24 февруари 2015 г.

На фокус в Картичкофурии - Paper Soft Color на Viva Decor

Днес в рубриката На фокус в Карточкофурии искам да ви представя един много интересен и оригинален продукт, който може да намери много приложения във вашите проекти.

Това са боите Paper Soft Color на Viva Decor, които можете да намерите в онлайн магазин "Ариста". Фирма "Ариста" е основен представител на следните търговски марки за България: Royal Talens, Pebeo, L&B, W&N, A.Vallejo, Viva Décor, Canson и други!

Боите Paper Soft Color на Viva Decor са на водна основа. Предлагат се в 19 цвята.
Представляват малки кутийки, които при отварлянето си са запечатани с фолио:
След премахване на фолиото виждате дунапренена повърхност, която е частично напоена с боя. Количеството боя е 75мл.
Ако ви е интересно какво има вътре и махнете този дунапренен кръг, ще видите още един кръг дунапрен, който има отвор в средата. Точно в този отвор е боята.
Боите можете да използвате с дунапренените тампони с дръжка на Viva Decor.

С помощта на тези бои можете да си направите преливащи фонове за вашите картички. С леки кръгови движения нанасяте тънък слой от боята по хартията. Тя се разстила равномерно. Можете да използвате повече цветове, като те се преливат чудесно. За да получите исканият от вас ефект е по-добре да използвате картон с лек гланциран ефект.

Това е бледосин фон постигнат с Light Blue.

Тук вече фонът е от преливане на синьото с розово - Rose.

Можете да ги използвате за отпечатвате на печати. Върху печата с леки потупвания с тампончето се нанася боята. Нанесена по този начин боята покрива дори и най-фините участъце на печата.
След отпечатване на изображението можете да усетите лека текстура, която се дължи на боята.

Друго приложение на боите е използването им с шаблони. Можете да ги използвате с каквито желаете шаблони за микс медия и декупаж. Просто разполагате шаблона на желаното от вас място и с помощта на тампона, с леки потупвания, нанасяте боята върху шаблона.
Получава се изображение, което можете да направите по-светло или по-тъмно, в зависимост от количеството боя, която нанесете.

Можете да използвате боите Paper Soft Color, за да придадете повече ефект на вашите ръчно изработени цветя. С леки движения оцветявате някой части от изрязаните заготовки за цветя.Можете да оцветите листа за цветята, които изработвате, като цвета зависи от нанесените пластове боя.

Боята Paper Soft Color на Viva Decor съхне около 30 мин.
Тук можете да видите видеоклип представящ боите, заснет от производителя. Клипът е на немски, но може да се види прилагането на техниките.


Препоръчвам ви да опитате и да използвате боите Paper Soft Color на Viva Decor в своите проекти. Сигурна съм, че ще им намерите още много приложения.

2 коментара:

Ива каза...

Изглежда супер лесно! Откъде мога да се сдобия с нещо подобно?

Aneliya Popova каза...

Ихааа, красота!