26 януари 2015 г.

Картичкофурии представя ... Vesi/Веселка Даскалова

Днес искам да кажа добре дошла на първата гостенка на Картичкофурии за 2015г. Тя е много мила и сладка и създава прекрасни картички, албуми и други красиви ръчно изработени неща.
Вижте какво ще ви разкаже за себе си и за картичкоправенето Vesi/Веселка Даскалова.

1.Представете се и разкажете нещо за себе си? - Здравейте, казвам се Веси и съм вече на 32 г. От София съм и съм омъжена с две прекрасни деца. Работя като търговец в ИТ сферата,новече сериозно се замислям за промяна в професията с нещо по-творческо.
2. Какъв ви е ника и от къде произлиза? - В блогопространството ми се подвизавам по името Vesi, а във фейсбук съм Veselka Daskalova
3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си? - http://moitetvorenia.blogspot.com/- това е моят блог (не ме бива много в измислянето на имена). Направих го за да показвам нещата които правя и да мога да учасвам в предивикателства.
4. Oт кога правите картички и как започнахте? - Първата си картичка направих в далечната 2009 година, но активното ми картичко правене започна през 2012. Ходех на работа, но крадях от съня си за да направя картичка и да опитам нова техника. Ходих на работилнички и пробвах какво ли не. 2013 година се роди моята дъщеря и открих моят стил и любов. Това са алкохолните маркери и албумите. Благодаря на Голди и Роси Катрева за куража и побутването в началото. За страстта ми към алумите дължа заслугата изцяло на прекрасната Ем.
5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви? - Хобито ми носи усмивки и весели емоции. Успокоява ме и не го сменям за нищо на света.
6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте? - Любимите ми материали са маркерите и дигиталните печати, цветята(обожавам цветята на WOC), и разбира се дантелите. Не мога да направя картичка без поне 2 от тези неща.
7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички? - Както вече се разбра от по горе, любимият ми стил е картичка с оцветена картинка и много цветя. ( не знам как се нарича този стил)
8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ? - В момента съм в майчинство и отделям доста от времето си за картичките. Докато спи малката през деня използвам да оцветявам на дневна светлина, а вечер когато всички заспят използвам да сглобя нещо с картинката. Ще видим как ще съм когато се върна на работа, но съм сигурна че ще отделям същото време (страстта ми към картичките е голяма)
9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете. - Първата ми картичка беше коледна,с изрязан ботуш и разни клонки. Всичко изрязано на ръка. Доста е смешна, но тогава нямах представа от техники и магазини за крафт материали.
10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете. – Това което мен винаги ме усмихва и см вложила най-много чувстваи емоции е картичка и кутия за бижута правени за сестра ми.Всичко което правя за нея, винаги ми става любимо и най-красиво.

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали? - Преди участвах често в предизвикателствата, сега нещо времето не ми остава дори и за публикуване. Не мога без групата във фейсбук, там намерих много приятели, научих важни уроци и техники. Благодаря ви че ви има.

4 коментара:

Kati каза...

Винаги е удоволствие човек да срещне чаровната ти усмивка, Веси.

Stefi каза...

Радвам се, че ти си гост, Веси и ни разказа повече за себе си. Макар и моя виртуална приятелка надявам се за в бъдеще да се видим и реално.

Stefi каза...

Нещата създадени за сестра ти наистина са уникални!!!

Toni каза...

Радвам се, че те познавам и на живо, Веси. Бъди все така усмихната и лъчезарна и намирай вдъхновение навсякъде около теб!