21 март 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 211 - "Искам все да чувам как шепти морето..."

Здравейте, мили Фурии!
Радвам се, че отново имам удоволствието да Ви предизвикам. Предлагам да си помечтаем за лятото и морето...

Освен картичката, която съм приготвила за вдъхновение, ми се иска да споделя едно любимо стихотворение на Петя Дубарова:
Чакай, ветре

Чакай, бриз прекрасен, спри се, не отлитай.
С веселите птици в юг недей прелитай!
Ти със своя полъх стопляй снеговете!
Нека в тях да цъфват цвете подир цвете.

Нека няма зима, нека бъде лято.
Пак да ни даряват нивите богато!
Искам все да чувам как шепти морето,
искам все да виждам слънцето в небето.

Очаквам с нетърпение лятно-морските Ви проекти  Няма никакви ограничения за материали, стил и т. н.
Да не забравя... има и награда за победителя!
Мария

Благодарим на Мария за морското предизвикателство.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 198 в предизвикателството КФП 198 - "Картичка без картинка"наSophie. За своята картичка победител тя разказа в ТАЗИ публикация.

Вижте морските картички на нашите Картичкофеи:Пуст бряг. Шезлонг на пясъка. Боси крака. Шепот на вълните. Хубава книга в ръката. И една студена бира. Ей на това му викам релакс.
На това усещане за тишина и безвремие е посветена моята морска картичка.…Вдъхновена от едно истинско приятелство между момче и момиче... Той има Рожден ден, а тя иска да го изненада... Тя искаше задължително да има цветя. Не ми беше много ясно как ще вържа цветята с мъжка картичка, ноо от дума на дума тя спомена, че мислила картичката да е с морски акценти, но предпочела цветята... И вдъхновението дойде... Стана много добре според мен... Семпла декорация от красиви жълти цветя в комбинация със естествени миди. ..Аххх как ми замириса вече на море...Ех, морето... Кой не го обича? Аз го обожавам и чакам с нетърпение да дойде лятото. А дотогава ще си мечтая за слънцето, морето и шума на вълните. И докато се чудех с какво да ви вдъхновя този път, слушайки един от любимите ми испански певци и повлияна от една прекрасна негова песен - Barcos de papel (Кораби от хартия), вдъхновението ми се появи. Една хартиена лодчица като централен елемент, мидички, рапанче, морска звезда...
Темата, която е избрала Мария е прекрасна, така че с удоволствие ще чакам да видя и вашите проекти.


Крайният срок за участие е 23,59ч на 31 март, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през май 2014г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.

1 коментар:

Toni каза...

Прекрасни картички за вдъхновение. Браво, момичета!