2 януари 2020 г.

Картичкофурии представя ... Валентина Василева

Първата гостенка на Картичкофурии представя... Валентина Василева. Валентина стана победител в Картичкофурийско предизвикателство 399 Есенна цветова комбинация1 в което показа своята оригинална есенна картичка. Запознайте се отблизо с нея:

1. Представете се и кажете нещо за себе си?
Здравейте!
Казвам се Валентина, на чудесните 41г. Омъжена, с две момичета на 6г. и 9г. От малка обичам да рисувам и мечтаех да стана моден дизайнер, но завърших ландшафтна архитектура. Обичам да пътувам и обожавам да съм сред природата. През последните 20-тина години работата ми е свързана главно с цветя. Работила съм в няколко цветарски магазина, а в момента съм в градински център.

2. Какъв ви е ника и откъде произлиза?
Нямам ник. Аз съм Валентина, Валя, а някои ме наричат Валка 

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?

За съжаление нямам блог. Отскоро имам страница ВалКаАрт. Това е моето скромно местенце, в което публикувам творенията си.

4. От кога правите картички и как започнахте?
Не съм сигурна кога точно започнах. Може би през 2007г. направих първите – подобие на картички. Правех основно за Коледа и Баба Марта за учителките на децата и за колеги. Всяка следваща година се стараех все повече .

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Картичкоправенето ми носи изключително удовлетворение. Една картичка мога да я мисля няколко дни – цветова комбинация, форми, текстури, паднелки, дантели, мъниста… после още няколко часа подреждане на елементите… Мога да творя непрекъснато, само ми дайте задание и срок .

6. Имате ли любим/и материали и как и откъде си ги набавяте?

Материалите с естествен прозход са сред най-използваните в моите картички – разни клонки, дървени елементи, жълъди, шишарки, канап и др. Неведнъж съм събирала треви, клечки и шишарки от парка. Обичам крафт картонът и черния цвят.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?

Нямам предпочитан стил, нито техника. Просто сядам и творя! Опитвам всичко каквото ми хрумне.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?

На моменти се чувствам “пристрастена” към това мое хоби. (Нормално ли е събота в 6ч. сутринта да станеш на правиш картички и то не защото имаш поръчка, а защото ти се е завъртяла някаква идея в главата от няколко дни и нямаш търпение да видиш резултатът?!?). И въпреки това се старая оптимално да жунглирам с времето между семейството, домакинските задължения, работата и приятелите .
Едни ходят на спорт, втори на козметик и маникюр, трети на танци, а аз правя картички! 

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете?

Първата си картичка направих през 2007г.
Харесах някакви картинки от списание или брошура (не помня вече), изрязах ги, лепнах ги върху обикновен картон, драснах няколко щрихи и реших, че съм готова .

10. Картичката, която считате а най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете.
Обожавам да правя картички от ненужни материали. Събирам изрезки от плат, стари връзки от опаковки, вестници, дори събирах топчетата от едно счупено сметало на децата. От многото стари дънки, реших, че мога да използвам денима в картички, особено в комбинация с дантела, дървени и/или метални елементи се получават интересни композиции. Така се роди и любимата ми картичка. Направих я за КФП 394 “Картичка с рамка”. Исках рамката да е от по-различен и интересен материал от картон. Всъщност все още не съм я продала, може би само аз си я харесвам .

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Картичкофурии за истински вълшебници. Това е уникално място, което те зарежда с енергия, емоции и вдъхновение.
Огромно благодаря на Галина Станоева, че избра моята картичка. Сърдечно Благодаря и на Деси за поканата. Това е чест и привилегия за мен.
Пожелавам на всички картичкофурии нестихващо вдъхновение и сбъднати мечти!






3 коментара:

Поли Христова каза...

Картичката от ненужни дънкови изрезки е за мен най-хубавата от всички показани, но много ми харесват и тези с естествени материали.Продължавай да правиш и картички, които на теб ти харесват, не само такива които се продават,защото според мен най-хубави неща се получават когато нямаш ограниченията на чуждото мнение и нечии желания и предпочитания .

Unknown каза...

Сърдечно благодаря, Поли!

Unknown каза...

Браво Вале,всички картички много ми харесаха !!! Фен съм ти !!!