15 декември 2013 г.

Картичкофурии представя ... Bo / Боряна Димитрова

Днес на картичкофурии гостува една творяща красоти дами, която е превърнала създаването на красиви картички освен в хоби и в работа. Това е Bo/Боряна Дмитрова. Вижте нейният разказ:


1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Казвам се Боряна. В момента основно съм майка на две прекрасни принцеси на 3г. и 6г.(почти)...Като се замисля, то сигурно и през целият си живот ще бъда преди всичко майка, но сега е основно това. Работата ми е свързана с хобито от година и нещо вече... някои от вас знаят, че с това се занимавам, а и за магазина, който направихме.
По образование съм магистър-инженер, завършила съм УАСГ, а средното ми образование е с изобразително изкуство. Иначе като дете съм се занимавала и с други изкуства - балет (за малко, че учителката беше непоносима) и цигулка.

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Ника ми Бо и произлиза от името ми. И е донякъде в резултат от сложни астрологически изчисления, да не ми се смеете... Но е факт :)

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?

Имам блог, да - http://boryaart.blogspot.com. Реших да си направя блог в един момент, след като половин година вече се занимавах с това хоби и ми се искаше да покажа какво правя и аз.

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Картички започнах да правя в началото на 2011 година и един от първите блогове, които разгледах и се запалих по това е този - Картичкофурии. И от блог на блог, от публикация на публикация - така ми се прииска и аз да започна да създавам такива невероятни, уникални и красиви картички...
Съответно и мъжа ми ме подкрепи и подтикна, защото аз като виден представител на зодия "Везни" в определени моменти ми е много трудно да взимам решения...
И така започнах.

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Правенето на картички ми носи страхотно удовлетворение и така съм по-спокойна и уравновесена в останалата част от ежедневиетор ппппптттттттттттггггг пнппппппппфо се справям напоследък, времето нещо липсва :). Старая се да наваксвам на моменти, същото е и със следенето на блоговете на другите феи.
Опитвам се да ги следя, но ги изпускам от време на време, за мое съжаление... Коментирам почти всичко, защото смятам, че във всеки проект има нещо уникално и красиво, което заслужава нашето внимание! И се надявам, че не досаждам много :)

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?

Най-любими са ми дизайнерските хартии, цветята и разни други дребосъци за украса. Затова и не обичам много да правя момчешки/мъжки картички :) Но пък приемам всичко като предизвикателство. Набавям си ги сама повечето.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?

Нямам предпочитан стил и техника. Опитвала съм и продължавам да опитвам най-различни неща.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
Ами, тъй като това ми е работата в момента - отделям достатъчно време и да ви кажа - пак ми е малко! :)
Ако имах повече време ми е трудно да кажа какво бих направила. Не го мисля толкова, просто сядам и действам.

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.

Първата ми картичка беше за едно дете, което много обичаше "Влакчето Томас" и съответно такава картичка му направих.
Сега направо ме е срам, като се сетя как изглежда и затова няма да ви я показвам. Шегувам се, но факт е, че нямам снимка на тази картичка.
Оттогава смених компютъра, а и този, с който съм в момента беше за ремонт в един хубав момент... И доста от информацията се поизгуби...

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете.
Имам си много любими картички... И всяка от тях е специална за мен. Някои от тях не са правени по повод, а просто така... Общо взето във всяка влагам емоция и понякога ми е много трудно да се разделям с тях... Като ми каже някой - "Избери ми за такъв повод нещо..." Ами, не мога...Предпочитам сами да си харесат...

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Най-важният блог за българските картичкоправещи феи е това!
Като се има предвид, че благодарение на него съм започнала, този блог означава наистина много за мен! С всичките си инициативи, които ни запознават една с друга и ни сплотяват в благородни каузи! Този блог е кауза! Страхотна и неуморна работа на Деси!
Пожелавам време, здраве и сили, за да продължава все така!
А на всички Картичкофеи пожелавам време и нестихващо вдъхновение!
Радвам се, че ви познавам, макар и голяма част от вас само виртуално!

8 коментара:

Being shMe каза...

Богатство е да те познавам. Чудесна си и ти пожелавам да бъдеш все такава укротителка на огнени страсти, които пресъздаваш в разкошни творения. Бъди много здрава и вингаи с искрен повод за усмивки. :)ххх

Kati каза...

Бо, много малко си открехнала прозореца към разкошната си душа. Имам честта да те познавам лично, и мога да кажа само хубави неща за теб, а останалото - показаните картички сами го издават. Прелест!
Благодаря ти за всички мили думи, с които ни окуражаваш ежедневно. Дерзай все така напред и нагоре и нека феята на вдъхновението винаги да е около теб.

Plamnito каза...

Во, ти си ми най-големият фен и се радвам, че усях да те опозная повече! Благодаря за пожеланията и на теб желая слънце и настровние за творене!

Rosica Katreva каза...

Юхуууу...Тук съм и те изчетох на един дъх. Познавам те лично и съм късметлийка. Страхотен човек си! Талантът си го имаш. Много усмивки ти пожелавам, винаги да си вдъхновена и да продължаваш да виждаш красотата и в най-малките неща. Целувки!

kenli каза...

Най- накрая дочаках и твоето интервю! Изчетох го на един дъх и ти благодаря за възможността да се докосна още веднъж до твоето уникално творчество!

Ellie каза...

За мен беше удоволствие да науча нещо повече за теб, Бо! Правиш наистина невероятно красиви неща! Възхищавам се на умението ти да придаваш собствен индивидуален облик и атмосфера на всяка картичка. Дано вдъхновението винаги бъде твой спътник!

Toni каза...

Бо, и аз се радвам, че те познавам. Страхотен човек си, толкова позитивен и вдъхновяващ. А коментарите ти ме радват безкрайно. Как ще досаждаш?!

Bo каза...

Благодаря ви, вълшебни и вдъхновяващи феички! <3
Много мили коментари!
Прегръщам ви!