15 май 2019 г.

Картичкофурии представя ... Жанета Гочева

На Картичкофурии представя гостува  една много талантлива и оригинална авторка, която работи в нежно-елегантен стил. Още от първото и участие в предизвикателствата на Картичкофурии съм почитател на творбите и. Много се радвам да ви представя Жанета Гочева.

1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Здравейте! Казвам се Жанета Гочева!

За мен е голяма чест и удоволствие да гостувам в блога ви. Живея в едно малко, провинциално градче, за което най- много ме е яд, че няма почти никакви материали за моето хоби. Омъжена съм с двама големи сина. С тях обичаме да пътуваме и да разглеждаме всички природни, културни и други забележителности в родината ни. Това са най-съкровените мигове с децата ми, тъй като за съжаление живеят и работят в друг град. Обичам природата, животните, цветята. Вкъщи имам куче и коте. От няколко години съм запалена по орхидеите - красотата им ме увлича да ги гледам постоянно.

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза? La Pivoine Boutique, децата го измислиха от името Божура, и уж на шега, но така и остана.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
За съжаление нямам блог, но нещата които изработвам публикувам във фейсбук страничката ми La Pivoine Boutique и в Instagram.

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Картички правя от може би шест или седем години, но винаги съм обичала да украсявам, като дете рисувах много. Започнах съвсем случайно с декупаж - много ме дразнеше дървената ми кутия за хляб, и така започна всичко. Даже не бях чувала за скрапбукинга, но като търсих материали за декупаж по сайтовете ми стана интересно, заинтересувах се и започнах. Първата картичка направих за дипломирането на сина ми с подръчни материали и оттогава не спирам. Когато ми поръчат нещо много обичам да ме провокират, да имам пълната свобода да творя. Започват в главата ми модели, мисли, как ще го направя, до там че да не мога да спя от идеи.

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Започна като хоби, но от две години това е и работата ми. След дълго мислене, премисляне, направих своето решение да напусна сигурната работа, която работех от двадесет и четири години. Тя беше добре заплатена, но ме изцеждаше психически и последните години ходех с нежелание на работа. Досега нито един ден не съм съжалила за тази своя крачка.
Конфуций е казал: „Избери работата, която обичаш и тогава няма да бъдеш принуден да работиш и един ден през живота си”
Да изработвам картички, албуми, пана, кутии - мога да работя денонощно без да ми омръзва, но за съжаление не мога да издържам физически – Луд умора няма! Работя вкъщи, имам си работилница, но както казват децата ми заела съм целия горен етаж от къщата. Работя дори без да почивам събота и неделя, просто ми се работи! Ако нямам някакви поръчки, правя постоянно нови неща, нови модели. И никога не скучая! Ако не работя ден-два, работата започва да ми липсва!

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Всички материали са ми любими, постоянно искам още и още, салфетки, картони, печати, мастила, панделки. Слабост са ми дизайнерските хартии - от тях не спирам да купувам, дори без да имам конкретна идея какво ще правя с тях, харесват ми и това е достатъчно, за да ги купя.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Моя голяма слабост са Винтидж стилът (ретро излъчването, състареното) и напълно противоположният им Шабби шик стил! Много обичам да работя с бои, пасти, печати и различни техники - така ме увлича, че времето ми минава незабелязано. Напоследък много харесвам Микс медията, с нея можеш да развихриш фантазията си, с нея чувствам пълната свобода да творя! Не харесвам еднообразието, много ми е скучно наслагването на няколко цвята картони и на няколко изрязани със щанци елементи. Това е обаче картичката, която всички масово изработват за съжаление, но това е и което се търси на нашия пазар.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
Цялото си време и любов! Не работя, а горя! (Дано не прегоря само!)

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.?
Първата си картичка направих за дипломирането на големия ми син с подръчни средства, нямах никакви материали. Нямах представа как трябва да се направи една картичка. Без никакви познания, просто залепих някакви неща и това е, но се вълнувах - в семейството ни имаше завършил студент по Право! И как да поднесем с тати паричен подарък по повод дипломирането, но да е по- представително – естествено, в картичка направена от мама!

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте. Покажете я ако желаете.
Харесвам всички, във всички има част от мен, понякога с различни моментни чувства, но винаги сътворени с любов! Чувствам удовлетворена, когато трогна и зарадвам получателя и го заредя с положителна емоция, това е истинската оценка за мен на моя труд и това ме вдъхновява още повече!

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали (по желание)?
Съвсем случайно открих блога ви, когато се включих във фейсбук групите. Тогава започнах да чета, да разглеждам красивите творби на момичетата, да участвам в предизвикателствата, които организирате. За съжаление не съм много активна, но не защото нямам желание, а поради липсата на време. Надявам се, да имам повече време и да стана по активна! Работата, която организирате и вършите целия екип е огромна, отнема ви страшно много време, но вие продължавате да ни предизвиквате, да ни организирате срещи, толкова полезни и интересни! Продължавайте все така да го правите с любов и всеотдайност! Вдъхновявайте ни, предизвиквайте ни, учете ни! На целя екип и по-специално на Деси изказвам огромна благодарност за честта да гостувам като творец в блога ви!

2 коментара:

BEARKIS каза...

За мен е удоволствие, да се "запознаем " !Вдъхновение и здраве желая!

Unknown каза...

Много благодаря! За мен е голяма чест и удоволствие да се запознаем! Аз познавам вашето творчество! Възхищавам ви се! От вас човек може само да се учи!