6 ноември 2014 г.

Картичка победител 239

Много благодаря на Гергана Алексиева, че избра за мен титлата Картичкофурия на седмицата!
Вярно е, че бяхме само двама участника, но все пак победител се оказах аз :) Казвам се Петя, а моят блог е http://mi6o-boxo.blogspot.com/ - всеки е добре дошъл!
Понеже напоследък все не ми остава време за любимото ми хоби и изпускам по някое и друго предизвикателство (а в това се представих с цели два проекта), се чудех какъв да бъде проекта, че хем да е бърз за направа, хем да е ефектен. Ден преди това предизвикателство - Картичка с музикален инструмент - бях се ровила в интернет и си търсех идеи за чадър (за друго предизвикателство), случайно попаднах на много ефирни и нежни чадърчета на паус или така наречената техника пергамано. В интернет пространството има невероятни творения с тази техника. Аз от 2011 година не бях правила нищо с паус. Когато намерих чадърчето, намерих и картинка на тази невероятно нежна китара и реших да си я запазя, но се оказа не за дълго, защото я използвах почти на следващия ден.
Ето как я направих картичките: Принтирах си картинката с китарата, но огледално.
Върху подложка за мишка, от тези дето са меки - не точно гумирани, сложих листа с картинката и отгоре фиксирах лист обикновен паус.
С инструмент за биговане очертах картинката внимателно и след това изрязах пауса с шанците за рязане. Тъй като при биговането на пауса картинката става с релеф, имах опасения, че при изрязването с шанците и Big Shot-а, тя ще се съсипе, но нямаше такъв проблем :)
Със същите шанци изрязах и картон, на който с помощта на брадс закрепих пауса с бигованата китара и го залепих с двойнозалепващо тиксо върху картичката. При втората картичка - първо си изрязах пауса с шанците, след което го фиксирах върху картинката и очертах. Това е историята на тези две картички с китари.
Преди три години, когато използвах тази техника - за закрепването на пауса към картичката използвах лепило, но то явно не беше подходящо, защото си личеше, а с брадса става лесно и чисто - разликата можете да видите тук. За мен винаги е огромно удоволствие да работя с паус - определено нямам всички подходящи инструменти за тази техника и за това не я използвам често, крайният резултат винаги е много нежна картинка върху картичката. Опитайте и вие, ако нямате инструмент за биговане - може да пробвате с химикал, който не пише, пак се получава - важно е да имате търпение и да работите внимателно за да не се пробие пауса. Успех на всички и във всичко!
Петя

Няма коментари: