28 април 2015 г.

Пета Национална Картичкофурийска среща - Обзор

Дори и една толкова прекрасна среща като тази в Пловдив не може да продължи толкова, колкото му се иска на човек.

Надявам се, че не сте пропуснали прекрасният разказ на Кат за срещата в Картишок, но ми се иска и аз да ви разкажа за Петата Национална Картичкофурийска среща.

Първо обаче искам да благодаря на всички, които дойдоха на срещата и с които заедно се забавлявахме и учихме една от друга. Огромни благодарности на прекрасните домакини, пловдивските вълшебници и специално на Руми Борисова, която както се оказа е основният виновник за правенето на картички в Пловдив, за техния ентусиазъм, за чудесните неща с които ни посрещнаха и най-вече за големите им сърца. Благодаря и на фирмите, които уважиха нашата среща и показаха интересни за нас неща, от които можахме и да си купим. Благодаря на Руми Борисова http://hobbysvqt.com/, магазин Идея, твоето място за творчество - http://ideahobby.bg/, Пи Ем Арт, Работилничка Мечтатели, АМГ Вижън онлайн магазин naborsata.com, Крафт нещица - http://b-wow.net/, migito.com и Крафтърски мечти.


След настаняването в хотел "Интелкооп", се озоваваме в залата, където се оказваш пред маси отрупани с вкусотии и съкровища.
Разкошните бонбони Рафаело и толкова оригиналните картички-бисквитки бяха приготвени от Елисавета Мирчева.
Такава прекрасна кутийка с ключодържател в нея получи всеки от участниците на срещата:
Всички ние бяхме поздравени с Поздравително писмо от кмета на град Пловдив г-н Иван Тотев.

Момичетата от Пловдив бяха подготвили баджове за всички участници, табло с програмата за двата дни и две връзки много красини и оригинални балони.
Пловдивчанки бяха подготвили и много интересни и оригинални табла-книги, от които можеше да се научи доста за картичките и картичкоправенето.
Вснички бяха поканени да попълнят изключително красивият лексикон, подготвен от Валентина Димитрова
Станахме известни и в медиите. Във вестник Уикенд Марица бе публикувана статия за картичкофуриите и за срещата:
Продължихме с представяне на магазините и на участниците. След това се почерпихме с подготвените вкусотии и всички получиха подаръци от домакините от Пловдив, от АМГ Вижън онлайн магазин на naborsata.com и от магазин Идея, твоето място за творчество - http://ideahobby.bg/.
От тук нататък срещата продължи с шеметна бързина като едно нещо се сменяше много бързо с друго.
Албена Радев ни въвежда в изкуството на фотографията.
Ем/Милена Йорданова/ показва как да украсите сватбен албум с техниките на микс-медията.
Ели Ловченлиева показва как се използва дъската за направа на пликове.
Величка Петкова запознава участниците в своята работилничка с вълшебството на Пергаманото.
Ралица Демирева въвежда в изкуството на декупажа.
Цветята са нещо много важно за нашите картички, а всеки творец е възприел свой начин за създаването им.
Валя Калпакова от Крафтърски мечти, показва как е намерила приложение на различни инструменти при направата на цветя.
Своите красиви цветя показва Ралица Пехливанова.
Цветята на Таня Попова - лесни и много красиви.
Микс медията е хитът на сезона. В ръцете на Кат тя изглежда толкова лесна. Всеки иска да опита.

Като истинска индийка Красимира Петрова два дни твори красота върху ръцете на участниците. Благодарение та нейните усилия и добрите сърца на включилите се бяха събрани 300лв за децата от Дом за деца лишени от родителски грижи "Олга Скобелева"- гр. Пловдив.
По време на цялата среща можеше да си купим материали от щандовете на
магазин Идея, твоето място за творчество - http://ideahobby.bg/
Пи Ем Арт, Работилничка Мечтатели
Крафт нещица - http://b-wow.net/
Хоби свят - http://hobbysvqt.com/

Бе проведена и размяна на тагове.

След като приключихме с обмяната на опит и идеи последва изпълнената с много емоции вечеря. Нашите домакини се бяха погрижили да ни осигурят музика и забавления. Танците и хората нямаха край. Имаше много игри и томболи. От томболата на Ем Красимира Иванова спечели чудесен ръчнонаправен албум, изработен от самата Ем. Бяха подарени три биг шот машини - една от АМГ Вижън онлайн магазин naborsata.com и два от Руми Борисова http://hobbysvqt.com/. Бяха раздадени много ваучери осигурени от българските крафт магазини.
А ето така изглеждаха самите ваучери.

До късно през нощта продължиха забавленията и разговорите.
В неделният ден продължихме със сватбените покани и украса, показани от Ели от Пи Ем Арт, работилничката за рисуване на чаши на Ралица Демирева, гетафолд албума на Ем, към който имаше толкова голям интерес, както и микс медия техниките, където всеки, който желаеше успя да пробва донесените от Кат материали и инструменти.

Всичко беше повече от прекрасно. Срещата приключи с желанието за още много срещи. Затова очаквайте информация за бъдещата есенна среща.
Ето ме и мен, потриваща доволно ръце, колко добре се получиха нещата.


Сигурна съм, че вече сте видели снимките, които пуснаха Руми Борисова, Нели Весилева и Ралица Пехливанова. Благодаря им за това, че успяха да отразят емоциите от срещата в своите снимки. Можете да ги видите и на страницата на Картичкофурии във Фейсбук - ТУК
Ако вие също сте направили снимки бих се радвала да ги изпратите на мейла на Картичкофурии. Нека съберем всички снимки от събитието на едно място.

Няма коментари: