5 юни 2014 г.

Картичка победител КФП 217

Здравейте, талантливки!
Щастлива съм да мога да разкажа за картичката, с която имам честта да съм в рубриката "Картичка победител"!


И така, това е една картичка с два книгоразделителя, която разказва история. Историята е символично вплетена в различните детайли и се разпознава от запознатите с нея.
Направих картичката за годишнината от сватбата ни и разказва за това, как една книга ни събра преди години.
Историята е следната:
Преди 17 години едно младо момче се влюби в мен - 8 години по-голямата кака с две момичета на 6 и 8 години. Аз дълго време не му обръщах никакво внимание и по неговите думи съм била като непревземаема крепост за него. Виждахме се често на моето работно място. Един ден той ме завари да чета една книга. Накратко, след известно време той вече имаше ключа за моето сърце и четяхме същата тази книга заедно и мечтаехме да покорим света :)
Комплектът картичка и разделители е предназначен да се използва от двама ни, като по-големият е за любимия, защото неговата книга винаги е по-голяма от моята, която за разлика от неговата и както се подразбира, трябва да се събира в дамската ми чанта :)
А сега за картичката - направих я в предпочитания от мен в последно време винтидж стил, избрах лилаво, за да е неутрален, нито много "мъжки" нито много "женски" цвят(ако някой знае, нека ми каже кои цветове какви са!?!). Използвах страници от едно старо, окъсано немско уестърн романче, което купих за левче преди няколко месеца точно с такава цел; малко стара дантела от раклата на баба, изрязах с щанци на Sizzix сърце и цветя от нотен лист с лилаво мънисто за тичинки, за единия разделител принтирах картинка от нета, която оцветих с водоразтворими маркери, за другия изрязах ключ и разбира се мазах обилно с дистрес мастила. Печатах любовни сърчица и дантела с новите ми печати на "My Paper World".
А сега за книгоразделителите. Малкият, този който ще използвам аз, си има крепост, сърце и ключ за него, а големия - него дълго го мислих. Искаше ми се да е с оцветена картинка. Въздържала съм се да оцветявам много картинки до сега, въпреки модната вълна, заляла повечето крафт блогове по няколко причини. Едната е, че имам само няколко акварелни молива, точно толкова водоразтворими маркери и няколко дистрес мастила, а другата причина е нищожният ми опит с оцветяването на картинки. Няколко дни се рових за подходяща картинка, докато попаднах на тази. Избрах точно нея заради авиаторските шапка и очила. Направо се влюбих в тях. Много ми хареса идеята да чета книга и да съм подготвена да полетя над света. Точно такива бяхме преди 17 години и ние - винаги готови за приключения мечтатели...
Надявам се да не съм ви отегчила с дългите си обяснения и да сте поне малко преживели любовта и Книгата, която ни свърза.
Обичайте и бъдете обичани!
Рени (Ирена Стефанова)

2 коментара:

Kati каза...

Много ми хареса твоята история. Желая ви винаги заедно да четете от голямата книга на живота и все така да се обичате.

Irena Stefanova каза...

Благодаря, Кат!