29 април 2011 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 64 Графитите .. уличното изкуство върху лист хартия

Вандализъм, проява на обществено изразяване на позиция, форма на протест и бунт, анонимно себедоказване или изпускане на пАрата?! .. Графити-културата, водеща своето начало от Америка през 60-те години на 20-ти век , но с препратки още в най-древни времена (ако се обърнем към скалната живопис) вече е разпростряла своите разклонения навсякъде и повсеместно. И като всяко друго нещо търпи своето развитие и преминава във все по-естетически приемливи форми, като графитите красят вече не само външни, но и вътрешни пространства.

А сега нека да пренесем тяхното специфично излъчване и стилистика и върху лист хартия.

Наградата за победителя е ваучер за 15 лв. за покупки от магазинчето ни.

Както обикновено, пускайте линковете си до 23,59 в понеделник 9 май. Наградата ще бъде дадена на избрана от нас петте (Светла, Ем, Рали, Гери и Злати) картичка. Могат да участват само нови картички – такива, които не са публикувани вече на вашите блогове. Критериите за оценяване са следните:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

Ето и малко вдъхновение от нас:
Ем

Гери

Светла

Злати

Забавлявайте се!

Светла

Благодаря на Светла и екипът на Двете Елши за толкова интересното предизвикателство. Надявам се, да сте любители на графитите и те да ви вдъхновят.
Крайният срок за участие е 23,59ч на 9 май, понеделник.

Моля, да участвате с нови КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.

Картичкофурии търси желаещи да задават нови предизвикателства в блога. Ако вие искате да дадете предизвикателство или имате някакви други идеи, които да помогнат за подобряване работата на блога, моля да пишете на имейл cardsaddicted@gmail.com. Включете се и помогнете да направим Картичкофурии още по-интересно място за всички нас.Желаещите да зададат предизвикателство в блога моля да прочетат страницата Как се задава предизвикателство.

Ако сте пропуснали да се включите в "Картичкофурийска география", записването продължава и картата се обновява постоянно.

Все още имате време да се включите в Картичкофурийско предизвикателството № 63 Картичката, с която започна всичко на Маги.
Крайният срок за него е 23.59 часа в понеделник 2 май.


2 коментара:

silveto3 каза...

Здравейте, с колко картички може да се участва?

Картичкофурии каза...

Няма ограничение за броят на картичките, стига да отговарят на условията поставени в темата и да са Нови!