23 февруари 2022 г.

Картичкофурии представя ... Станислава Георгиева

В опит да възобновим рубриката Картичкофурии представя... днес искаме да ви запознаем с първата ни гостенка за 2022г. - Станислава Георгиева. Млада майка и млада крафтърка, която обича да чете книги, да изработва хартия и да твори като опитва нови неща. 

Представете се и разкажете нещо за себе си?
Казвам се Станислава Георгиева, много обичам книгите, затова създадох сайта за представяне на нови издания за малки и големи читатели stranica.bg, имам семейство - по-добрата ми половинка Александър и сина ми Антон (на 2,5 г.), в свободното си време изработвам рециклирана хартия и за празниците на любимите ми хора правя картички. Сърдечно благодаря на Картичкофуриите, че ми дават възможност да представя нещата, които правя.

Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Повечето от готовите картички събирам в профила си в Инстаграм - https://www.instagram.com/therealmilototo/. Използвам тази социална мрежа освен да се похваля с моите неща, и да почерпя идеи и от други крафтъри от целия свят - много ми харесват някои норвежки, швейцарски и американски творци.
 
Oткога правите картички и как започнахте?
Преди около 10 години разчиствах едни кашони, пълни с преснимани листове с лекции и учебници от университета и се зачудих какво да правя с тях. Тогава по Нова тв случайно гледах Вихра Vihra Rowe , която показа как се изработва ръчна рециклирана хартия и се влюбих в това хоби. Хем е еко, хем е арт. На практика всички чисти картонени и хартиени опаковки, сметки, фактури, лекции, тетрадки, билети за градския транспорт и каквото още се сетите, вместо в боклука, се озовава в блендера и стават на хартия. Така съвсем естествено рециклираната хартия започна да се превръща в картички и се получиха доста интересни ефекти. Ако сложите изрезки от цветна хартия, се получава цветна рециклирана хартия. 

Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Много е приятно и като направя една картичка, някак си денят ми е пълен. Много често вдъхновението ме връхлита пет минути преди да трябва да тръгнем някъде и половинката ми стои и демонстративно гледа часовника, докато аз лепя последното финтифлюшче на картичката :) В днешното време, когато сме залепени за телефона, е много удовлетворяващо да изработиш нещо с ръцете си.

Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Имам много любими материали - дистрес мастилата на Тим Холц, както и неговите стенсили са ми просто незаменими и ужасно вдъхновяващи. Като видя щанца на пишеща машина или книга, почти задължително си я купувам. Напоследък се мъча да си изработвам сама цветята, но много ми харесват готовите от мълбери хартия - като истински са. Последното ми изкушение са восъчните печати, голяма мания са. Пазарувам от няколко места, сред които Хендисимо, Артсървиз, b-wow, uau.bg, Ем арт, Маргарита, а има доста изкушения и във фейсбук групите за обмяна на опит и материали.

Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Много си падам по микс медия и шаби шик, но имам проблем с комбинирането на различни техники, не ми се получават като една цялостна композиция. Не мога да определя моя стил, всяка картичка си е сама за себе си. Харесвам и някои доста претрупани с елементи неща, но и най-изчистените от рода на бяла основа с едно цвете и едно "ЧРД".

Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
Само чакам детенцето ми да заспи следобеден сън и вадя биг шота :) Общо взето мога да си позволя да се занимавам с хобито по един-два часа на ден и то не всеки ден. Синът ми много обича да "помага", подрежда кутийките с мастила на кула и после я бута и често всичко става в мастило, затова предпочитам той да спи, докато си изработвам нещо. Не се оплаквам много, че нямам време, тъй като когато разполагаш с неограничено време, по-често отлагаш, отлагаш и материалите си стоят така. Когато знаеш, че имаш само два часа на ден, някак си по-стегнато действаш. 

Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Първата ми картичка, както и следващите, е доста простичка - изрязана и залепена рециклирана хартия с разни тревички върху основа за картичка и вързана панделка за разкош :) За щастие тази беше за приятелката ми Деси, която много си я хареса.

Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте. Покажете я ако желаете.
Всяка следваща картичка ми е най-хубава, защото продължавам да се уча в движение. Най-добре ми се получи картичката за рождения ден на друга моя приятелка - Весето. Картичката е съвсем семпла - основа с папка за релеф, малко дистрес мастила и цветя. Харесвам си я, защото е в любимите ми розово-лилави нюанси и е сравнително семпла.

Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Още като открих Картичкофурии ми стана едно от любимите места за идеи онлайн. В блога намирам вълшебни идеи, които са толкова добре обяснени и показани от момичетата, че веднага сядам да пробвам и аз различните техники. Месечните игри са истинско предизвикателство и дори имах честта да бъда победител в едно от тях миналата година. Пожелавам на картичкофуриите да имат здраве и време да творят красота, да получават подобаващо признание и да са все така вдъхновяващи!

2 коментара:

olegg каза...

Поздравления за хубавото интервю и хубавия човек, на когото сте обърнали внимание. Тя заслужава!

Весела Гривекова каза...

Чудесни! Продължавайте все така