17 юни 2013 г.

Как да си направим ... 18 Цветна дантела с топъл ембосинг / Вени Петрова

Здравейте,
Предполагам и вие намирате различно приложение на техниките и експериментирате при всеки възможен случай с нови неща. При мен липсата на подходяща дантела и време за да отида до най-близкия магазин за шивашки материали, бяха причината да направя този опит, който се оказа успешен. Много ми допадна резултата и сега ще го спореля с вас J Едва ли съм открила топлата вода, но това беше първото по-различно нещо, за което се сетих, и реших да ви го покажа J
Това, което е нужно като материали са: дантела, прозрачно мастило за топъл ембос, предпочитан цвят пудра и ножичка.

Отрежете парчето от дантелата, което ще оцветявате. Намастилете дантелата – аз я прокарвам по тампона и леко притискам с пръст.

Поръсете намастилената дантела с пудрата като след това внимателно отстранете излишното. Аз взимам дантелата леко с дървено шишче или с ножицата я подхващам отдолу , за да я махна от пудрата и да отстраня излишното от нея.


Изсушете с уреда за ембосинг (аз нямам, но сешоара се справя перфектно с тази си задача и не го сменям за нищо на света.)
Виждате разликата от оригиналната дантела и вече оцветената. На пипане е твърда и плътна – като колосана е и лъскава.
Ето ви няколко мои неща с такива оцветени дантели. По този начин съм оцветявала и от големите тичинки за декорация. Трябваха ми червени и златни, а имах само бели. Намастилявам тичинката, потапям направо в бурканчето пудра, изтръсквам излишното и суша. Стават много бързо и с точния цвят за вашия проект.
 

Желая ви слънчево и пълно в вдъхновение лято.

7 коментара:

Анонимен каза...

Страхотна идейка! Благодаря!

Plamnito каза...

Благодаря за споделянето! Задължително ще пробвам!

Veselina каза...

Какво ли не ми е идвало на ум, само за ембосване на дантела не съм се сещала. Благодаря, Вени!

Veni каза...

Радвам се, че тази идея ви допада :) Добър ефект се получава. Честно казано, когато реших да пробвам за първи път не мислех че нещо ще стане. Ефекта ми харесва и когато използвам дантела я променям по този начин. Забавно е :)

Em каза...

Е какво ли не бях ембосвала, но за дантела никога не ми е хрумвало! Страхотна идея, Вени! Отивам да вадя пудрите и дантелите :))))

Гуш
Ем

Toni каза...

Аз само да кажа, че с уреда за ебосинг дантелата се стопява. Пробвара съм. Може би ми е била изкуствена дантелата. Ако е памучна сигурно ще стане. Вени, твоите са се получили чудесни.

Unknown каза...

=)Благодаря за урочето,даже мисля да го споделя =)