29 април 2015 г.

Арт фестивал "Полет на идеите" 22-24 май София

През месец май тази година, за втори пореден път, ще се проведе Арт-Фестивала „Полет на Идеите”. Организаторите от магазини „ИДЕЯ – Твоето място за творчество” са създали програма, която да е подходяща както за професионалисти, така и за хобисти. Това е мястото, където всеки, който има някакво отношение към приложните изкуства и занаяти или просто иска да направи нещо красиво за дома със собствените си ръце, може да научи много и да се вдъхнови за дълго.
Очакват ви много изненади. В денят на отворените врати демонстраторът на унгарската компания Pentart, една от водещите на европейския пазар за арт и хоби материали, ще представи най-новите продукти и как те могат да се приложат за декорация на предмети и състаряване на мебели. Ще има и демонстрация на италианската компания Stamperia. Тя е един от водещите производители в Европа на фина оризова хартия за декупаж, дизайнерски филц с широка гама от мотиви в различни стилове, хартия за скрапбукинг, лесноприложими материали за декорация на коприна и други. След денят на отворените врати в следващите два дни следват серия от работилници, в които са застъпени както нови, набиращи все по-голяма популярност техники, като mixed media, така и вече популярни, но поднесени по нов начин. Участниците в работилниците ще почерпят идеи от професионализма на водещите: Melitta Rusznyak - Унгария, Mariadele Colombo – Италия и креативните партньори на магазини „ИДЕЯ” – Рали и Ем от „Двете елши”.

Събитието ще се състои в Есенс център, ул. „6-ти септември” 37.

ПРОГРАМА

за информация и записване: 0887 999 562 / 0887 999 759 или

на e-mail: ideahobbybg@gmail.com


22.05.2015г (петък)


"Ден на отворените врати"
безплатни демонстрациия,

Всеки посетил Денят на отворените врати ще участва в томбола за 2 безплатни работилници.


Необходимо е да заявите предварително желание за участие на посочените телефони или на място в м-н "ИДЕЯ" - София!10:00 - 10:30ч - демонстрация на Рали и Ем от "Двете елши"
- работа с новата А4 Big Shot машина на Sizzix
- работа с Shimmer Sheetz - подходящи за скрапбук и бижута
- Mixed media техники

10:30 - 15:00ч - демонстрация на Melitta Rusznyak от Pentart - Унгария
- работа с новите бои за декорация Soft
- кадифен лак и напукващ 2-степенен кадифен медиум
- лазур и лазур-гел
- боя-спрей и структурна боя-спрей
- напукваща боя - различни цветове
- 3D фолио
- алкохолни мастила
- вакс пасти
- течен варак

15:00 - 19:00ч - демонстрация на Mariadele Colombo от Stamperia - Италия
- скрап мания
- трансферна техника и гел за трансфер на изображения
- мини декупаж върху керамични плочки
- работа с коприна и филц
- алкохолни мастила и силиконови печати


23.05.2015г (събота)


10:00 - 13:30ч

Работилница "Винтидж поднос и подложки за чаши"
Водещ: Melitta Rusznyak (Pеntart, Унгария)
В тази работилница Melitta ще ни покаже как да си направим този страхотен поднос с помощта на боите за декорация Soft. Ще използваме и новите напукващи бои на Pentart, както и силиконови печати. След това ще си изработим и две различни подложки за чаши. Тях ще декорираме със спрей-боите, които са много ефектни и подходящи за различни техники.
Цена: 40лв
Всички материали са включени в посочената цена

14:00 - 17:30ч
Работилница "Антична кутия и винтидж пано"
Водещ: Melitta Rusznyak (Pеntart, Унгария)
В тази работилница Melitta ще ни покаже как да си декорираме дървена кутия с акрилни бои за декорация Soft и лазур-гелове. Ще им придадем античен вид с шаблони и декоративно фолио. След това ще изработим винтидж пано, което е идеално за декорация във Вашия дом или за подарък. За него ще използваме стандартните акрилни бои, самосъхнеща глина, декупаж и печати. Ще му придадем старинен вид с помощта на Винтидж медиум.
Цена: 40лв
Всички материали са включени в посочената цена

10:00 - 13:30ч
Работилница "Декупаж върху коприна"
Водещ: Мariadele Colombo (Stamperia, Италия)
В тази работилница гост-треньорът на Stamperia, Mariadele ще ни покаже как да си направим красиви копринени шалчета (50х50см), с които да сме неотразими. Освен, че ще използваме боите за коприна и контурите, ще направим и декупаж със салфетна оризова хартия.
Цена: 45лв
Всички материали са включени в посочената цена

14:00 - 17:30ч
Работилница "Дизайнерски филц"
Водещ: Мariadele Colombo (Stamperia, Италия)
В тази работилница ще научим как и за какво може да използваме дизайнерския филц. Ще си ушием красиви чанти с дървени дръжки, за които всеки би ни завидял. Ще изрязваме филц с Big shot машината на Sizzix и ще разберем кои щанци са подходящи за изрязване на филц. Ще си изработим и цвете от филц, като декорация за нашата чанта или акцент към тоалета ни.
Цена: 45лв
Всички материали са включени в посочената цена

10:00 - 13:30ч
Работилница "Mixed media Скрапбукинг"
Водещ: Ем (Двете елши)
В тази работилничка ще Ви покажем как да използвате различни микс медия техники за Вашите хартиени проекти - албуми, скрапбук страници, картички. Ще боядисваме и състаряваме, ще избелваме дизайнерски хартии. Ще работим със структурна паста, гесо, паста луче, течни мастила, цветни спрейове и още куп интересни продукти.
Цена: 40лв
Всички материали са включени в посочената цена

14:00 - 17:30ч
Работилница "Платно с Mixed media, декупаж и шлак метал"
Водещ: Рали (Двете елши)
В тази работилничка ще работим върху платно, на което ще направим красив микс медия колаж с помощта на декупаж, структурни пасти и цимент, байцове, бои, шаблони и шлак метал. Ще вградим различни материали, като зебло и ще направим красиви пана за украса на дома или подарък на Ваш близък човек.
Цена: 35лв
Всички материали са включени в посочената цена

24.05.2015г (неделя)

10:00 - 13:30ч
Работилница "Металикова кутия с Mixed media техники"
Водещ: Melitta Rusznyak (Pentart, Унгария)
В тази работилница с Melitta ще декорираме дървена кутия с микс медия техники. Ще използваме декупажно лепило, различни структурни пасти, напукващи пасти, гесо, акрилни бои, силиконови печати, вакс пасти, и още много материали. Ще бъдете впечатлени от крайния резултат!
Цена: 50лв
Всички материали са включени в посочената цена

10:00 - 13:30ч
Работилница "Интерактивен романтичен албум"
Водещ: Ем (Двете елши)
В тази работилница ще направим един разкошен интерактивен албум, идеален за дизайнерските Ви хартии във формат 6х6 инча. Ще Ви покажем как да направите редица забавни елементи, за да впечатлите хората, които обичате. Ще направим странички с магнитна закопчалка, пощенски пликове, с паус и още куп забавни неща.
Цена: 35лв
Всички материали са включени в посочената цена

10:00 - 13:30ч
Работилница "Стиймпънк кутия с ръжда, напукваща паста и алкохолни мастила"
Водещ: Рали (Двете елши)
В тази работилница ще направим впечатляващи старинни кутии с ръжда и състаряване с напукваща паста. Ще работим с алкохолни мастила, с които ще тонираме пастата в различни цветове. Ще вградим чаркове и механизми, за да придадем истински Стийнпънк завършек на кутията.
Цена: 35лв
Всички материали са включени в посочената цена

На сайта на магазин Идея, Твоето място за творчество онлайн магазин ideahobby.bg можете да намерите още подробности за фестивала ТУК.


Няма коментари: