Картичкофурии ви канят да се включите в Десета Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 7-8 октомври 2017г. в хотел "Сити" гр. Стара Загора.

ПРОГРАМАТА!

Каня всички, които ще присъстват на срещата за попълнят формата за участие. На нейна база ще се направят резервациите в хотела и ще се вземат решения за протичането на срещата. Моля да попълнят формата не само тези, които ще се настанят в хотел Сити, а също и тези, които ще използват друг начин за настаняване.

ФОРМА ЗА ПРИСЪСТВИЕ!

Представена публикация

Лятна Картичкофурийска Академия - Тема 9 - “Как да си направим изкуствена кожа от хартия”

Лятна Картичкофурийска Академия 2017 достигна до своята последна - Тема 9. За нея уроче за всички нас подготви Картичкофеята Адриана Салева ...

15 май 2016 г.

Как да си направим... Практичен начин за рециклиране на консервна кутия/Ваня Желева-Кошарова

Привет на всички !
Темата , която избрах да представя пред вас е свързана с рециклирането на консвервните кутии.Те са изключитело подходящи,тъй като имат добра форма, която не се деформира лесно, метални и здрави са и стават за съхранение на всякакви по-дребни предмети, които все се чудите къде да подредите. Можете лесно да ги превърнете във вази, фруктиери, моливници, осветителни тела за градината или дневната.
Ще ви покажа как с малко подръчни художествени материали и много фантазия може да се сдобиете с интересен предмет за дома. Спрях се на възможно малко на брой елементи,които повечето от вас притежават или лесно могат да си набавят.
Необходима ни е конесервна кутия и канап с който ще облепим кутията .

Лично аз закрепих канапа използвайки пистолет с топъл силикон.Може да пробвате с течно лепило от сорта на С 200.Тук е въпрос на личен избор , в зависимост от това кой с какво разполага .
След като сме облепили кутията е време да пристъпим към декорацията .Решавам да направя обръч от дантела и панделки, като за целта си изрязвам 3 ленти от дантела , от панделка 2 см, и панделка 1см.
Следващата стъпка е да си приготвя лентите за панделките които ще залепя в частта, където е свързан обръча.Решавам да направя панделка от дантела и от сатен .
След като съм залепила двата вида панделки добавям и малко кафява връв за акцент.
Финална стъпка в моят проект е да си залепя цветенце и листенца, които съм приготвила.Ще добавя и наниз от перли за разкош .
Крайният резултат е ето тази декоративна кутия, която може да бъде използвана като моливник.
Постарах се да предложа нещо лесно, ефектно и осъществимо с малко материали .Надявам се да ви е харесало и да съм била полезна . Ще се радвам да видя вашите интерпретации по темата .,
ВАНЯ

0 Comments: