17 април 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 257 - Техника "Черна дъска"

Здравейте, Картичкофурии!
Много съм щастлива, че отново имам възможността да Ви предизвикам.
Помните ли черната дъска в училище? Дори и да не помните тези времена, навярно сте виждали дизайнерски рисунки с тебешир в мрежата, по страниците на списания и върху рекламни постери. По този начин често се правят красиви послания и се изобразяват цитати на известни хора. Черната дъска се е превърнала в модерен декоративен елемент.
И така.. темата, която избрах е Chalkboard Technique. На български звучи като декорация тип «черна дъска» върху картичка 
Ето и две урочета, които подбрах сред изобилието в YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=GvAlGPLp48g
https://www.youtube.com/watch?v=zj1fVfmU5fs
Първите ми опити са моето вдъхновение за вас:

Задължителните елементи са: черен (тъмнокафяв или тъмносив) картон, бяло мастило (бяла ембосинг пудра), бял акварелен молив (бял гел химикал) за очертаване на контура или добавяне на светлосенки.
Останалото е според желанията, предпочитанията и вкусовете Ви.
Очаквам с нетърпение какво ще сътворите!
Наградите ще бъдат две, скромни, но от сърце!
Много усмивки от мен,
Мария

Благодаря на Мария за тебеширеното предизвикателство!

Картички с "черни дъски" за вашето вдъхновение направиха Картичкофеите:Крайният срок за участие е 23,59ч на 16 април 2015г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.

Няма коментари: