15 януари 2016 г.

Картичкофурии представя... Поли Христова

Гостенката на Картичкофурии представя ... този месец е толкова слънчев и сърдечен човек, че озарява всички около себе си. Съчетава в себе оригиналност и талант, които личат във всичко, което създава. Представям ви Поли Христова.


1.Казвам се Поликсения Христова, но използвам предимно краткото Поли Христова.На 45 години съм, от Велико Търново.По образование съм икономист,по професия-продавач в магазин за авточасти за товарни автомобили,а по предпочитано занимание ,поне към днешна дата - любител творец в света на картичките ,албумите и други хартиени красоти.

2.Нямам ник.

3. Блогът ми е http://www.otbivkazausmivka.blogspot.bg.Всъщност това беше блог на дъщеря ми,която не го използваше и щедро ми го предостави за ползване след голямо мрънкане от моя страна да ми направи мой блог ,понеже съм много скарана с компютрите.

4.Картички правя от пролетта на 2013 г., когато по стечение на обстоятелствата се оказах с повече свободно време.Всъщност всичко тръгна от две дървени етажерки за стена, които намерих на тавана на село, и реших да се поровя в интернет да видя как мога да ги направя красиви.Под красиви имах в предвид преобразени с декупажна техника ,но тогава даже не знаех че така се нарича .И прескачайки от страница на страница ,някъде по трасето за събиране на информация за декупажа, съм попаднала на снимки на ръчно изработени картички и резултатът е две все
още обикновени дървени етажерки ,прибрани в гаража, и стая пълна с какво ли не за направата на чудесийки от хартийки.

5.Хобито ми дава удоволствието да правя нещо с желание и любов,да доставя на някого радост и усмивка с нещо сътворено от мен,да се запозная с много креативни, позитивни и готини хора .От друга страна ми отнема от времето за семейството и ме закотвя на стола с часове, което пък е отрицателната страна на нещата.

6.Любим материал нямам,но имам материал, на който не мога да устоя и това са дизайнерските хартии.Имам безобразно много дизайнерски хартии и ако видя някоя нова, която ми харесва ,трудно устоявам да не си я купя.Пазарувам си изцяло от български крафт магазинчета.

7.Предпочитам да правя идейни картички в изчистен стил.Не съм фен на винтидж и готик стила,може би заради мрачните цветове,но имам една две винтидж картички.Харесвам MixMedia стила в по изчистения му вид ,но нямам търпение да чакам изсъхването на всеки слой паста, боя или друго,че да нанеса следващия и след това другия и накрая след последното 12 -часово съхнене се оказва ,че първоначалната ми идея някак се е размила и вече имам нова в главата, която никак не се връзва с тази изсъхнала вече заготовка:):) :)

8.Доста време отделям на хобито си и не искам повече .По скоро искам да отделям по-малко време на него и повече време за движение и разходки сред природата.По принцип ,когато имам вдъхновение ,нещата ми се получават сравнително бързо, а когато нямам и цял ден да стоя пред хартиите резултатът е или нулев или не ми харесва на 100% . Така че времето не е основен фактор според мен в творческите дейности.

9.Това е една от първите ми картички, която правих за приятелка и която е точно копие на първата ми картичка с бухалче и клонче от филц и идея от интернет.

10.Не мога да отделя една единствена моя картичка, която да считам за най-хубава ,но това са едни от любимите ми .Това е картичката, която направих за именния ден на мъжа ми Валентин и забравих да му я подаря на 14 февруари :):):).

А ето и няколко други.

11.Картичкофурии е първият блог за споделяне, на който попаднах, първият в чието предизвикателство участвах и още при първото си участие бях в топ 3 с ето тази картичка.
И до сега като седна пред компютъра една от първите ми спирки е Картичкофурии.Пожелавам ви да сте здрави и въпреки липсата на време в забързаното ежедневие да успявате да поддържате това местенце за споделяне на красота и творчески емоции !Прегръдки и за всички картичкотворящи,които познавам лично или задочно от блоговете, които навестявам и пълнят душата ми с прекрасните си картички и други проекти!

10 коментара:

Irena Stefanova каза...

Прекрасна Поли, за мен е чест да си сред приятелите ми! Обичам чистата ти душа, благороднното ти сърце и щедрата на обич усмивка! Възхищавам се на способността ти да редиш тези толкова идейни картички. Прегръдки!
Ирена

Kati каза...

Поли,толкова ми беше топло и уютно да надникна в душата ти. Радвам се и, че видях накуп толкова любими твои картички - идейни, различни и авторски. Продължавай все в същия дух да твориш и споделяш красотите си с нас.

smiles каза...

И мен ме усмихна, Поли! Беше удоволствие за мен проследя творческия ти път и да разгледам на куп толкова твои прекрасни картички!...Бъди все същата! Прегръдки!!!

Величка Петкова каза...

Изключително щастие е за мен да притежавам твоя картичка. Тя беше първата ми среща с теб и съм страшно благодарна на този късмет. Радвай ни с красотите, които създаваш. Запази усмивката и младежкия си дух! Целувки!

Te4eto каза...

Полиии!!!

KalySto каза...

За мен беше удоволствие да прочета и да разгледам всички красоти! Страхотни са и ти пожелавам още много крафтърски забавления.Прегръдки от мен!

Ellie каза...

Полиии, ти си един от любимите ми крафтъри- оригинален, идеен, позитивен, прецизен и с чувство за хумор! Истинско щастие е, че сме не само виртуални другарчета, а се познаваме и лично! Прегръдки, мила!

Pepi каза...

Много идейни, оригинални и забавни картички! Щаслива съм да срещам позитивни ,усмихнати и с ЧУВСТВО ЗА ХУМОР творци тук -)) Успех ви желая..и вдъхновение.

Unknown каза...

Мила Поли, горе написаното само допълва впечатленията ми за теб. Запознахме се на картичкофурийската срещата в София. Имахме размяна на картички и ми се падна Поли. Още с пристигането си първият човек, който заговарям пред хотела е слабичко,късоподстригано момиче: Дали познавате Поли от Велико търново и дали е пристигнала?". Момичето засиява и ми казва "Аз съм Поли!" Без преструвки, ей така, от само себе си, разговорът потръгна, започнахме да споделяме и да коментираме материали, картички, техники... И така се оказа, че момичето е жена, майка и творец в началото на своя цветен път. Картичките на Поли са различни, имат послание и интересни текстове. Аз съм притежател на тази с боичките и четките, които е сложила в графа "любими". Ценна ми е защото говори без глас. Поли, надявам се нашето крафтърско /и не само/ приятелство да продължи! Желая ти вдъхновение и време за творчество!

Поли Христова каза...

Момичета,обичам ви :)!Очите ми са пълни със сълзи сега когато чета и наистина не мога да повярвам, че съм такава голяма късметлийка да ви познавам лично или чрез онази прекрасна част от вас, която всеки оставя в нещата, които прави с толкова любов и желание :)Бъдете здрави,вдъхновени и все такива готини и позитивни.Прегръдка от сърце за всеки от вас!