17 юли 2012 г.

Картичкофурии представя..... Валентина /Valchen


Да ви се представя
Казвам се Валентина и съм от Русе, майка на 6-годишна принцеса и 10-месечен бебок и в момента те изпълват ежедневието ми. По професия съм еколог и си падам по различни зелени проекти и вярвам, че всички сме длъжни да правим малки или големи стъпки, за да оставим на децата си природа, на която да се наслаждават.

Моят никнейм
Никът ми е Valchen и произлиза от името ми Валентина и немската наставка за умалителни имена – докато бяхме студенти и учехме усилено немски, някои приятели започнаха да ме наричат така и оттогава се регистрирам почти навсякъде с този ник.

Моят блог
Блогът ми е "Valchen's craftworks" и го създадох преди 2 години, когато прохождах в правенето на картички и скрапбук странички. Разглеждах чуждите блогове и толкова се възхищавах не само на творенията, които виждах, но и на самото оформление на блоговете и така от само себе си се роди и моя блог. Много обичам това мое местенце, където понякога по-често, понякога по-рядко успявам да споделя това, което ме е споходило като вдъхновение.

Как започна всичко...

Всъщност една моя колежка, която много от вас познават под ника Julka беше се запалила по картички с квилинг и аз една вечер от любопитство започнах да ровя в глобалното пространство и попаднах на едни безумни красоти в скрапбукинга. Близо седмица гледах с часове и не можех да се нагледам. Тогава всичко ми изглеждаше толкова далечно – привличаше ме страшно много това хоби, а в същото време гледайки всички материали и инструменти, смятах, че такива неща не могат да се открият тук. Сега ми се струва смешно като си спомня, че виждайки за пръв път инструмент за топъл ембосинг си казах такъв професионален уред или няма да открия в наш магазин, или ще го открия, но на безумна цена. И така, тъй като за начинаещ скрпбукингът ми се стори все още сложен, започнах с картичките. Постепенно ме обзе някаква страст и ме повлече точно като Бермудски триъгълник – веднъж като ти завърти главата, не усещаш как се озоваваш в ситуация, когато всеки свободен миг искаш да прекараш с хобито си и всеки свободен лев е предварително определен и заделен за някакъв нов материал, който „страшно много ти трябва“.

Хобито и моето ежедневие
Хобито ми е свързано със страхотен релакс – увличам се и забравям всякакви битови и служебни проблеми. В момента съм по майчинство и на хобито си посвещавам моментите, в които децата вече са заспали и всичко е утихнало.

Любимите материали
Имам много любими материали – страхотните шарени хартийки, които все не са ми достатъчно, ембосинг пудри, шаблони за изрязване, копик маркери, перфектни пудри и може би най-любимите ми - дистрес мастилата на Тим Холц. Между другото, почти всичко на Тим Холц много ми харесва – печатите, хартиите, дистрес ембосинг пудрите, glossy accent и въобще просто обожавам всичко, което показва като материали и техники.
Иначе материалите си ги набавям от български и чуждестранни онлайн магазини, въпреки че от бг сайтовете купувам само малка част от това, което ми е необходимо, защото за съжаление няма такова богато разнообразие и много често след изчерпване на наличностите не се зареждат от същите.

Стилове и техники в картичките ми
Много често имам нужда да сменям стиловете, защото не обичам да задълбавам в един и същ стил, обичам разнообразието и имам нужда от такова - обожавам стиловете шаби шик, винтидж, както и сладурски картички с картинки за оцветяване (не знам как се нарича този стил).

Свободното време и моето хоби
Времето, което прекарвам с хобито си варира според настроението и заетостта ми – понякога само с това ми се занимава, но понякога имам периоди, в които просто нямам вдъхновение, муза или настроение да правя нещо и тогава започвам прекарвам повече време с другото ми любимо занимание – четенето на книги.
Другият ограничаващ фактор е свободното време – през зимата имам повече време, защото тогава студът ме спира да излизам и просто искам да стоя на топло и да чопля нещо с хартии, лепила, снимки и т.н.
Ако имах повече свободно време бих се занимавала повече със скрапбукинг – обожавам навързването на спомени със снимки, подходящи декоративни елементи и текстове. Изпитвам страхотно задоволство после да гледам крайния резултат. Ако имах повече време щях да разглеждам повече урочета за различни сгъвки, техники и т.н., за да се усъвършенствам.

Първата картичка
Първата ми картичка беше за едно предизвикателство на КФП – цветната комбинация много ме плени и реших, въпреки липсата на каквито и да е материали, да направя картичка и ето го резултата:

Любимата картичка
Имам много любими картички и всичките са заредени с положителни емоции – ако съм заредена с негатвини, изобщо не сядам да правя нищо, защото не ми се получава.
Тази картичка правих просто за удоволствие и едва наскоро намерих повод да я подаря на моя приятелка:


Тази картичка също е правена абсолютно без повод, просто ми се правеше нещо семпло:


Една картичка в любимия ми шаби шик стил:


Картичка за рожден ден в семплата, но класическа комбинация черно и бяло:


И една за рождения ден на най-добрата приятелка на дъщеря ми:


И имам още много любими, но не мога да ги обхвана всичките.


КФП беше първото предизвикателство, в което участвах и оттогава, когато имам възможност винаги надниквам, за да се вдъхновя от темата на предизвикателството или от красотите, които момичетата показват там. Пожелавам на блога ви да продължава да се развива и да продължава да ни предизвиква да прекарваме свободните си минути с това чудесно хоби.

5 коментара:

kenli каза...

Винаги съм се радвала да видя всяко ново творение на Valchen, защото ме е удивлявала с различните стилове картички, които тя умее да създава. А сега за мен бе удоволствие и да науча нещо повечко за нея! Прочетох интервюто с интерес! Пожелавам й много удовлетворяващи я проекти и доволни притежатели!

Bo каза...

Страхотна рубрика и много интересни нещица за живота на хора, на които искрено се възхищавам - на идеите и реализираните проекти!
Поздравления и успех!

dani's cards каза...

Вале,беше ми интересно да науча нещо повече за теб;-)Много харесвам картичките ти и с интерес следя блога ти! Възхищавам се на умението ти да се грижиш за две дечица едновременно и да имаш време и за любимото хоби! Поздравления!

Маги каза...

Освен че има много сръчни ръце, Валя е и един много позитивен и готин човек. :) Радвам се, че се познаваме лично. ;)

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Вал, винаги намираш с какво да ме изненадаш. Харесвам творбите ти и позитивизма, който лъха от твоите картички>Искрено се зарадвах на възможността да науча още нещо повече за теб! Благодаря отново на Картичкофурии за чудесната рубрика!