14 октомври 2017 г.

Картичкофурии представя... Илияна Мавродиева

На Картичкофурии гостува една мила и нежна млада крафтърка, която обича да експериментира, да научава и да опитва нови неща. Запознайте се отблизо с Илияна Мавродиева.
1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Здравейте! Благодаря за поканата да се представя пред всички четящи прекрасния блог на Картичкофурии. Аз съм Илияна – пловдивчанка, която живее в град София! По професия съм бизнес анализатор, обучител-доброволец в една неправителствена организация и подпомагам дейността на едно училище в чужбина. И отскоро - експериментатор в света на ръчното творчество. Обичам да посещавам нови места, хубавата храна, да правя парти-изненади за приятели.
2. Какъв ви е ника и от къде произлиза? Не
3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Съвсем отскоро имам блог - http://craftyfairies.blogspot.bg/. Може би мотивация за създаването му бяха предизвикателствата на Картичкофуриите. За тях е необходимо линк към блога с публикацията за участието или пък към съответната фейсбук публикацията. Аз реших, че не искам за участията си да публикувам информация и снимки във фейсбук страницата си и затова създадох този блог. В същото време, прецених, че това е добро решение да запазвам нещата, които съм направила. Много по-удобно е, отколкото, когато се сетя за нещо, да търся къде, на кой компютър, в коя папка съм запазила нещо. Пък и така, мога да си записвам някои детайли към снимките. Все още не съм намерила време да кача всички неща в блога, но малко по-малко и това ще направя.
4. Oт кога правите картички и как започнахте?
В интерес на истината, картички правя понякога, обичайно за Коледа за мои колеги. В предишната ми месторабота, заедно с моята колежка Деси се събирахме извън работно време и лично създавахме коледните картички, които допълвахме с още нещо – малко сладичко и нещо дребно - коледно. Така подготвените неща, тайно оставяхме на бюрата на колегите, така че в последния работен ден преди празниците, те да ги намерят и макар и с малко да допринесем за празничното им настроение.
Повече ми допада да правя неща, които са тематични за партита или конкретен повод. Харесва ми да си създавам цялостна визия за нещата спрямо човека, за който те трябва да донесат щастие, да ги организирам и да създавам каквото мога, или да намирам кой да го направи. Имаше период, в който ми беше трудно да намирам кой да ми реализира идеите и обикновено не за особено нормален срок. Беше ми съвестно да тормозя момичето, чиято работа много харесвам. И така, реших да посетя няколко работилници,за да придобия малко познания за някои неща.
5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Това прекрасно хоби ме релаксира, провокира творческото мислене у мен, креативността, удовлетвореността от научаването на нещо ново. Времето, в което нещо творя (или в повечето случаи проучвам как се твори) е време, в което изключвам за околния свят и нещата, които се случват в ежедневието и това е много зареждащо за мен изживяване.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Не е тайна за повечето, че обичам да пазарувам материалите си от Англия. Следя промоциите, а там има доста и така успявам да си купувам неща на ниска цена и такива, които ги няма в Бълагрия. Понякога купувам неща от чисто любопитство, в последствие като разгледам за какво става въпрос, как се използва, се случва и да разбера, че не е за мен и няма за какво да го използвам. Но знаете ли!? Пристрастила съм се към пазаруването на крафт материали. Като видя промоции на някакви неща и ми е много трудно да се въздържам. Превърнала съм се в тотален шопохолик на крафт материали. Досега не ми се е случвало да харча толкова много пари за нещо друго. Понякога чак, сериозно се чудя дали не е време да се обърна към специалист-психотерапевт. Става ми съвестно за какво харча парите си. Анализирам и осъзнавам, че това е подтикнато от факта, че съвсем отскоро се занимавам с изработването на ръчни неща и всичко ми е толкова ново, непознато, че имам желанието да купувам колкото се може повече неща, за да видя и пробвам за какво става въпрос. Чудя се, дали някога ще мога да се контролирам!?
7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Има страшно много техники за правене на картички, като много от тях не съм пробвала, все още или пък съм имала не много успешни опити. Мисля, че като натрупам повече опит и експериментирам с повече техники, ще мога да определя дали имам любима техника, с която аз да работя. В момента смятам, че всички техники са много ефектни.
8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
За съжаление, не успявам да отделям толкова време за това хоби, колкото ми се иска на мен. Това е и причината бавно да напредвам в експериментирането. Имам списък от проекти, които искам да опитам и за които съм си накупила материали. Но за съжаление, засега са на изчакване. А предстои да започна и подготовката за тазгодишните картички и подаръци за моите колеги.
Мисля, че бих се радвала ако можех всеки уикенд (времето, в което не работя) да е моето време за творене. Засега обаче не е така и използвам обикновено времето, в което моята половинка е в командировка, извън работно време и разбира се, когато нямам други ангажименти с моята доброволна работа и срещи/ събития с моите приятели. Приятелите ми се чудят кога успявам да правя всичко, с което се занимавам!? Но когато човек е увлечен в нещо, намира време, макар и не толкова, колкото му се иска.
9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Между другото, първите ми картички бяха на коледна тематика и ръчно рисувани. За съжаление, не съм правила снимки и няма как да покажа. Но бяха на бяла основа и нарисувани коледни мотиви и надпис със златист молив.

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Блогът на Картичкофуриите е страшно полезен откъм информация, а постоянните предизвикателства определено са нещо, което провокират моето творческо мислене (поне откъм творчески идеи). Благодаря на целия екип на Картичкофурии, за това което са създали и че винаги са много мили и вдъхновяващи.
Бих искала да се обърна към всички начинаещи творци (като мен) и да ги посъветвам да не се притесняват да питат в творческите групи, когато нещо им е любопитно или не им е ясно. С хората, с които досега се съм запознала, съм се убедила, че винаги има кой доброжелателно да сподели своя опит и съвет. А ако на някой му е необходимо, аз мога да бъда полезна с информация и съвети за пазаруването от някои английски магазини.
Пожелавам на всички читатели много творчески вълнения!

Няма коментари: