22 август 2016 г.

Картичкофурии представя ... Елена Гинзарова

Днес в Картичкофурии предсдтавя... гостува една чаровна и много талантлива дама, която създава прекрасни неща. Запознайте се отблизо с творчеството и и с нея самата - Елена Гинзарова.

Здравейте!
Казвам се Елена и съм родена под знака на „Водолея“ ...т.е. от ония натури малко странни, различни, лудички и творчески. Получих тази неочаквана за мен покана от Деси, за което и Благодаря! За мен това значи много, тъй като съм сравнително нова в тези творчески среди наречени „скрапбукинг“. Не харесвам чуждиците ,които се ползват в тази сфера ,но...какво да се прави.
И така ще се върна назад във времето.Израснала съм в ония години ,когато единствената опаковъчна хартия е нашето градче беше онази амбалажната в пощата, в бакалията и малко по-шаренката в книжарницата с щампи „Хемус“ – една от големите печатници по оновa време, щях да пропусна и ГУМ-Градския универсален магазин.
И въпреки това аз и моят брат получавахме новогодишните си подаръци в увити в бяла хартия,с изкопирана с паус върху нея картинка от любима книжка, оцветена с боички от нашия татко (това съм го виждала тайно).Представяте ли си какво щастие е било! Сигурно така е било посято и зрънцето на това, с което се занимавам вече 17 години. Опаковам подаръци и все още го правя с удоволствие, защото обичам да виждам онази искрица в очите на хората, когато вземат готовия си опакован подарък. А това с картичкоправенето се случи спонтанно, защото винаги един добре опакован подарък (той) има нужда от достойна до него дама (тя) – КАРТИЧКА. При мен винаги остават доста парченца изрезки от цветните хартии, с които опаковам и така започнах. Обичам хартията като материал,обичам да я мачкам, да я вдишвам и да я преобразявам в разни мои идеи.Главата ми е пълна с бръмбари(идеи), които искат да излизат понякога толкова бързо,че чак блокирам. За жалост страдам от безвремие и това за мен е най-големия проблем,но пък съм щастлива зряла майка на две прекрасни момчета,които искат да вземат по много oтсега и точно в този момент! Така, че всичко е в реда на нещата!
Подвизавам се във Фейсбук като Опаковките/ elisgift Създадох страничката си, за да показвам там нещата които правя, тъй като мястото, където правя опаковките е доста ограничено, за да се развихря. Хоби или работа…,както и да го нарека все удоволствие ми носят и ме срещат с толкова стойностни и интересни хора ,на които само мога да благодаря!
Моите картички са предимно от хартия, панделки и цветя, които се опитвам и сама да изработя понякога(когато имам муза). Не цапам с боички, пасти, релефи и пр. Някак си не е в стила ми, който ми е трудно да определя сама, подскажете ми моля!
Първите картички са изключително с опаковъчните ми изрезки, изработих ги за магазинчето си и бързо намериха своите ценители. Всичките ми „мои гарджета„ си ги обичам, но има такива, които стават отведнъж и други, които стават трудно. Аз винаги съм смятала, че това зависи от този на когото ги правя... Всеки носи някакъв заряд, които дава своето отражение върху работата ми(може би е внушение). Една от картичките, която носи трайна емоция в мен е първата ми поръчана от клиенти-Коледна, разбира се. Забравих да споделя,че аз всъщност съм едно непораснало дете вярващо в Коледния дух и магия! И което още мечтае да получи едно прекрасно мече под елхата! Тук си спомням за едно момиче, което пишеше, че колекционира мечета. Е и аз го правя признавам си ...:)


На Картичкофурии искам да пожелая ..Деси,никога не губи твоя хъс да раздаваш себе си по начина по който само ти би го правила! Благодаря за емоциите, за интересните теми, за игрите, за прекрасните срещи, които организираш тук – на линия и наяве - в истинския живот! Благодаря за приятелствата и познанствата, които реализирах благодарение на Картичкофурии и Картичкофурииските игри! Как го правиш? Продължавай! Дерзай! Аз ти се възхищавам искрено! Успех!

Няма коментари: