16 декември 2015 г.

Картичкофурии представя ... Стела Кирякова

През декември в Картичкофурии представя... гостува една вълшебница на нежно-романтичните картички Стела Кирякова. Запознайте се отблизо с нея и с нейният разказ за картичките и какво и носят те.
1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Здравейте, казвам се Стела и съм на 37 години. Работа в областта на закрилата на децата. Винаги съм обичала да рисувам, да измислям различни модели на дрехи и други неща свързани с дизайн. Различните цветови комбинации много ме впечатляват и ми доставя удоволствие да ти сътворявам.
2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Нямам ник.
3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Не, нямам блог все още, като и отделна ФБ страничка, всички творения публикувам на личната си ФБ страница, споделям ги с приятели. Мисля, че вече е време да си направя.
4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Занимавам се с това от 4 -5 години, стана съвсем случайно, просто ми допадна работата с хартия, картони, дантели и т.н. И след като видях какво разнообразие от дизайнерски хартии има, направо се влюбих в тях. Учих се малко по малко от интернет, питах, вече по-опитни от мен картичкофурии  как се прави това или онова и пробвах у дома.
5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Хобито ми носи огромно удоволствие, когато направя нещо което съм имала като идея и мога да го гледам с часове, да му се наслаждавам  да обмислям какво още мога да направя и да комбинирам. Изяжда ми голяма част от свободното време, а понякога и това за сън . Понякога когато ми поръчат нещо травиално, в което не мога да вложа уменията си ми е досадно, но какво да се прави, ако си поел ангажимент.
6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Не, всички са ми любими и хартиите, дантелите, мастилата, моливите, шаблоните, печатите. Набавям си ги от електронните магазини в РБ. Когато имам възможност се включвам в групови поръчки от чужбина.
7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Като стил не мога точно да определя, харесвам многослоини картички, но и по-изчистените също ми харесват. Предпочитам пастелните цветове, да няма много контрасти. Обичам сама да си направя дизайнерска хартия, с водни моливи, печати, ембос пудри и така както аз виждам тоналността, но тава ми се отдава много рядко, защото изисква доста време.
8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
В повечето случай, през седмицата нямам много време за това, основно почините дни. Иска ми се да е много повече, ако разполагах с него щях да се занимавам повече изработка на картички и албуми.
9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Моите първи картички са много семпли, от обикновен картон. Тогава свалях на ръка различни шаблончета от интернет пространството на птички, пепедури и цветя на по-твърд картон, за да мога да ги използвам после. Ползвах и опаковъчна хартия.
10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
Много от картичките ми, които съм правила за любими хора са заредени с емоции , нямам конкретна любима такава. Ето някои от картичките ми, които смятам, че са най-хубави:

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали ?
Това е много хубаво и уютно място за споделяне на идеи, нови техники и различни методи за правене на картички, място за общуване на хора с еднакви интереси. Поздравления и продължавайте да бъдете все така свежи и цветни  да ни радвате с различни теми и вдъхновения.

Няма коментари: