20 юни 2017 г.

Картичкофурийско албумено предизвикателство 2 - Консултантските съвети на Татяна Попова 2

Все още имате възможност да участвате в Картичкофурийско албумено предизвикателство "Дамски албум".
Научете нещо полезно от Консултантските съвети на Татяна Попова и го използвайте в своята работа.

Малки хитринки при правенето на албуми


Когато започнете декорирането на вашите странички, притискайте дизайнерската хартия с меко парче плат или най-обикновен лист принтерна хартия. Повярвайте, дори най-тънкият лист може сериозно да ви пореже, а не е добре да изпратим окървавен албум ;)

Ако предпочитате да оставяте празни места за снимки и ги маркирате с едноцветни картончета, които ще ги рамкират, нанасяйте печата с място за снимка преди да залепите картончето.

Ако използвате ъглов перфоратор, който прави процеп за подпъхване на снимката, трябва да предвидите разлика от 1 см, т.е. ако вашите снимки са с размер 9/13 см, картончето трябва да бъде с размер 10/14 см.

Понякога е по-удачно елементите, с които украсявате страничките на албума да бъдат плоски. Добре е да използвате цвят, който ще се открои. Подходящ може да бъде елемент, изрязан от основния картон, с който сте изработили конструкцията на албума.

Ако решите да ползвате обемни елементи, разполагайте по възможност по-близо до външния ръб на страничката, за да не се смачкат при прелистването и затварянето. Също се старайте да ги ориентирате в срещуположните ъгли, за да не си пречат и да не се натрупа двойна височина.

Някои дизайнерски хартии имат елементи/рисунки, които могат да се изрежат за декорация. Изрязаният елемент може да се подлепи с картон от основния цвят, така че да се вижда тъничко ръбче и да се повдигне на двойно лепящо дунапреново тиксо.

Очакваме вашите албуми в Картичкофурийско албумено предизвикателство 2 "Дамски албум" до 30 юни.

Няма коментари: