12 февруари 2016 г.

Картичкофурии преставя ... Ралица Пехливанова/Delphinium

На срещата в Пловдив се запознах с една много талантлива майсторка на картички, албуми и други проекти, която е настоящият гост на Картичкофурии представя. Останах възхитена от красотите, които прави и от вниманието, с което обясняваше как създава прекрасните цветя за своите проекти. Запознайте се отблизо и вие с Ралица Пехливанова - творец създаващ възхитителни неща.

Първо искам да благодаря на Деси за поканата, която за мен беше изненадваща, но много приятна. Благодаря!

1. Представете се и разкажете нещо за себе си?
На кратно ще Ви се представя - казвам се Ралица Пехливанова, на 30 години, родом от град Казанлък съм, но живея и работя в гр.Пловдив. Омъжена съм и имам една прекрасна дъщеря на почти 7 годинки. По образование съм инженер и работя като такъв, макар и не точно по специалността.

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Ника ми е Delphinium и ако се чудите защо и какво е това име - то всъщност е научното име на цветето Ралица.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Имам блог, който обаче не поддържам и изключително рядко публикувам неща в него - http://artdelphinium.blogspot.bg/ Причината за неговото създаване да си призная е поговорката „ видяла жабата, че подковават коня и тя се наредила” . Гледах, разглеждах, четях блоговете на различни момичета и си казвах „ Ах колко е хубаво” и аз искам. Но след като го направих, разбрах че това не за мен - не обичам да пиша и най-вече нямам време за това. Имам си страничка във фейсбук - Handmade by Delphinium - картички, покани, албуми .

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Занимавам се с това прекрасно хоби от около 3 години. Причината за това е моята голяяяяяма бърборана Вики. Повечето от вас знаят , че в детските градини има забрана да се внасят каквито и да било храни и поради тази причина аз реших, че ще й направя хартиена торта за рождения й ден, за да има детето все пак някаква торта. И така започна едно търсене из интернет докато не си намерих подходящ шаблон, който принтирах на цветен картон и после изрязах парче по парче, лепих и накрая наредих тортата. До тук добре, но бяха само цветни парчета торта върху които нямаше нищо. И тогава с госпожата на Вики не знам как и по какъв повод се заговорихме, но тя ми каза за вълшебното магазинче на Руми Борисова. Отидох до там, влязох и не знаех какво да правя и на къде по – напред да гледам. Нямах идея какво е това пънч, щанца, биг шот машина, диз. хартия, печат, пудра и т.н. Още си спомням Руми как ме попита „ Какво търсите, за да ви ориентирам? „ а аз гледайки умно казвам „ Ами не знам „ След което започна едно питане от моя страна, това какво е, за какво и как се използва, ами това , ами онова... Не помня какво и дали изобщо си купих нещо, но след като излязох от магазинчето бях много щастлива, обаче в главата ми пълна каша. Започнах пак четене и търсене на всякаква информация в интернет и доста дълго не можех да направя разлика между студен и топъл ембосинг. Малко по-късно разбрах, че и в моят роден град Казанлък също има магазинче за крафт материали. Това бе ПламАрт магазин. И така започнах едно лудо пазаруване на материали, което продължава и сега....
Ето и снимка на тортата за 4-та годинка на Вики, която тя много щастлива занесе в градинката и всички ахнаха при вида й. Не е кой знае какво, но аз си я харесвам.


5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?

На първо място хобито ми носи много удовлетворение, и запълва времето ми , но напоследък ми го краде... Все по-често ми се налага да спя по-малко и по-малко време да отделям на семейството си, за което често се чувствам виновна.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?

Любим материал нямам, но имам слабост към шаблоните, диз.хартии, печатите и пудрите. Обичам да експериментирам и никога нямам ясна идея какво точно да направя. И много често първоначалната идея с крайният резултат няма нищо общо..Материали предимно си купувам от бг магазини, но си поръчвам и от чуждестранни сайтове понякога.

7.Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Стил или техника също нямам. Втурвам се от едно на друго, искам от всичко да опитам, но определено ми харесват картички, в които има замисъл, сцена или нещо подсказващо за определеният повод, за който са създадени.Обичам да си правя цветя за картички, но не винаги имам време за това.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ? Както писах и по-горе отнема ми много от времето, но пък ми е забавно... Ако имах повече време щях да направя още повече картички...

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Ето едни от първите ми картички. Разполагах с един ъглов пънч и някоя друга къдрава ножица.. Розичките си ги изрязах сама – бях си начертала една спирала с програмата с която работя и после си я принтирах на цветна хартия.
Его го самият файл, ако някой смята, че би могъл да му е полезен нека го ползва. И до сега си правя такива розички.

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете.
Картичката, която е заредена с най-много емоции е тази, поводът за която е моят съпруг. С него се познаваме от деца....Той така да се каже ми се падаше батко на времето и много носеше дънки....
Имам и други любими картички и проекти...

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?

Какво да кажа – Вие сте чудесни и най- вече интересни! В блога можеш да стоиш с часове и винаги има какво да научиш.
Пожелавам Ви все така да се развивате и да не преставате да ни радвате с нови идеи.

2 коментара:

Unknown каза...

Рали, я познавам от самото начало на нейното започване. Като днес си спомням как направи тортата на Вики, и първите и картички, и от там нататък започна едно творение безкрай, с безброй неповторими идеи, с който ме изненадва ежедневно и до днес...., и затова за какъвто и повод да ми трябва поздравителна картичка, и казвам сама да я измисли /без джокери за цвят, вкус и мирис хихи/, защото съм сигурна, че ще се получи нещо ново, което не съм виждала до сега.
Браво Рали, бъди все така упорита и всеотдайна във всички твои начинания, продължавай да създаваш красота за себе си и за околните!!!

Unknown каза...

Рали, продължавай да твориш! В картичките ти има дух, много цветове и послания. Продължавай да си крадеш време за творене, без угризения на съвеста! Беше ми приятно да прочета твоя разказ.