15 март 2014 г.

Картичкофурии представя ... JIJI/Радостина

На гости в Картичкофурии днес е едно медоносно зайче - JIJI/ Радостина. Вижте нейният интересен разказ за картичките и връзката и с тях.

1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Казвам се Радостина, но всички ме наричат Джиджи. На 25г съм и живея със семейството си в Цюрих, за сега. Женена съм за най-прекрасния мъж на света - Бебо, с когото сме заедно вече 8г и имаме дъщеричка на 10 месеца – Калина.
Имам се за забавно хлапе, въпреки че никога не съм била от готините деца в училище. ;) Бях си парче задръстеняк и темерут и оттогава не съм мръднала много.

Винаги съм се захласвала по рисуване, но никога не съм се захващала с него, освен в 6-ти клас, когато класен ми беше господинът по рисуване и беше решил, че ще ме праща в Художествената гимназия. :D Откакто открих светa на картичките обаче у мен се събуди пак онази любов по красивите неща и така досега.

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Горд притежател съм на псевдонима Джиджи (JIJI). Майка ми казва, че така съм започнала да се наричам, когато съм била на крехката тийнейджърска възраст от 2г.Така ми казват всички, откакто се помня. Реших това да бъде и името ми в блогпространството.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Имам блог от 1г насам: honeybunny-jiji.blogspot.com.
Започнах да се изявявам публично през декември 2011, когато Бебо тайно направи ФБ-страничка и качи картичките ми. Още тогава, избрах за аватар една картинка на пчеличка със заешка опашка и уши, която така и не смених повече. Медоносното зайче е и името, което впоследствие избрах и за блога си. Блогът създадох през февруари 2013. Основната причина е, че исках да бъда част от обществото на картичкоправещите. Следях публикациите на момичетата във форума на БГ-Мамма и с нетърпение чаках да покажат творенията си там. Беше ми трудно да следя всички, които исках, а и не всички имаха време да публикуват и там, и в блоговете си. Исках да участвам в игри, почерпки, предизвикателства, та в крайна сметка се реших на стъпката да направя свой собствен блог. 

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
От 5 години. По хобито ме запали една моя приятелка и състудентка, която има-няма половин година след това се отказа от картичкоправенето – много долна постъпка. :D Бях убедена, че само рускините правят картички и че в българия за подобно хоби не са и чували. На много по-късен етап открих американския стил. Когато съвсем случайно открих темата в БГ-Мамма, не можах да повярвам на очите си.
Започнах с квилинг и топъл ембосинг. След това открих канали в YouTube (които следя и до сега) с урочета за картички с интересни сгървки и отваряне – интерактивни картички. Те бяха голяма моя страст дълго време.

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Хобито ми носи наслада за окото и душата. Единственият начин за качествена отмора и абстрахиране от всичко злободневно. Отразява ми се добре.  Невинаги имам време да творя, но да разглеждам красоти по блоговете на момичетата – обожавам! Винаги намирам време, било със сутрешното кафе, докато Калина си играе, било вечер след като я приспя.  Зарежда ме и ме усмихва за целия ден, затова се глезя, поне докато съм в майчинство, после ще му мисля. ;)

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Хартии, всякакви – структурни, перлени, дизайнерски. Обожавам брадс и висулки и винаги когато пазарувам, проверявам тази секция. Много ефектен и евтин embellishment. <3 Отскоро открих оцветяването с акварелни моливи и съм запалена по картинки за оцветяване - както гумени, така и дигитални. Материали си набавям от български крафти магазинчета, защото обичам личния контакт със собствениците им.  Знам, че всяко начало е трудно и уважавам желанието им да популяризират нашето хоби и да ни дадат възможност да се докоснем до по-„корекомски” материали като тези, които виждаме в чужбинските блогове. ;) Моят начин да ги насърча е да бъда техен клиент. А и асортиментът, който ми предлагат, напълно задоволява некаризната ми крафтърска душа. Освен крафтърски магазини и книжарници, посещавам и месните битаци в Цюрих, има много добри попадения. 7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички? Квадратна основа, комбинация от оцветена с акварелни моливи картинка, красиви хартии, релеф, шев, връвчица с висулка, малко брадс, течни перли и емайлни точици. Без цветя - не мога нито да ги правя, нито да ги подреждам. От време на време малко златен ембосинг за разкош. ;) Харесвам шаби-шик, натруфени картички с централен елемент контрастно оцветена картинка и много, много изрязани елементи подпъхнати и окичени навсякъде, с вкус. <3 Харесвам пастелни, промити нюанси и тъмни цветове. Не знам дали е стил или жанр, но обожавам да правя бебешки картички.  8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили? Албуми може би. Но не ми стига времето. Отдала съм се изцяло на малкия змей и ми доставя огромно удоволствие да си играем, да я уча на разни нови неща и да ги заснемам на видео. :D Голямо забавление! За хобито ми остава само вечерта, като открадна малко сън. Имам предчувствието, че като започна дипломната си работа през март, няма да имам никакво време за картичкоправене. И ме е страх от това. 9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете. Първата ми картичка направих през март 2009г за 3-тата ни годинка заедно с Бебо. Ужасна картичка, която той с огромна любов и гордост пази и виждам всеки ден. Срам, несрам, ще ви я покажа. Мога поне да се похваля с рисувани от мен мечета. :D Другото е под всякаква критика, сами се уверете.

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
Всички картички си харесвам, всички са заредени с мисъл за получателя си и никоя не бих променила на второ четене. От по-старите ми и все още мънички картички (около 7х9см), които много обичам са: Книга за джунглата,
Лосът и Пианото.


Много харесвам картичката с една от феите бебета на Мо – напомня ми на Калина и е с калинки. 


Друга любима ми е „Дядо Коледа идва в града”. Последните две направих за Роси Катрева - по инициативата Pay It Forward 2013 и за Коледната размяна при Картичкофурии. Маме, надявам се и на теб да са ти харесали!  <3
Много си харесвам и джуджето на Мо.

С две думи, тенденцията е да харесвам повече новите си картички, което ме радва, защото означава, че се развивам и усъвършенствам... май. 

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
За разлика от повечето картичкоправещи, които споделят, че Картичкофурии е един от първите сайтове, които са посетили, аз ви открих на много късен етап. Но откакто открих този блог, не спирам да се възхищавам на умението ви да ни забавлявате, интригувате и предизвиквате по неповторим начин. Няма друго подобно местенце в родното блогпространство. Чета всяка публикация с нестихващ интерес. Изключително много се радвам, че ви има и си пожелавам, а и на вас също, да продължава да ви има!  Продължавайте да се развивате, да интегрирате и представяте родни крафти магазинчета и работилнички. Правете това, което можете най-добре – бъдете спойка на българското картичкофурийско общество, както сте били досега. <3

Поздравчета,
JIJI.

11 коментара:

Addii каза...

Беше ми изключително приятно да разбера повечко неща за Джиджи :),защото много харесвам нейните различни и идейни картички!

Anelia каза...

Баш ми е драго да те видя и тука, Jiji-ka. Интересно ми е беше да разбера подробностите по твоето хоби. Знаеш,че съм ти голям фен :-) и най-вече много се радвам ,че се запознахме лично и прекарахме един весел следобед. Следващият път поничките от мен!

Kati каза...

оо малко щуро Джиджи :) много ми е драго да те видя "на корицата". С удоволствие те изчетох, макар и да знам повечето работи за теб. А с още по-голямо удоволствие бих те видяла на живо :) отново, така че кога викаш ще си идвате?

Ellie каза...

Чудесно представяне! Картичката с лоса ми е любима-още като я видях преди време си казах, че я е правил мнооого интересен творец. И се оказах права-няма твоя картичка, в която да не се възхитя на интересна хрумка или детайл.
Прегръдки!

KalySto каза...

Поздрави,Джиджи! За мен винаги е удоволствие да разглеждам чудесните ти произведения и сега се радвам дче се запознах по-надълго с теб!
Прегръдки и усмивки,Кали

Rosica Katreva каза...

Ей, дивачке, много ми е драго да те видя тук. Някои неща ги знаех, други сега научих. :) Айде идвайте си вече да се видим пак. Целувки!

honey_bunny каза...

Мили мои, благодаря за хубавите думички! <3 :)

Toni каза...

И на мен ми беше много драго да те прочета :). Бъди все така дива, усмихната, творяща и щастлива!

Being shMe каза...

Драго ми е, мадам. Много усмихнато представяне :)ххх

...Just Me... каза...

Поздравления за чудесното представяне,Джиджи! Приятно ми беше да се запозная с теб,макар и виртуално(ако някога имаш път към Варна ще ми бъде много драго и на живо :))) Пожелавам ти да си все така усмихната,лъчезарна,оригинална и творяща красоти.Поздрави и прегръдки :))) Мира

Stefi каза...

Джижи,особенно ми беше приятно и изчетох на един дъх всичко!!! Харесвам много картичките ти - нестандартни и оригинални(каквато между другото е и картичката ти за Бебо - чудесни мечета)! Желая ти повече свободно време за любимото хоби и нестихващо вдъхновение!