Картичкофурийско албумено предизвикателство 3 "Детски албум"Очаквайте и съветите на Консултанта на предизвикателството Ася Великова.

5 юли 2011 г.

Картичкофурии представя ... Маги (I`am dreamer)

Днес искам да ви представя нашата нова гостенка. Това е Маги - I'm a dreamer.... Много ми е приятно да ви представя Маги, която познавам лично и е една много чаровна и талантлива млада дама:


Здравейте,
Аз съм Маги. Бях поласкана и развълнувана от поканата на Деси. Но признавам, че и малко се притесних дали бих била достатъчно интересна. Е, това ще прецените вие. :)

Нещо повече за мен

Малко от вас знаят, че цялото ми име е Маргарита. Повечето ме познават от блога ми: I'm a dreamer... . На 28 години съм, от гр. Русе. Щастливо омъжена с едно /за сега :)/ дете- момченце Емануил на 1г.
Като ученичка имах различни хобита-колекционирах най-различни неща, на по-късен етап ходех на уроци по латино танци, а след това модерен балет, но така и нищо не задържа вниманието ми за дълго време. Всъщност сега доста съжалявам, че съм се отказала от танците, но какво да се прави. Като малка много исках да се занимавам с нещо артистично като порасна-първо исках да ставам певица, а после дизайнер, но от всяко дърво свирка не става! :) Работата ми във фирма за стъклообработка няма нищо общо с творчеството.

Моят блог

Създадох блога си преди около 1,5 г., за да споделям своите ръчно изработени неща.
I’m a dreamer, всъщност идва от песента на John Lennon-Imagine, която слушах докато се чудех какво да е заглавието на блога. Но аз наистина съм си мечтателка. :)

От кога правя картички и кога започнах

С картички започнах да се занимавам преди почти 2 г. Съпруга ми все ме караше да си намеря някакво хоби, за да може и той спокойно да се отдава на своите любими занимания, без да му мрънкам, че не ми обръща внимание. И така един ден, ровейки в БГ-Мама, за да потърся с какво мога да допълня тортата от памперси, която направих за новородения ми кръщелник, попаднах на тема за квилинга. Няколко часа по-късно вече навивах лентички. Е, първият ми опит не бе особено красив, но пък желанието и удоволствието бяха големи. Това е първата ми картичка с подръчни материали:

Разбира се, за подаръка направих друга:

Хах, сега цари мир и спокойствие у дома. След като детето заспи всеки си сяда на неговото бюро и се занимава с нещата, които му харесват. И двамата сме доволни. :) Дори бих казала, че сега съпругът ми повече ме наобикаля, аз направо се забрявям като се заровя в хартийките.

Какво ми носи хобито и как се отразява на ежедневието ми

Аз съм много емоционална личност. Често бързо се паля и мога да избухна понякога дори за незначителни, за другите, неща. До преди да започна да се занимавам с това хоби не бях открила нещо, което да ми носи такова успокоение и така да ме разтоварва от ежедневните грижи. Дори понякога вечер преди да заспя си мисля в какви комбинации мога да използвам разни хартии, печати или панделки, особено пък ако имам нови материали. :)

Любими материали

Май няма любими материали, имам често използвани и предпочитани. Най-често вадя кутията с дистрес мастилата. Често посещавам сайтове за дигитални хартии и имам доста на компютъра си. По принцип се старая да не купувам неща, които не бих използвала, но все още имам такива, на които не им е дошъл реда. Но пък много съм ги харесала и съм сигурна, че ще им дойде времето и на тях. Стилове и техники в картичките ми

Любими техники си имам 2- ембосинг и дистресинг и често ги използвам в картичките си.
Пристрастена съм към текстилните цветя. Доставя ми голямо удоволствие да ги правя.


Предпочитам да правя повече картички без печати. Не защото не ги харесвам, просто не се чувствам достатъчно уверена в оцветяването. Разбира се, правя и картички с картинки, все пак искам да се развия и се надявам в бъдеще да стана и на половина толкова добра като дамите, от които се уча.

Хобито и свободното време

В момента съм по майчинство и имам повече свободно време, въпреки че не съм спряла напълно да работя и върша част от служебните си задължения от вкъщи. Надявам се когато се върна на работа да ми остава поне малко свободно време за любимото хоби. Сега обикновено сядам зад бюрото си да творя вечер след като сложа детето да спи или в неделите, когато е при някоя баба.

Любимата картичка

Нямам една любима картичка. Най-любими са ми тези, които са направени за много близки на сърцето ми хора, защото в тях съм вложила най-много от себе си.

За Картичкофурии

Картичкофурии е едно чудесно място за изява на всички нас. Харесва ми начина, по който се развива. Аз лично с интерес следя рубриките. Пожелавам на всички, които се грижат за растежа на блога здраве и много усмивки!

Е, това беше накратко за мен. Надявам се да не съм ви отегчила много. Писането не сред силните ми страни. Пожелавам ви слънчеви и спокойни летни дни!

Благодаря на Маги за участието.

Ако искате да поканим някого, искате да научите нещо повече за любимият си творец или искате да разкажете за себе си моля пишете. Ще ни бъде много приятно и вие да проявите инициатива в нашите нови рубрики.

4 юли 2011 г.

Картичкофурийски дебют - 18

През месец юни в нашите предизвикателства дебютираха седем нови картичкофурии.
Представяме ви :

gudrun / Мила участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство 69 " Изчистена и семла картичка " на Иренка. С първото си участие тя стана и Картичкофурия на седмицата 69.
Нейният блог е " beautiful world ".


Ценка Драганова участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство 69 " Изчистена и семла картичка " на Иренка.
Това е нейният Албум във Фейсбук.Лили Ангелова участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство 69 " Изчистена и семла картичка " на Иренка.
Това е нейният Албум в Snimka.bg.


Стефи участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство 69 " Изчистена и семла картичка " на Иренка.
Това е нейният Блог .Dani участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство 70 " Море " на
Greta's Art.
Нейният блог е "Усмивките на Дани ".

Елена участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство "Мечоци" на Двете Елши.
Нейният блог е " Еli's place ".


Vania Art участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство "Мечоци" на Двете Елши.
Нейният блог е Vania Art Studio.


Добре Дошли при Картичкофуриите!Надяваме се нашето местенце да ви харесва и да участвате и занапред в предизвикателствата.
Ако искате можете да използвате специалният банер за Картичкофурийски дебют с текста 1-30 юни 2011г.

Продължава и записването в " Картичкофурийска География ", картата се обновява постоянно.

1 юли 2011 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 73 "Сребърно и/или златно"

Здравейте неуморни картичкофурии!
Ето, че сега съм от другата страна и вместо да участвам в предизвикателство, ще го задавам аз – CraftDiva. Изключително ми е приятно да хвърля ръкавицата и да видя какво ще направите със сръчните ръчички
Темата, която ми хрумна е ‘Сребърно и/или златно’. Използвайте поне един от цветовете, а не задължително и двата. Това си е истинско предизвикателство и за мен самата, защото рядко използвам тези цветове в картичките, които правя, но съм сигурна, че ще ни покажете страхотни решения. Тези цветове и всички техни оттенъци може да използвате като основа или преобладаващи акценти, каквото Ви хрумне Може да използвате брокати, перли, ембосинг пудра, панделки, всичко което отговаря на цветовото изискване – сребърно и златно. Имате пълната свобода в своя избор на материали.
Ето какво ще Ви предложа аз като вдъхновение – една сватбена картичка с джобче за парички.Ето и скромната награда, която очаква своя победител:
- релефни цветни хартии
- уред за студен ембос със 6 приставки
- цветя
Победителят ще бъде избран от мен самата след, сигурна съм, доста трудна преценка, защото знам на какво сте способни и как ще ме затрудните
Хайде запрятайте ръкави, искам да видя много блясък във вашите проекти :-)

Блаодаря на CraftDiva за интересното предизвикателство. Очаквам вашите предложения за това цветово съчетание до 23,59ч в понеделник, 11 юли 2011г.

Моля, да участвате с нови КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.

Картичкофурии търси желаещи да задават нови предизвикателства в блога. Ако вие искате да дадете предизвикателство или имате някакви други идеи, които да помогнат за подобряване работата на блога, моля да пишете на имейл cardsaddicted@gmail.com. Включете се и помогнете да направим Картичкофурии още по-интересно място за всички нас.Желаещите да зададат предизвикателство в блога моля да прочетат страницата Как се задава предизвикателство.

Ако искате да участвате в някое от текущите предизвикателства, можете да се възползвате от линковете в полето Текущи предизвикателства, които са в дясното странично поле на блога.

Следете и нашите нови рубрики, информация за обновяването на които има под заглавният банер на блога.