1 декември 2012 г.

Картичка победител в КФП 142

Това е разказът на Анелия Некезова, победител в Картичкофурийско предизвикателство 142 Картичка -вдъхновена от любим филм, песен или книга.


Здравейте, искам да ви кажа, че страшно съм развълнувана от факта, че съм картичкофурия на седмицата именно с тази картичка. Сега ще ви разкажа с няколко думи за създаването и. Първо искам да кажа ,че много обичам да правя мъжки картички и, че обикновено стават с голяма лекота. Тази картичка е създадена за бащата на една моя колежка, който е майстор дърводелец и който имаше рожден ден началото на ноември. Попаднах на тази картинка с този чичка с молив зад ухото и метър в джоба и сякаш беше любов от пръв поглед. Сглобих отделните елементи и дойде ред на украсата, обикновено украсявам мъжките картички с копчета, канап и звезди, но в случая нищо от тези неща не беше подходящо и тогава ми дойде идеята, че мога да включа истински чаркове. Всичко в нас беше ръждясало и затова се наложи да ги купя от близката железария, където падна голям смях, защото хората настояваха да им кажа какъв размер гайка ми трябва, а аз само повтарях ,че ми трябват с големината на нокътя на кутрето. Няма да ви разказвам за погледите и побутването, което трябваше да изтърпя, но чашата преля ,когато казах, че ми трябват за картичка. Разпръснах гайките по картичката, но ми се искаше да сложа и още някакъв акцент, и тогава ми хрумна да добавя "стружките", които уж са паднали на земята докато майсторът реже дъската. Добавих и лъскав акцент за стъклата на очилата и напукващ на триона. За цялостната идея и реализация на картичката голяма заслуга има и неостаряващият бг филм "Баш майсторът" с култовата реплика "Аз що не взема да ви сложа шапката,а"?, който гледах докато я правех. Истината е, че правих тази картичка с голям мерак и това си личи. Надявам се, че ви е било инересно и дано не съм ви отегчила :-) Гуш от мен .

1 коментар:

Villi каза...

Много интересен разказ ...особено частта с гайките:))) Благодаря ти че сподели тази прекрасна идейна картичка и историята за нейното направяне с нас :)