14 юни 2015 г.

Картичкофурии представя ... Светлана Николова

Гостенка на Картичкофурии представя... е Светлана Николова. Една много мила и сърдечна млада жена, която създава прекрасни картички и други проекти.
Здравейте.
Казвам се Светлана Николова и съм родена в гр. Асеновград. Омъжена, с една палавница на 10 години. Завършила съм Начална педагогика, но в момента работя като библиотекар. Тук, отново сред децата дните ми минават неусетно -с тях творим и се забавляваме както ние си знаем…Ако имате желание може да надникнете в страничката ми във Фейсбук , където има албуми с мои неща, защото БЛОГче си нямам.

Обичам да правя различни неща, да експериментирам с новите за мен, но признавам си- нещо не ми ли се получи от първия, или най-много от втория път – значи не е работа за мен…Освен с правенето на картички се занимавам с украса на неща за сватби и кръщене, предимно за близки и приятели и понякога хващам декупажните продукти….напоследък все по-рядко.

Започнах с картичките през 2012 година – за рождения ден на дъщеря ми и оттогава не съм спирала….
Творенето ме зарежда страшно много , то е моят релакс..макар мъжът ми да е на различно мнение от моето, но всеки има право да си има хоби и това определено е моето. Признавам си, бих изоставила домакинската работа, за да се заровя в хартиите! Затова творя предимно, когато изпратя мъжа при самолетите /той работи на летището/ и детето заспи. Защото и тя много обича да си крадва от нещата ми, а аз нали съм стисната- никога нямам излишни неща…/ това в кръга на шегата./
Имам любими както онлайн, така и реални магазини. Хартиите са нещото , което никога не ми стига, макар да имам доста в шкафа. За липсата на щанци е излишно да пиша- никога нямаме каквото ни трябва и кошницата на магазините често стои пълна с дни до вземането на окончателно решение.
Обичам пастелните тонове и семплите неща като резултат. Това , което май не ми се отдава са последната фаза с рязянето на пергаманото / с което и днес се мъчих / и желанието ми да направя готино акварелно оцветяване / в процес на разработка е…/
Всичко , което е излязло от ръцете ми е направено с любов и старание но има една картичка, която впоследствие леко преобразувах по желание на една дама и със предизвикателството на Руми Дечева:
Добавих и бяла лястовичка и тази картичка се превърна в символа на надеждата, вярата в доброто и смелостта на толкова хора борещи се за живота си. Защото когато си добър и вярваш- чудото се случва!
Затова и повечето от нещата , които правя отиват за благотворителни базари и каузи.
Желая и на Вас по едно малко чудо всеки ден, зареждайте ни все така с невероятни емоции, предизвиквайте ни създавайте помежду ни много нови приятелства, както досега.
Благодаря Ви, че ви има!

1 коментар:

Unknown каза...

Светле, радвам се, че те срещам в тази прекрасна рубрика на картичкофуриите! Вътрешния мир /а понякога и стихии/ на твореца се разкриват чрез творбите му и аз го виждам в цветове и формите в картичките ти, албумчетата и всички други проекти, които са сътворили ръцете и сърцето ти. Твоята малка хартиена бяла лястовичка ми донесе усмивка, надежда и вяра в доброто!Пожелавам ти без значение кой е сезонът, тя винаги да е кацнала там на жицата-за теб! Бъди вдъхновена!