26 февруари 2013 г.

Картичка победител 154

Това е разказът на 22 shMe
, която стана победител в Картичкофурийско предизвикателство 154 - "Различният цвят на любовта".

Благодаря, Роси/Goldie и Картичкофурии, за това, че харесахте моята различна валентинка и ми подарихте много радост.

Имам няколко печата, които много си обичам и тази мацка на Kenny K от Whimsy Stamps е една от тях. Тъй като трябваше да направя нетрадиционна валентинка за скъп и близък човек, разбира се че първо погледнах в секция „Любими”.


Така елементът, покрай който ми се изгради по-нататъшната концепция, този път беше печатът. Веднага я номинирах за Купидон-ка и, тъй като държи не лък а връзка ключове трябваше да вържа следващия си елемент именно с това. Така си дойде и „сърдечната ми верига”, завършваща с катинарче…

Чудех се как да запазя тази връзка възможно най-централно и изпъкващо на картичката и реших, че някак си трябва да „виси” във въздуха. Оп, ето ви и прозрачната основа. Е, да, ама съвсем прозрачна, прозрачна не ми хареса в случая. Имам си тази папчица на Тим Холц и исках да изпъкнат по-добре буквичките. Хич и не си играх да си боядисвам прозрачната плака, ами директно хванах цветните разделители от един класьор с домашни ценности и смело преиначих предназначението му.

Ембосинг и картонена пиличка за нокти свършиха цялата работа. Хем си запазих прозрачното, хем и по-ефектни буквички си направих. Дантелата с джуфката просто не устоях да не сложа в комбинация със сатенената панделка в любимия ми кафяв нюанс.

Вътрешността е голямо сърце от прекрасна двулицева хартия. На снимките не се вижда, но вътрешната страна представлява едно чудесно разграфяване за игра на Белот…Нали се сещате колонките и „Ние/Вие” - малко закачка за получателите си.

Надявам се и на вас да ви хареса идеята за цветните прозрачни разделители, които чудесно могат да се използват както с папките за релеф така и с мастилата StazOn например за получаване на малко по-различни ефекти.

Поздрави от сърце,
shMe :)xxx

Благодарим на shMe за интересния разказ. Очаквайте нейното предизвикателство на 3 май 2013г.

Наближава 8 март. Каним ви да го отбележим по картичкофурийски - с размяна на картички. Можете да се запишете ТУК за участие до 23,59ч на 3 март неделя.

2 коментара:

bejko каза...

Честито shMe, изключително интересно ми бе да науча историята на така великолепната ти картичка!Поздрави още веднъж!

Being shMe каза...

Много благодаря :)ххх