19 септември 2012 г.

Как да си направим ....10 „Кутийка за шоколад”

Здравейте, от мен - KalySto
Когато Картичкофуриите ме помолиха за урoче, се запитах какво от нещата които обичам, може да ви е полезно и приятно да направите. И тогава се сетих за кутийките за шоколад. Често ги подарявам както за Коледа така и в случаите, когато нямам интересна идея за подарък - все пак кой не обича шоколад !?
Необходими материали:
1 лист А4 от по-твърд картон за основа, дизайнерска хартия (лист 12х12 инча е достатъчен ако искате украсата да е в един десен), панделка (около 30 см), картинка и/или декорации „на вкус”.

Всички размери са в сантиметри и са за стандартен шоколад. Понеже съм пестелива откъм материали от един лист А4 кутийката се разкроява по тази схема:


От малкото остатъчно парче вътрешната част се получава, така че шоколада да стои вертикално (както го виждате на снимките по надолу).


Ако искате обаче кутийката да е по-стабилна да т.е. да обхваща шоколада по цялата му дължина, ще се наложи да срежете още един лист по тези размери.


Биговате и прегъвате по пунктираните линии за да се получи нещо като половин кутийка и основата вече е готова

За украса са ви необходими 4 панела от дизайнерска хартия с размери 9,5х18,5см, две тънки парченца с големина 18,5х1 см и едно малко панелче за вътрешната част (8,5х5 см). Може да изберете различни дизайни, да ги направите с рамка като моите, да ги нашиете или нещо друго по ваш вкус, единственото условие е да са еднопластови т.е. да не станат много дебели.


Залепяте панелите като не забравяте при прикрепването на предния лицев и последния на гърба да залепите двете парченца панделка, с които ще се завърже кутийката.

Украсата зависи от повода и получателя, но аз я слагам в този момент преди да вътрешната част, защото залепянето е по-лесно. След това сглобявате и кутийката. Най-често използвам вътрешната лицева страна за пожеланието, но ако искате може да го оформите и като джобче за пари и да добавите таг с послание.

А сега ви пожелавам много шоколадови усмивки !

1 коментар:

Hristovica каза...

Чудесен урок. Благодаря, Кали! :о)