13 август 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 128 " АТС картичка "

Здравейте от мен – Валентина (Valchen).
Днес е мой ред да ви предизвикам. Много мислих каква да е темата на моето предизвикателство и тъй като много отдавна ме гложди мисълта за един специален вид картички, реших да ви предизвикам да изработите АТС картичка. Ето малко информация:
ATC (ARTIST TRADING CARDS) са миниатюрни творения, изработени върху картон с размери 2 ½ х 3 ½ инча или 64 х 89 mm, т.е. с големината на визитка. Те са ръчно изработени, в малки серии и разбира се в оригинал (не се използват копия). Условието е те да изразяват стила на твореца, негова любима цветова комбинация или техника.
Освен с размера си, този вид картички се отличава и с това, че на обратната страна на картичката се записва основна информация за твореца, който я е изработил и може да изглежда ето така:
ARTIST TRADING CARD
Наименование*
Име
Информация**
Дата

*Може да дадете наименование на творението си
**Тук може да се запише името на сайта или блога на твореца или каквато и да е друга информация, която създателя на картичката прецени.
Идеята е да се разменят между хора, които изработват картички на специално организирани срещи, изложби, базари или навсякъде където се срещате с хора, изработващи картички. В някои държави се организират специални месечни сесии за размяна на АТС картички в различни градове. Основното и най-важно е личната среща, но може да се разменят и по пощата. Има и много сайтове за размяна на АТС-ки.

Проектът е стартирал през 1997 година и са създадени от швейцарският художник M.Vänçi Stirnemann. По време на своя изложба той изработва малки картини за посетителите си.
Ето моето вдъхновение за вас:


Ще се радвам да видя вашите прекрасни творения, а за да е всичко както трябва след като направите вашите АТС картички, изпратете на други картичкофурии екземпляр от тях. Аз лично много ще се радвам да получа по една от тях (за пощенския ми адрес пишете на e-mail: vdobreva@gmail.com).
Със сигурност ще ми е трудно да избера само една картичка, за това реших, че отлича две, като съм подготвила разбира се и две награди.
 Едната е ваучер за покупки на стойност 15 лв.за Двете Елши, а другата ще я запазя за изненада.

Благодарим на Valchеn за интересното предизвикателство!
Първата избрана победителка   на Valchen , освен че ще бъде "Картичкофурия на седмицата" и ще получи страхотната награда ще задава свое предизвикателсто на  14 септември.

2 коментара:

Villi каза...

Привет!Много интересно предизвикателство :),а само не разбрах тези малки картички ,като визитки ли са -едностранни-или може да се отварят ,като мънички картички и на гърба им вече да е информацията-извинявам се запитването ,но за пръв път чувам за АТС картички:))) Темата е страшно интересна за мен и ако намеря време обезателно се включвам;)))Поздравления!

Valchen каза...

Привет, Вили, картичките са точно като визитки, не се отварят, защото не са предназначени за пожелания, а да дадат представа за стила на твореца.
Надявам се да не ви затрудня и да се включите повече момичета:))))