21 юни 2014 г.

Как да се направим ... Метални цветя - Румяна Дечева/Rumilina

Мили Картичкофурии, ще ви покажа как сe изработват "метални" цветя.
Тази техника видях в нета, стори ми се доста интересна и може да се използва за най-различни проекти. Аз за пръв път я приложих за изработка на книгоразделител за една от картичкофурийските размени. Ето и материалите, които съм използвала:1. Метално фолио.
2. Папка за ембос.
3. Акрилни бои /черна, червена и малко жълта/.
4. Картон.
5. Tattered Florals на Sizzix №656640.
6. Кухненска хартия.
Първо залепям фолиото върху парчетата картон, като много добре приглаждам цялата повърхност за плътно прилепване на фолиото. След това им придавам релеф с избраната папка за ембос. Изрязвам цветята с помощта на шаблона и Биг Шот.


Идва ред на оцветяване на готовите цветчета. Целта е да се получи цвят в основата на придадения релеф и да изпъкне блясъка на фолиото. Нанасям с четка за рисуване първо черна боя, броя бавно до 10, за да засъхне малко, и с парче кухненска хартия започвам да отнемам от боята, по-скоро да я избърсвам от фолиото. Правя същото действие и с другите два цвята бои, до получаване на желания ефект. Може да се нанася върху цялото цвете или само върху части от него.
След това приятно занимание работното ми листче изглежда така:За да не губя време използвам уреда за топъл ембосинг и изсушавам акрила. С помощта на уред за биговане придавам на венчелистчетата желаната форма.Събирам изрязаните елементи в цвете и слагам тичинка. Ето тези цветя цъфнаха в моята градина!Пожелавам ви приятно творене!

Руми

Възползвайте се от интересният урок, който Румяна Дечева/Rumilina е подготвила за вас, за да се включите в Картичкофурийско предизвикателство 223 - "Дантела, метал и рози", с което тя ви предизвиква тази седмица.  

5 коментара:

bejko каза...

Благодаря Руми,много лесно изглежда с чудесен ефект на финала.

Stefi каза...

Страхотни са, Руми! Мерси за урочето!

Unknown каза...

Много красиви и ефектни! Браво и благодаря за урочето :)

Neli каза...

Много ми хареса идеята! Благодаря!

Unknown каза...

Момичета, радвам се, че ви харесаха металните цветя.