26 март 2015 г.

Пета Национална Картичкофурийска среща - ПРОГРАМА

Пета Национална Картичкофурийска среща!

на 25 и 26 април/събота и неделя/

гр. Пловдив.


Темата на Петата Нациална Картичкофурийска среща е Балове и сватби!
Много от вас, участниците в срещата, участвате в подготовката и реализацията на такива събития. Нека обменим опит и идеи за направата на картички, покани, пликове за пари, украса и други подобни неща.

Каня всички да донесат изработени от тях неща свързани с темата на срещата и да си направим специална изложба. Донесените творби ще бъдат върнати на авторите им. Покажете как ги правите вие.

Като част от срещата ще бъде и станалата вече традиционна размяна на АТС. Всеки, който желае е свободен да изработи и донесе АТС-та, които да размени с останалите участници срещата. 

Ортанизира се още една размяна - на тагове. Всеки желаещ да се включи трябва да донесе един ръчноизработен таг на свободна тема и ще може да го размени на случаен принцип с някой от другите участници.

Програма на срещата
25 април – събота

10,30 ч - 11,30 ч Запознанство и сладки приказки.
11,30 ч - 12,00 ч Крафт - битак Каним всеки, който има неща, които не използва и е готов да се раздели с тях да ги донесе за продажба или размяна. Нека си бъдем полезни едни на други и да си дадем шанс да се сдобием с изгодни нови мателиали.

12,00ч – 13,00 ч  Пауза за обяд и регистрация в хотела.

13,00ч - 13,30 ч Демонстрация на Shimmer Sheetz -невероятни блестящи листчета, които се използват за направа на оригинални елементи за декорация, а също и за фонове. Техники за правене на релеф на Shimmer Sheetz, излющване и боядисване. Ем - Двете Елши с материали осигурени от Идея хоби
13.30-16,30 ч- Работилничка Сватбена книга с микс медиа- Ем - Двете Елши Цена 35 лв. Всички материали са включени в цената, а изработеното остава за вас.
В тази работилничка ще научите как да използвате новите готови тела за албум. Те са идеални както за снимки, така и за книги за пожелания, тъй като страниците им са изработени от дебел картон. Ще сглобите тялото, а след това ще украсите кориците със страхотни микс медия техники. Ще видите как се ползват фоновите шаблони и шаблоните за надграждане. Ще работите с напукващите пасти, структурни пасти, цветни спрейове и още куп интересни продукти.

13.30-15,00 ч – Работилничка 3Д декупаж - Мария Генова - АМГ Вижън. Работилничката е безплатна, но местата са ограничени.
В тази работилничка ще можете да изработите картичка с 3Д мотив на нея, като използвате готовите листи с 3Д елементи и малките дунапренени лепящи възглавнички, за получите интересна и оригинална картичка.

15,00- 15,15 ч - Демонстрация на използването на дъска за биговане и дъска за изработка на пликове , Румяна Борисова - Хоби свят.

15,15 - 17,30 ч - Работилничка Пергамано - вълшебството на оризовата хартия. Величка Петкова. Цена 20лв. Всички материали са включени в цената, а изработеното остава за вас.

16.30-19.00 ч – Работилничка Шаби шик кутия за спомени и картички с декупаж Рали, Двете Елши. Цена 30лв. Всички материали са включени в цената, а изработеното остава за вас.
В тази работилница ще работите с т.нар. Шаби шик стил (износен шик). Ще направите кутийки в този стил с помощта на акрилни бои, вакс пасти, декупаж и краклета. Ще изработите и картички с декупаж .

17,30ч - 18,30ч – Демонстрация - "Цветна градина с Рали и Таня" - Направа на ръчноизработени цветя от паус, хартия и картон с помощта на пънчове и шаблони. - Ралица Пехливанова и Татяна Попова

19.00 - 20.00 ч свободно време
20.00 ч - Обща вечеря на всички участници в срещата в ресторанта на хотела.


26 април – неделя 

--закуска
10.30 - 11,30 ч – Демонстрация на изработката на сватбена покана и декорация за маса - Ели и Сашо от Работилничка Мечтатели.
Ще видите оригинален и инетересен начин за украса на сватбената маса и изработване на сватбена покана.

10.30 - 13.30 ч - Работилничка Gatefold албуми - Ем - Двете Елши Цена 35 лв. Всички материали са включени в цената, а изработеното остава за вас.
В тази работилничка ще изработите един класически скрабук албум ползвайки техниката на скритите пантички, която ще ви позволи да надграждате албума си и да му добавяте странички по ваше желание. Ще научите как да правите огледални панти, за да изградите един албум с две симетрични крила.

10,30ч - 12,30 ч - Работилница Рисувани чаши – Рали, Двете Елши. Цена 25лв. Всички материали са включени в цената, а изработеното остава за вас.
В тази работилничка ще рисувате стъклени чаши с помощта на контури и различни бои за стъкло.
НЕ Е НУЖНО ДА СТЕ ХУДОЖНИЦИ! Техниките са напълно подходящи и за хора, които не умеят да рисуват.
11,30ч - 13,30ч - Миксмедия седянка - Kartishok
Кат и Кали от Картишок ще ви покажат какво използват в своите творби и как го правят. Всички любители на миксмедията могат да покажат любимите си материали и да споделят какви са предпочитаните от тях техники.

Допълнение към съботния ден.
На щанда на Работилничка мечтатели - магазин Пи Ем АРТ ще можете да видите демонстрация на новата машина Биг Шот Плюс - А4 размер.

Демонстрация на техники за заснемане на картичка.Как у дома с личните си фотоапарати да заснемем добре картички, албуми и др. скрапбукинг творения. Как да се направи базова обработка на снимките, как да се добави воден знак и как да се публикува на различни носители. - Албена Радев. Донесете си своите фотоапарати и Албена ще ви покаже как да ги настроите и как да снимате най-добре своите творби. Не обявявам час за тази демострация, за да не променям вече обявените работилници, но ще бъде в началото след 13ч, за да се използва естествената светлина.

Каним ви да се присъедините към една благотворителна инициатива на Красимира Петрова от Флористерия ЕООД. Тя ви предлага възможност да се докоснете до Махенди - изкуството за рисуване с къна:
МАХЕНДИ - РИСУВАНЕ С КЪНА  Тялото е дом на нашата душа, хубаво е да се грижим за него, за да се чувстваме комфортно.
МАХЕНДИ е терапия за тялото и лек за душата.
Рисуването с къна прави жената по-привлекателна и здрава.
Освен здрави, вече може да сме и красиви. Докоснете се до изкуството, което ни отваря нови врати към света.  Цената на рисунката е 15 лв, като част от  събраната сума ще бъде дарена на децата от дом за деца лишени от родителски грижи "Олга Скобелева"- гр. Пловдив, под формата на хоби материали. тел. за връзка и записване на час : 0896 788 032 - Краси

Времето за нарисуването на един човек е 20 мин. Ако има желаещи да помогнат на обичещите да творят деца от дома, могат да го направят като донесат материали за тях.

На срещата със свои щандове с материали ще се представят Работилничка мечтатели - магазин Пи Ем АРТ, Румяна Борисова онлайн магазин http://hobbysvqt.com, магазин Идея - твоето място за творчество - онлайн магазин http://ideahobby.bg/, Крафт нещица - онлайн магазин http://www.b-wow.net/ - на които те ще предложат свои продукти и присъстващите на срещата ще могат да си закупят от тях.

При промени и обновления на информацията за мероприятията по време на срещата ще ви информираме своевременно.

Записването за работилниците ще става в специално създадената за целата група във Фейсбук - https://www.facebook.com/groups/254937548009824/# или на мейла на Картичкофурии - cardsaddicted@gmail.com.
За работилниците ще можете да се записвате до 22 април, за да имат време провеждащите ги да си подготвят необходимите комплекти материали.

Каня всички, които ще присъстват на срещата за попълнят Формата за присъствие. На нейна база ще се направят резервациите в хотела и ще се вземат решения за протичането на срещата.
Моля да попълнат формата не само тези, които ще се настанят в хотел "Интелкооп", а също и тези, които ще присъстват на срещата, но ще използват друг начин за настаняване. 


Краен срок за записване 20 април 2015г.

Тази дата важи за желаещите да използват хотела. Можете да продължите да се записвате до датата на срещата. Формата ще продължи да бъде активна.

На 25 април вечерта ще се проведе обща вечеря на присъствалите на срещата в ресторанта на хотел "Ителкооп". Молим всички, които желаят да се включат във вечерята да попълнят тази


Можете да се обръщате с всякакви въпроси на мейла на Картичкофурии cardsaddicted@gmail.com.

Няма коментари: