3 февруари 2015 г.

Девето декупажно предизвикателство - Обзор

Благодаря на всички, които се включиха със своите чудесни снежни коледни проекти в Девето декупажно предизвикателство - Моята снежна Коледа.

Победител в предизвикателството, определен от спонсора е участник № 4 Лилия Димитрова

Честито на победителката!

Лилия Димитрова ти получаваш наградата на Маня Димитрова от Работилничката, а твоят проект става Декупажен проект на месеца  и можеш да използваш нашият банер, към който да добавиш - Девето декупажно предизвикателство в Картичкофурии 18 ноември 2014г. - 18 януари 2015г.

За да получиш наградата си, моля да напишеш адреса са на мейла на Картичкофурии - cardsaddicted@gmail.com

В Декупажното трио, избрано от журито, по реда на участие, влизат:

Rumilina Art


Artelly


Elena Gerginova


Честито, момичета! Вие също можете да използвате нашият банер, като добавите към него - Девето декупажно предизвикателство в Картичкофурии 18 ноември 2014г. - 18 януари 2015г.


Надявам се скоро да мога да ви поканя в Десетото декупажно предизвикателство.

11 коментара:

Unknown каза...

Честито на Лилия Димитрова! Благодаря на журито за оценката. За мен е огромна радост да съм част от декупажното трио с малката ми коледна играчка. Благодаря!

Анонимен каза...

Поне на 10 от участничките снимките не се виждаха.От класираните Елена Гергинова е една от тях.Доколкото чета, условието е било снимките да са видими от всички.Или си променете условията или не ги поставяйте!

Ани

Анонимен каза...

Би ли споделило журито по какви критерии направи своя избор. И как точно победителя, както и 2 от работите в топ 3 отговарят на темата - "Моята СНЕЖНА Коледа".

Анонимен каза...

Аз също подкрепям горния коментар.От всички класирали се,че даже и победителката,единствено Artelly отговаря на темата.И на мен ще ми бъде интересно,как журито е направило своя избор,при това,че има толкова по-тематично и красиво изработени неща.

Юлия Обретенова

Анонимен каза...

Не съм участвала още във Ваши предизвикателства.Но след,като прочетох коментарите ми стана интересно и поразгледах участващите и спечелилите.Има наистина красиво изработени неща и във връзка с темата,която сте поставили,но класиралите се не са от тях,като изключим Artelly.Моите уважения към журито,но след такова оценяване и при неспазване на условията не бих участвала.

EliArt

Анонимен каза...

Честито и от мен! Наистина много красиви работи! Обаче ми се струва, че 3 от посочените 4 победили предмета не отговарят напълно на темата , която беше "Моята СНЕЖНА Коледа". Аз разбирам по-различно така поставената тема - да има поне малко някъде снежец...Моите уважения към журито, но ако може да обясни.
Мариана Иванова

Анонимен каза...

Всъщност, ако реша да се задълбоча...ще трябва да изкажа съмнение и за 4-тата работа.Струва ми се, че тя би могла да мине по-скоро към красивите зимни пейзажи и толкоз - и там нищо не подсказва, че е Коледа...Ако някой успее да разсее тези мои мисли, ще бъда благодарна.))) А иначе очаквам някой от журито отговори. Искам да кажа , че според така поставената тема върху предмета очаквам да има сняг, елхи, дядо Коледа, подаръци и всякакви коледно-снежни атрибути.
Мариана Иванова

Анонимен каза...

Момичета, няма смисъл от коментари и участия точно тук.Явно нещата са по приятелски между жури и по-голяма част от класиралите се!Жалко!

Ралица

Vaska каза...

Здравейте на всички!
Не мисля, че е нужно да давам обяснение за класирането, което лично направих, но с оглед на евентуални бъдещи конкурси, може би ще бъде полезно.
Това, което аз мога да оставя като коментар като участник в журито, е следното:
Оценявала съм работите, а не коя на кой е. Всъщност за мен те бяха номера, без име.
Работите, които бяха с повече от 1 предмет, аз лично оценявах по най-слабия по моите лични възприятия предмет. Не мога да дам достатъчно точки за комплект от работи, които не са набор, а после да се твърди, че слаба работа в този комплект е получила място в класирането.
Следях много стриктно за изпълнението на условията на предизвикателството. Когато приключи деня за прием на работи, имаше недостъпна само 1 работа. Това, дали работите все още са достъпни към момента, не съм проверявала. Отчетох факта, че след приключване на предизвикателствата и обявяване на победителите, творците спират достъп до албумите си или изобщо ги премахват.
Масово работите отговаряха на единия от двата аспекта - или Коледа, или сняг. Затова на отговарящите на двете условия давах по 10 точки по този критерий, а на другите - по 5. Този критерий беше с най-голяма тежест, заедно с нивото на изпълнение на декупажната техника.
Това, че отговарящите и на двете условия не са попаднали в челните места, мисля, че няма смисъл да коментирам откъде е дошло.
Освен това, мили дами, като искате да участвате в конкурс и вашата работа да бъде оценена по достойнство, моля ви да изпращате качествени снимки. Това също го въведох като критерий, тъй като дори и да ми изглежда качествена дадена работа, ако снимката е лоша, това може да е просто трик за прикриване на недостатъци. Прилагайте повече снимки, от различна гледна точка, ясни, четими и достатъчно контрастни. В други конкурси, в които съм била администратор, половината работи нямаше да ги приема за разглеждане, докато не се оправят снимките.
Относно другите критерии, само да маркирам, че давам своята оценка за сложност, цветова комбинация, художествена стойност и излъчване.

Васка Грудева

Анонимен каза...

Като написах,че поне на 10 от участничките не се виждаха снимките беше преди още да е приключил конкурса.Трябва ли човек да си направи регистрация във Фейсбук,само за да ги разгледа?Не мисля.На повечето снимките са във Фейсбук.Не може на едни да са видими,а на други не.За това и условието ви беше да са видими,а по-голяма част не го бяха изпълнили.В това число и една от участничките,класирана в топ 3.Уточнете в условието,че искате снимки в близък план,за да ви е по-лесно за оценяване,както сте го написали.Както виждам,на една от класиралите се участнички в топ 3 снимките не са близък план.Може да съберете мнения за оценяването на предизвикателствата,които поставяте.Например самото оценяване да се прави от учатващите,да могат да гласуват за другите,но не и за свой предмет.Явно е,че трябва да промените условията и оценяването!

Ани

Анонимен каза...

Цитирам госпожа Васка Грудева:"Не мисля, че е нужно да давам обяснение за класирането, което лично направих..."Разбира се,че е нужно госпожо Грудева.Това е уважение,към всички настоящи и бъдещи участници във вашите предизвикателства.А ако искате да имате такива,би трябвало да си промените условията и оценяването.

И.Пенева