30 септември 2013 г.

Как да си направим ... 20 Плик за парични подаръци / Теменужка Милчева

Здравейте, тъй като този месец съм гост тук, за което много благодаря, трябваше да уважа домакините и да Ви предложа уроче за нещо, което правя и ми харесва как става. Повярвайте ми... не ми беше много лесно да измисля какво да Ви покажа, защото нещата, които правя не са свързани с някаква определена техника (като конструкция картичките ми са обикновени).
Преди време няколко дами ме питаха как правя пликовете ми за парични подаръци. Тогава направих една схемичка с която по-лесно да им обясня. Тааа с Деси решихме точно това да Ви покажа. Това уроче по скоро е предназначено за дамите, които тепърва започват да се занимават с картичкоправенето, защото тези, които вече са утвърдили своя стил на творене със сигурност няма да съм им много полезна.Иии все пак ако на каря има нещо неясно с удовоствие ще дообясня.
Тааа ето и схемичката:
Да започна от там, че за направата на един плик използвам лист с размер А4, по този начин става достатъчно голям за да побере и картончето с пожелание, което слагам, а и банкнотите. В последствие се оказва че махам минимални части от него.
Бих искала да акцентирам на „крилцата”... защо ги слагам, а не лепя директно, както правят доста дами. Вярно лепенето директно е по-лесно и не се налага много изрязване, но определено според мен не е практично и удобно. Чрез крилцата се увеличава дължината на джоба(използваш 100% от дължината му, което при лепенето директно няма как да стане), няма опасност като пъхнеш банкнота или картонче с пожелния то да влезе в област с лепило и да залепне между пластовете картон иии не на последно място, по този начин може в джоба да се сложат както картончето, така и повече банкноти(крилцата дават възможност да се разтвори повече джоба). Такааа обясних за схемата... сега да ви предложа според мен най лесния начин на изрязване. Както е листа с късата страна към мен, биговам на разстояние 1,5см от края в лявата част(на схемата това е горната част). След това обръщам листа и биговам за да оформя капака на плика, основната част и капака на джоба съответно на 10см и на 21см от края(от ляво-на дясно). Преди да започна перфорацията по капачето на джоба, оформям крилцето от страната, която вече съм белязала от къде ще започне плика, и премахвам частта от картона, която вече не ми трябва. Започвам перфорацията от същата страна и правя определен брой перфорации, така че към края на картона да остане поне 1,5см без перфорация.

От последна перфорация биговам права линия по цялата дължина на листа. От тази линия измервам 1,5см за крилце и го оформям. Остатъка премахвам. При мен се оказва че трябва да премахна освен непотребната част на крилцето и още една лента със ширина 0,5см.

Това вече е разгъвката на готовия плик. Остава само да се подгънат крилцата навътре и да се залепи капачето на джоба за тях.Останалото е въпрос на декорация.
А ето го и плика, който получих аз


Надявам се да съм Ви била полезна! За мен беше удоволствие!

Целувки
Нуши

Благодарим на нашата гостенка за сепетмври - nuschinka / Теменужка Милчева  за чудесния урок. Със сигурност ще е от полза на всички, които искат да поднесат красиво опакован паричен подарък. Не попускайте да прочетете нейният интересен разказ за това какво е за нея правенето на картички ТУК.

28 септември 2013 г.

На фокус в Картичкофурии ... Пергамано техники: Работа с шаблони

Сигурно вече сте видели нашето ново предизвикателство, в което екипът на Крафт Фактори ви предизвиква да направите картички в толкова красивата техника Пергамано.
Това е тяхната втора статия посветена на тази техника.

Пергамано техники: Работа с шаблони

Шаблоните Pergamano Multi Grids са метални листове от неръждаема стомана с разнообразни готови дизайни. Работата с шаблони Пергамано позволява прецизна изработка и спестява много време, тъй-като при тях можем да пропуснем стъпката с първоначално прекопиране на контурите на определени мотиви или разчертаването на сложни растери. Използвайки металните шаблони Пергамано, можем директно да ембосваме и перфорираме. Шаблоните Pergamano Multi Grids са два вида – шаблони с орнаменти и шаблони-мрежи.
Шаблоните с орнаменти са в различни стилове и на различни теми, като цветя, пеперуди, детски, коледни, викториански и други. Повечето шаблони комбинират няколко орнамента и няколко рамки.
Шаблоните Multi Grid във вид на мрежа са с прави или диагонални редове от дупчици, разположени на еднакво разстояние във всички посоки. Тези шаблони позволяват лесно и прецизно запълване на по-големи пространства от дизайна или обрамчването на краищата с различен растер. Има също фигурални мрежи с повтарящи се мотиви, които могат да се наслагват до безкрайност.
С шаблоните Пергамано можем лесно и прецизно да прилагаме техниките на ембосинг и перфориране.
Независимо дали придаваме релеф или перфорираме, първата стъпка винаги е да закрепим пауса за шаблона, за да не се размести, докато работим. Когато използваме шаблон за да придадем релеф, поставяме пауса върху шаблона, като лицето на дизайна остава от долната страна на пауса. Придаването на релеф става с инструменти за ембос с различна големина на топчето, в зависимост от дизайна.
Контурите се ембосват с инструмент с по-малко топче.
За по-големите точки, капки и други фигури използваме инструменти за ембос с по-голямо топче, за да не скъсаме пауса и да ги запълним по бързо.
За по-голяма прецизност краищата на тези фигури се повтарят отново с инструмент за ембос с малко топче.
Когато използваме орнаментални шаблони Pergamano за перфориране, най-лесно е след като сме ембоснали фигурата просто да обърнем шаблона заедно със закрепения за него паус и да перфорираме пауса през шаблона върху мека подложка за перфориране. Прокарваме последователно инструмента за перфориране през дупчиците на шаблона, докато пробием пауса. Получават се прецизно разположени, еднакви по големина кръгли перфорации. Инструментите за перфориране Пергамано съвпадат идеално с шаблоните Пергамано.
Ето и крайният резултат. Пеперудата може да се изреже и да се апликира върху картичка, подарък или друг проект.
Освен да перфорираме, можем също само да ембоснем точките за перфорация, което създава друг, по-различен вид ефектна декорация.
При перфориране с шаблони във вид на мрежа е по-лесно да поставим пауса с лице нагоре върху шаблона.
Перфорираме пауса, като държим инструмента за перфориране изправен. Можем да запълним очертаното пространство с перфорации, или като следваме определен растер.
Шаблоните Pergamano Multi Grids са незаменими, когато искаме да запълним по-големи пространства с перфорации с различен растер.
С шаблоните Pergamano във вид на мрежи можем лесно да създадем свои модели от фигури и растери, подходящи за оформянето рамки, бордюри, ъглови и централни орнаменти.
Шаблоните Пергамано спестяват много време, позволяват изключително прецизна изработка и намират приложение в най-различни проекти.
Използвани материали и инструменти:
Паус А4, 150 гр – Натурален
Шаблон Pergamano Multi Grid 17 Пеперуди
Шаблон Pergamano Multi Grid 19 Диагонал
Шаблон Pergamano Multi Grid 06 Орнаменти
Инструмент за ембос Pergamano 1,5 мм
Инструмент за ембос Pargamano 3 мм
Инструмент за перфориране Pergamano
Подложка за ембос
Подложка за перфориране
Тиксо за временно закрепване
Можете да откриете шаблони Pergamano Multi Grids, както и всички други необходими инструменти и материали за пергаментово изкуство в нашия магазин.

27 септември 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 187 - Пергамано

Здравейте, картичкофурии!
Аз съм Галя от Крафт Фактори и тази седмица ви предизвиквам да изработите картичка, при която да използвате материалите и техниките на пергаментовото изкуство, или както стана популярно да се нарича този занаят (с името на водещия производител на материали и инструменти за него) – Пергамано.

Картичката може да бъде в бяло или цветна, в избрани от вас стил и тема. Може да е изцяло от паус или комбинация от картон и паус, с елементи, изпълнени в някоя от техниките, характерни за пергаментовото изкуство – ембосинг, перфориране и изрязване.

Ето и картичките, които съм приготвила за вдъхновение:


Нашият екип ще избере победителя в това предизвикателство на базата на креативността, естетическите качества и прецизността на изпълнение на картичката, както и на това, доколко отговаря на поставената задача.

Победителят ще получи наградите, които са:
Бял молив Pergamano
10 листа паус А4 в различни цветове


Повече за пергаментовото изкуство можете да научите в рубриката “Полезно” в нашия сайт, както и в статията Пергамано техники: Работа в бяло публикувана в рубриката “На фокус” в блога на Картичкофурии и в нашия блог.

Очаквайте и другата ни статия на тази тема - Пергамано техники: Работа с шаблони.

Пожелаваме успех на всички и нямаме търпение да видим предложенията ви!
Галя от Крафт Фактори

Благодарим на момичетата от Крафт Фактори за интересното предизвикателство.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 7 октомври, понеделник.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.





Втора Национална среща на правещите картички - ТОМБОЛА

АМГ Вижън - онлайн магазин naborsata.com е подготвил голяма изненада за всички, които се включат в нашата Втора Картичкофурийска среща. И така:

Участвайте в томболата за голямата награда
на онлайн магазин naborsata.com


Условия за участие:

Както и на “Първата национална картичкофурийска среща” в гр. Стара Загора, и сега фирма АМГ Вижън ООД и онлайн магазин naborsata.com ще ви изненадат приятно.

Този път обаче, подаръка ще е един, но голям!

Кой може да участва в томболата?
Всеки, който дойде на “Втората национална картичкофурийска среща” на 5 октомври 2013г. в гр. Варна.

Какви са условията за участие в томболата?
Направете картичка с коледна тематика, донесете я на срещата и я подарете на naborsata.com.
Картичката трябва да е без пожелние!

Кога и как ще се определи, кой печели голямата награда?
На 5 октомври 2013г. по време на срещата в Парк Хотел Персей точно в 13:00 часа, представител на фирма АМГ Вижън ООД пред всички присъстващи ще изтегли името на спечелилия на случаен принцип.
Внимавайте да не изпуснете момента! Ако спечелилия не дойде да си получи наградата до 5 мин. , ще бъде изтеглен друг.

Какво ще правят приятелите ни от nabosata.com с подарените картички?
Преди всичко ще им направят професионални снимки за един красив спомен след, което ще бъдат продадени или подарени с благотворителна цел.

Какво ще правите вие с наградата?
Оооооо … има какво … ;)

Какво ще правят всички останли?
Ще имат повод да ви завиждат. Много!


Не забравяйте!!! Трябва да имате навършени 14 години или да ви придружава по-възръстен, за да можете да носите наградата :)

Вадете коледните хартии и започвайте. Имате време до 5 октомври да изработите своята коледна картичка и да се пробвате дали късметът ви работи. Един от вас ще си тръгне с мноооого голяма награда.

26 септември 2013 г.

Втора Национална среща на правещите картички 5 октомври Варна - Програма





След окончателно уточнение с хотела ви уведомяваме, че срещата ще се състои на

5 октомври от 10 до 19ч в Конферентен бар на Парк Хотел Персей Варна.

За всички, които не са успели да се запишат, но искат да дойдат искам да кажа, че формата за участие продължава да е активна, а хотелът разполага със свободни стаи да ви настани. Попълнете нашата форма или пишете на мейла на Картичкофурии, за да ви добавим в списъка и да ви резервираме настаняване.


Програма на срещата:
10.00 - Начало на срещата
10.00 - 12.00 Обща среща, запознанство и размяна на картичките за включилите се в размяната. Тези, които не са се записали, но искат да участват в размяната на картички могат да донесат по една своя картичка и да си разменят с някой от другите участници.

12.00 - 13.00 Демонстрация на новата машина, пънчове и инструменти на XCut представена от АМГ Вижън - електронен магазин naborsata.com Ще имате възможност да изпробвате възможностите на машината като използвате шаблоните на Joy Craft, Marianne Design, Tonic Studios, Sizzix, Memory Box и XCut. Можете да си донесете хартия, от която да си изрежете елементи.

13.00 - 14.00
Почивка за обяд

14.00 - 14.30 Как да оцветяваме с маркери Спектрум - демонстрация от Калина Павлова - KalySto . Кали ще донесе своите маркери и ще можете да видите как тя оцветява картинките за прекрасните си картички. Който желае може да донесе свои маркери и да оцвети картинка под нейно ръководство.
Присъстващите на демонстрацията не могат да работят с маркерите на Кали.

14.30 - 15.00
Как да си направим кутийка за сватбена или друг тип празнична картичка - демонстрация от Мариана Манолова - Krissbal
15.00 - 15.30 Как да оцветяваме с акварелни моливи с Нели Иванчева - Nelly ще покаже как тя оцветява картинките за своите картички.
Участниците в демонстрацията не могат да използват моливите на Нели за оцветяване.
Който желае може да донесе своите акварелни моливи и да оцвети картинка под указанията на Нели. Молим да си донесете и свои четки за вода. А също и картинки разпечатани на акварелен картон.

15.30 - 16.00 Как да обработваме снимките на картичките си във фотошоп. Вили Митковска - Vili ще покаже как тя обработва снимките на своите картички.

16.00 - 16,30 Крафт пазар - каним всички да донесат материалите, които не използват или имат в повече, за да можем да сме полезни едни на други. Сега е момента да се освободите от излишните ви неща, а защо не и да си купите нещо ново.

16,30 - 17.00 Как да си направим кутийка с календарче - демонстрация от Юлия Андреева - July Art магазинче.
17.00 - 17.30 Как да снимаме картичките си - демонстрация от Калина Павлова - KalySto. Можете да видите как бихте могли да снимате картичките си, за да изглеждат те чудесно на снимка.

17,30 - 18.00 Как да оцветяваме с маркери Copic. Росица Иванова - goldie ще покаже как оцветява картинките за своите прекрасни картички. Желаещите да се включат трябва да донесат своите маркери и разпечатани картинки.
Не могат да се използват маркерите на Роси за оцветяване от присъстващите на демонстрацията.

18.00 - 19.00
Ръчно изработени цветя с Ирина Кирякова. Тя ще покаже как прави цветята за своите картички.
Тук искаме да помолим всички участници да донесат свои ръчно изработени цветя и да покажат как ги правят. Сигурни сме, че всеки от вас има какво да покаже. Ако при направата на цветята си използвате шаблон за изрязването на заготовки, донесете и него.

20.00
- Вечеря в ресторанта на хотела

Искаме да поканим всички да си донесат материали за направа на картички. Въпреки запълнената програма сме сигурни, че ще успеем да намерим време и да направим по някоя картичка.

23 септември 2013 г.

На фокус в Картичкофурии ... Пергамано техники: Работа в бяло

Днес в рубриката на На фокус в Картичкофурии ... гостуват нашите приятели от Крафт фактори и искат да представят на вашето внимание прекрасната, много елегантна и стилна техника пергамано.

Пергамано техники: Работа в бяло

В тази статия ще се постараем да ви покажем основните стъпки на работата в бяло при пергаментовото изкуство, като използваме семпла рисунка на цвете.
Закрепете пауса върху листа с рисунката, за да не се размества. Очертайте контурите с бял молив. По-уверените могат да използват бял гел-химикал или бяло мастило, но ние препоръчваме белия молив Pergamano, защото лесно може да се изтрие.
Повторете очертаните с бяло контури с инструмент за ембос с малко топче (1 или 1,5 мм). Работете върху подложка за ембос, като поставите пауса с лицето надолу. За да побелее пауса и да придадете релеф, не е необходимо да прилагате силен натиск. Изпробвайте различните инструменти за ембос извън очертанията на дизайна, за да се ориентирате за силата на натиск.
Ако не разполагате със специална подложка за ембос, можете да използвате гърба на подложка за мишка.
С инструмент за ембос с голямо топче (3 мм) запълнете центъра на цветето.
С инструмент за сянка Pergamano или с инструмент за ембос с много голямо топче (6 мм) тонирайте листенцата на цветето докато леко побелеят.
С инструмент за сянка Pergamano или инструмент за ембос с голямо топче (3 мм) придайте релеф на листенцата, като започвате от връхчетата и движите инструмента към центъра на цветето. За да получите ефекта на преливане от плътно бяло към по-прозрачно, прилагайте лек натиск само в началото на всеки щрих, докато към края инструмента се вдига от листа.
С инструмент за ембос с малко топче (1,5 мм) нанесете финалните щрихи със същата техника, описана в предишната стъпка – от външните краища на листенцата към центъра.

Показахме ви чудесен начин за работа в бяло, който позволява придаването на повече дълбочина и обем на дизайна. С тази пергамано техника можете да създатете впечатляващи релефни творения в бяло, без да използвате мастило.

Използвани инструменти и материали:
Паус А4, 150 гр – Натурален
Бял молив Pergamano
Инструмент за ембос Pergamano 1 мм
Инструмент за ембос Pergamano 1,5 мм
Инструмент за ембос Pargamano 3 мм
Инструмент за сянка Pergamano
Подложка за ембос
Тиксо за временно закрепване
Всички необходими инструменти и материали за Пергамано можете да намерите в нашия магазин.

Очаквайте скоро и още информация за използването на тази техника, а също и предизвикателството на Крафт фактори, което ще бъде на 27 септември.

22 септември 2013 г.

5 октомври - Световен ден на кардмейкинга - списък за размяната

Време е да публикуваме списъкът за размяната по повод 5 октомври - Световният ден на кардмейкинга.
Първо искам да благодаря на всички, които се включха. Чудесно е, че отново се събрахме толкова много любители на картичките.
Ето това е списъкът на всички записали се:
1 bejko
2 Sophie
3 honey_bunny
4 Cvete_linna
5 Боряна Йорданова
6 ne11
7 zara petkova
8 Julka
9 Te4eto
10 Linabel
11 Stefka Pashova
12 Анонимен
13 Ганима
14 Didi Georgieva
15 Биляна Казакова
16 Maria
17 Kakichka Kat
18 vilini
19 KalySto
20 Rumilina
21 ...Just Me...
22 Maria Gancheva
23 Maria and Simeon
24 krechi
25 НАТАЛИЯ
26 Valchen
27 Пъстър свят
28 Рени
29 Vania J-K
30 Florilea - Цвета Коцева
31 Маги
32 Bo
33 Nevena
34 goldie
35 nuschinka
36 Елена
37 Toni
38 Ellie
39 vera radenkova
40 Rosica Katreva
41 Kaxala
42 Irina Kirqkova
43 Mila
44 arcadia
45 Марияна
46 Em
47 Pepi
48 chiges
49 Ivolina
50 Даниела Тодорова

А това е разбърканият списък, по който ще става размяната. Всеки изпраща на записаният под него, а  получава от този, чийто ник/име е над неговото. Последният в списъка изпраща на първият. Картичките са каквито вие решите. Само искам да помоля при изпращане с бг пощи да използвате услугата им Препоръчано писмо. Нека размяната бъде свързана само с положителни емоции за всички. Издирих и добавих имейлите на тези, които не си ги бяха написали, така че надявам се всеки ще успее бързо да намери получателя си.  Тези, които ще идват на срещата могат да донесат картичките си на място и да си ги разменят там.

6 ne11                          anelka_1914@abv.bg
39 vera radenkova        francheska@abv.bg
21 ...Just Me...              mama.mira8@gmail.com
40 Rosica Katreva         rosica_katreva@yahoo.com
48 chiges                       tstoianova@abv.bg
22 Maria Gancheva       marieg@abv.bg
8 Julka                          julka384@gmail.com
32 Bo                            borya(at)abv(dot)com
10 Linabel                     pavlova78@gmail.com
11 Stefka Pashova         stefkapashova@gmail.com
26 Valchen                    vdobreva@gmail.com
49 Ivolina                     desita_vr@abv.bg
47 Pepi                         pepinatoys@gmail.com
3 honey_bunny              jiji.cards(at)gmail(dot)com
16 Maria                       maria_@mail.bg
25 НАТАЛИЯ              nataliq_hristowa@abv.bg
15 Биляна Казакова    bi_kazakova@mail.bg
46 Em                           milena_jordanova@abv.bg
17 Kakichka Kat           kakichka(@)gmail.com
27 Пъстър свят            mimi_ivanova07@mail.bg
9 Te4eto                        beshkovskas(at)abv(dot)bg
34 goldie                        ros_iva@abv.bg
1 bejko                          globolpv_s@abv.bg
45 Марияна                 mdimitrova8800@abv.bg
29 Vania J-K                 vania_art_studio@mail.bg
24 krechi                       krasi_bus (@)abv.bg
30 Florilea - Цвета Коцева         florilea@abv.bg
33 Nevena                     n_pancheva@yahoo.com
28 Рени                        reni1506@abv.bg
43 Mila                          gudrun@abv.bg
13 Ганима                    mgugleva (at) gmail (dot) com
36 Елена                      mrselenageorgieva@gmail.com
5 Боряна Йорданова   borianayordanova@abv.bg
35 nuschinka                  temenujka_v@abv.bg
14 Didi Georgieva          efinka77@abv.bg
37 Toni tonya.                blagoeva@mail.com
31 Маги                        magitmarinova@gmail.com
4 Cvete_linna                 cveti_vb@abv.bg
7 zara petkova               zar4eto84@gmail.com
12 Анонимен               mi_kushkieva@abv.bg
20 Rumilina                    rumilina@abv.bg
18 vilini                           nankov_n@mail.bg
38 Ellie                           e_cherneva@abv.bg
2 Sophie                         sofia.arnaudova@gmail.com
23 Maria and Simeon      maria.vladimir0va@abv.bg
44 arcadia                       gerrym(at)abv(dot)bg
42 Irina Kirqkova            ira@mail.bg
41 Kaxala                        iskarina@yahoo.com
19 KalySto                      drkalinasto@gmail.com
50 Даниела Тодорова   dashick@abv.bg
51 Анелия Некезова amo_anelia_24@abv.bg
52 Neli nn_ee_ll_ii@abv.bg

Добавих в края на списъка Анелия и Нели и така Даниела ще изпраща на Анелия, а Нели на Нел.


Каним ви да се включите в нашата Втора Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 5 и 6 октомври в град Варна, хотел Персей. За повече подробности и за да попълните формата за участие, моля прочетете ТОЗИ ПОСТ. Можете да се запишете за участие до 23 септември.

Ако още не сте успели днес е крайният срок за записване в нашата традиционна размяна, с която отбелязваме Световният ден на кардмейкинга - 5 октомври. Можете да се запишете в този ПОСТ до 24 часа.

Не пропускайте да се включите и в нашата най-нова инициатива - Картичкофурийски календар за 2014г.
Включете се със своите картички в този месец, за който смятате, че се отнасят. Няма ограничение в броя на картичките, с които да участвате. Очакваме ви до 15 октомври. Изпращайте снимки на картичките си на мейла на картичкофурии. Албумите, в които ще публикуваме вашите участия вече са публикувани на нашата страница във Фейсбук - Картичкофурии.

21 септември 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 184 - Обзор

Здравейте, картичкофурии!
Улисани в посрещането на новата учебна година се забавихме с обявяването на победителя в предизвикателство 184 "Здравей, училище!". Оказа се, че много малко от вас правят картичка за този прекрасен ден. В предизвикателството участваха 8 картички. Наш фаворит е картичка 6 на Ani.


Честито! Може да ни пишеш да info@gretasart.com за да уточним подробности по използване на ваучера, който ти предоставяме. Той е на стойност 15 лв.

Благодарим ви от сърце и ви пожелаваме пъстроцветна есен!

Благодарим на екипа на Greta`s Art за ученическото предизвикателство!

Честито на победителката!

Ani ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 184 30 август - 9 септември 2013г.

20 септември 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 186 - „ Бабината къща”

Здравейте, приятели!

За мен, D.Veselinova от Colorful dreams, е истинско удоволствие да бъда ваш предизвикател за първи път.

Темата, която избрах е свързана с отминалите години и детските ви спомени, когато летата бяха дълги, безгрижни и прекарани в „ Бабината къща”. Надявам се, че всеки от вас пази такива топли спомени, когато грижите за нас бяха поверени на баба и дядо.

Сега искам да затворите очи и да си припомните как изглеждаше тази уютна „ Бабина къща”, спомнете си за всяка подробност за която можете да се сетите. Сигурна съм, че дълго и неуморно сте разгадавали всеки причудлив предмет, който е попаднал в любопитното, детско полезрение.

Надявам се, темата да бъде също толкова вълнуваща и интересна за вас, както беше за мен, когато правих картичката за това предизвикателство.


Ограничения няма абсолютно никакви, така, че просто се забавлявайте. Очаквам с нетърпение да погледна „през прозореца” на вашите спомени от „Бабината къща”.

Победителят ще избера аз, а наградата е изненада.

Успех на всички и благодаря за възможността да бъда предизвикател при Картичкофуриите!

Благодарим на D.Veselinova за изпълненото със спомени предизвикателство.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 176 в предизвикателството КФП 176 - "Декупаж" на Вени. За своита картичка тя разказва в "Картичка победител 176".

Крайният срок за участие е 23,59ч на 30 септември, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 13 декември 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.

Каним ви да се включите в нашата Втора Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 5 и 6 октомври в град Варна, хотел Персей. За повече подробности и за да попълните формата за участие, моля прочетете ТОЗИ ПОСТ. Можете да се запишете за участие до 23 септември.

Ако още не сте успели днес е крайният срок за записване в нашата традиционна размяна, с която отбелязваме Световният ден на кардмейкинга - 5 октомври. Можете да се запишете в този ПОСТ до 24 часа.

Не пропускайте да се включите и в нашата най-нова инициатива - Картичкофурийски календар за 2014г.
Включете се със своите картички в този месец, за който смятате, че се отнасят. Няма ограничение в броя на картичките, с които да участвате. Очакваме ви до 15 октомври. Изпращайте снимки на картичките си на мейла на картичкофурии. Албумите, в които ще публикуваме вашите участия вече са публикувани на нашата страница във Фейсбук - Картичкофурии.





19 септември 2013 г.

Картичкофурии представя ... nuschinka/Теменужка Милчева

Днес на гости в Картичкофурии е Теменужка Милчева, позната и като nuschinka. Една много млада и талантлива майсторка на картички и не само, която описва себе си така:
Здравейте! Ето че този месец ще ме гледате и тук. Сигурно повечето от Вас ме познават, поне виртуално, нооо все пак. Казвам се Теменужка Милчева, на 25 години съм и имам прекрасно семейство – любящ съпруг и много весело, игриво, малко инатливо(това си е от рогатата зодия) и винаги със собствено мнение бебе. Уууупс тя вече не е бебе, ако ме чуе че така я наричам ще ми се скара, та тя вече е на три години, нооо колкото и да расте, винаги ще си остане бебето на мама.
Тааа с името ми, може би малко от Вас ме познават. В блогпространството се подвизавам като nuschinka. От къде идва ли... амиии да започна от там, че не обичам хората да се обръщат към мен като Теменужка. От малка името си чувам или от някой напълно непознат или когато трябва да ми се скарат за нещо. В останалите случаи съм Нушинка, Нуши, а от известно време се обръщам и на Жужа(това откъде... идея си нямам) факт е че няколко човека започнаха и така да ми викат, а аз съм съгласна.Тааа nuschinka e немското изписване на едно от имената, с които приемам да се обръщат към мен.
Като споменах за блогпространството... да Ви кажа и кое е моето местенце, а именно Handmade by Nuschinka . Неговото създаване не е кой знае колко интересно.Просто един ден реших и си го направих.Първото нещо, което публикувах беше едни букетчета от креп хартия, между другото всичките отидоха за подарък, нооо след това си направих и едно за мен в кафяво и екрю, и сега е иделен акцент в кухнята ни.
Много бързо ми изчезна желанието да се занимавам с такива цветя, почти веднага след като направих и първата си картичка, с която много, амааа много се гордея.
Не че е нещо особено, нооо ...
Това всъщност е плик за паричен подарък по случай сватбата на наши приятели.
От тогава почти цялото ми свободно време отива за правенето на картички и други хартиени чудесийки.
Като се замисля напоследък май хобито ми се е превърнало в основна ежедневна дейност, което страшно много ми харесва. От известно време успявам с мои нещица да допринасям за усмивки на лицата и на напълно непознати хора за мен, което ми доставя огромна удовлетвореност от това, което правя.
Любим материал нямам, нооо за техника... определено топлият ембосинг ми е легнал на сърцето. Нещата, които правя са в един такъв цветно романтичен стил с много цветя, перли, камъчета, пеперуди, дантелки, панделки и всякакви такива джвъчки.
Не мога да кажа, че имам любими мои картички, по скоро такива, които са създадени с по-специално предназначение.

Напоследък много залитнах по декорирането на едни малки симпатични бурканчета с късметчета в тях. Тааа за мен точно те в комплект с картичките носят много емоции и са прекрасен подарък за почти всеки повод.
И накрая искам да благодаря на Картичкофурии, че ме поканиха този месец да гостувам тук и да разкажа малко повече за себе си. В този блог беше първото предизвикатество в което участвах, тук се запознах, макар и само виртуално с много дами(мисля, че все още нямаме господа в нашите редици) със сходни усещания, виждания и интереси. Искам да им пожелая много нови приятели, нови последователи и много много вдъхновение!
Целувки
Нуши