23 септември 2013 г.

На фокус в Картичкофурии ... Пергамано техники: Работа в бяло

Днес в рубриката на На фокус в Картичкофурии ... гостуват нашите приятели от Крафт фактори и искат да представят на вашето внимание прекрасната, много елегантна и стилна техника пергамано.

Пергамано техники: Работа в бяло

В тази статия ще се постараем да ви покажем основните стъпки на работата в бяло при пергаментовото изкуство, като използваме семпла рисунка на цвете.
Закрепете пауса върху листа с рисунката, за да не се размества. Очертайте контурите с бял молив. По-уверените могат да използват бял гел-химикал или бяло мастило, но ние препоръчваме белия молив Pergamano, защото лесно може да се изтрие.
Повторете очертаните с бяло контури с инструмент за ембос с малко топче (1 или 1,5 мм). Работете върху подложка за ембос, като поставите пауса с лицето надолу. За да побелее пауса и да придадете релеф, не е необходимо да прилагате силен натиск. Изпробвайте различните инструменти за ембос извън очертанията на дизайна, за да се ориентирате за силата на натиск.
Ако не разполагате със специална подложка за ембос, можете да използвате гърба на подложка за мишка.
С инструмент за ембос с голямо топче (3 мм) запълнете центъра на цветето.
С инструмент за сянка Pergamano или с инструмент за ембос с много голямо топче (6 мм) тонирайте листенцата на цветето докато леко побелеят.
С инструмент за сянка Pergamano или инструмент за ембос с голямо топче (3 мм) придайте релеф на листенцата, като започвате от връхчетата и движите инструмента към центъра на цветето. За да получите ефекта на преливане от плътно бяло към по-прозрачно, прилагайте лек натиск само в началото на всеки щрих, докато към края инструмента се вдига от листа.
С инструмент за ембос с малко топче (1,5 мм) нанесете финалните щрихи със същата техника, описана в предишната стъпка – от външните краища на листенцата към центъра.

Показахме ви чудесен начин за работа в бяло, който позволява придаването на повече дълбочина и обем на дизайна. С тази пергамано техника можете да създатете впечатляващи релефни творения в бяло, без да използвате мастило.

Използвани инструменти и материали:
Паус А4, 150 гр – Натурален
Бял молив Pergamano
Инструмент за ембос Pergamano 1 мм
Инструмент за ембос Pergamano 1,5 мм
Инструмент за ембос Pargamano 3 мм
Инструмент за сянка Pergamano
Подложка за ембос
Тиксо за временно закрепване
Всички необходими инструменти и материали за Пергамано можете да намерите в нашия магазин.

Очаквайте скоро и още информация за използването на тази техника, а също и предизвикателството на Крафт фактори, което ще бъде на 27 септември.

Няма коментари: