21 декември 2016 г.

Картичкофурии представя... Илиночка/Илиана Иванова

На Картичкофурии представя гостува едно много слънчево и пъстро творящо момиче. Всичко, което прави е също така многоцветно като нея. Запознайте се отблизо с Илиночка/Илиана Иванова.

1. Представете се и разкажете нещо за себе си ? Здравейте-колкото и да се учудвате името ми е съвсем нормално и скучно.Казвам се Илиана Иванова Иванова =). За мое учудване, обаче, всеки ме нарича със съвсем различни от това име. Илиночка, Ильо, Иле, Лина, Ляни, Илка, Како И ,Чичо Ильо,Илинка.


2. Какъв ви е ника и от къде произлиза? Никът, с който ме познават повечето в интернет пространството е Илиночка. Стана нарицателен за мен съвсем случайно-понеже съм родена в Русия и леля ми и баба ми там все ме наричаха галенко на Илиана-Илиночка. Преди години като си правих първата поща,за да общувам с леля ми по и-мейли си я направих точно така,както ме наричаше.Тръгнах да си правя фейсбук профил и точно това име беше свободно и нямаше второ и така си станах Илиночка =)

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си? Блог създадох преди няколко години,но ми се видя скучно за потдържане и общуване с хората,които го следят-фейсбук вече беше в силата си.

4. Oт кога правите картички и как започнахте? Запознах се с картичкоправенето съвсем случайно и „насилствено”. Попаднах на един булчински магазин, в който оставих шампанско две бутилки и ме питаха дали правя покани. Първия ми въпрос беше какви покани?! Показаха ми ги и аз съвсем уверено и без грам колебание отговорих-Правя. Просто се прибрах, пуснах клипчета в нета, след час и пуснах машинки и други неща за старт и след два дни отнесох покани в магазина =). Както се казва-зора е докато откачих,след това е лесно. Е при правенето на картички е точно обратното-все си хокам-от къде взех да се занимавам с това чудо ?!?

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви? Какво ми носи хобито?!?-На първо място приятели и сродни души, на второ място ми донесе въздух в тежки за мен моменти.Това беше моето бягство от реалността.Сънувах пънчове,мечтаех за шаблони, пожелавах си стенсили =)

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте? Почти няма материал или техника, която да не съм пробвала,но голямата ми любов остават шаблоните.Само човек,докоснал се до това хоби,може да разбере колко струва такава ламаринка и как 30-40 лева ти изглеждат смешни само и само да придобиеш мечтаният шаблон.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички? Не мога да определя какъв стил предпочитам. Радвам се и на много натруфените картички,както и на супер стилни и изчистени, обожавам сценки на детски картички,но и се възхищавам на картички само с един елемент.Често съм чувала,че разпознават моя стил,но всеки път си мисля,че ме лъжат,защото аз сама не виждам да имам „Стил”.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ? Не зная как да отговоря колко време отделям за хобито си –времето в което не спя е времето,което отделям. Лягам с разглеждане на шаблони и се събуждам с добро утро от „колежките”. Ако имах време бих легнала и бих изгледала поне един филм от началото до края =)

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете. Истината е,че не зная,коя ми е първата картичка. Май са поканите,които направих и една две картички,които сглобих още първата вечер,в която придобих машинките и ги подарих. Добре,че е фейсбук да ми напомня за тях.Виждам ги от време на време при познати и приятели и всеки път се учудвам,как съм ги направила без толкова шаблони =)

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете. Нямам любима картичка-всяка една изживямам много и влагам в нея много емоции-който ме познава,знае как и си попсувам докато правя всяко нещо, трескам,че нещо не ми се получава,но в края винаги,ама почти винаги си ги обожавам и казвам,че това е най-яката картичка,която съм направила. И така до следащата =)

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали? Какво е мнението ми за КФ ? Всеки път като ви чета и си милсля-трябва да има повече хора като тези момичета.Толкова много време и енергия да губят,само и само да подскажат някоя идейка, да ни „светнат” за нещо и най-вече да ни оцветят сивото ежедневие.Пожелавам на момичетата от КФ всеки ден да намират ново вдъхновение и да ни го предават =)

1 коментар:

ABcrafter каза...

Прекрасна дама с прекрасни картички и не само... Много вдъхновение на Илиночка и КФ през 2017 г!