Картичкофурии ви канят да се включите в Десета Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 7-8 октомври 2017г. в хотел "Сити" гр. Стара Загора.

ПРОГРАМАТА!

Каня всички, които ще присъстват на срещата за попълнят формата за участие. На нейна база ще се направят резервациите в хотела и ще се вземат решения за протичането на срещата. Моля да попълнят формата не само тези, които ще се настанят в хотел Сити, а също и тези, които ще използват друг начин за настаняване.

ФОРМА ЗА ПРИСЪСТВИЕ!

Представена публикация

Лятна Картичкофурийска Академия - Тема 9 - “Как да си направим изкуствена кожа от хартия”

Лятна Картичкофурийска Академия 2017 достигна до своята последна - Тема 9. За нея уроче за всички нас подготви Картичкофеята Адриана Салева ...

6 април 2014 г.

Как да си направим ... Оригами далия - София Арнаудова/Sophie

Искате ли да си направите оригами цвете и да украсите с него картичката си? Научете се как да направите това от урока на Софи.
Здравейте,
днес при Картичкофурии ще ви покажа уроче за много лесно и много ефектно хартиено цвете, което става само с няколко сгъвки и може да се използва в зависимост от размера си като красив централен елемент или част от декорация.
Цветето е съставено от 8 или повече кръгчета, бройката им може да я напаснете накрая, когато залепяте отделните части. Тук аз изрязах с помощта на шаблон с диаметър 4см 8 кръгчета и едно по-голямо бяло, горе-долу двоен диаметър на кръгчетата, което по-късно ще ни послужи за основа. Важно е малките кръгчета да имат две лица, т.е. или да са от такава дизайнерска хартия, или да слепите два вида цветна хартия една за друга.


Следващата стъпка е да направим отделните листенца на цветето от всяко кръгче. Сгъването става по следния начин:


Сгъваме през средата на две половинки

Половинката сгъваме отново през средата на четвъртинки


Разгъваме и обръщаме с другия цвят към нас и правим според четвъртинките следните две сгъвки, които образуват остър ъгъл- това е единият край на листенцето.


Обръщаме отново и сгъваме същите две страни, така че да се срещнат в средата.


По този начин сгъваме всички изрязани малки кръгчета.

Остава да ги залепим към основата- голямото бяло кръгче, което изрязахме в началото. При мен се наложи да изрежа още едно кръгче и да намаля диаметъра на основата, но тук всеки може да си прецени индивидуално.Като завършек може да залепим в центъра копче и след това да продължим с дизайна на картичката.

2 Comments:

anastasia anezinis said...

Страхотно цвете се е получило!!!Много благодаря за подробното описание- практично за начинаещ като мен!
Всичко добро!
поздрави

bejko said...

Харесвам по-различните неща за нашите картички.Използването на оригами е чудесна идея.Благодаря ти Софи за урочето !Надявам се скоро да покажеш и картичката с това красиво оригами цвете.Поздрави:)