6 март 2012 г.

На фокус в Картичкофурии ...Sizzix Big Shot - Метален адаптер за Big Shot машина

Използва се като основа за рязане на сложни шаблони .Какво е новото при него ?

Досега всеки изрязва с металните шаблони по показания ни вече начин. Но на всички нас ни се е случвало когато изрязваме по детайлни елементи рязането да се извършва доста трудно.

Така изглеждат подложки силно използвани:Структурата им вече е изхабена следователно и свойството за работа е намаляло . Когато повърхността е толкова износена трудно се изрязват елементи . Налага се да подлагаме с картони и др.

За тази цел ни е нужен металния адаптер. Той служи за основа при работа с металните шаблони.


Поставя се по указание върху долната плексигласова подложка.


Тогава металния нож ляга върху адаптера като режещата част сочи нагоре (в обратния вариант ще нарежем металния адаптер). Слагаме върху металния шаблон картон и плексигласа. Тогава вече може да режем. Поставяме върху картона и втората плексигласова подложка.


Рязането става пак с пълен оборот на завъртане на машината. По този начин всички детайлни елементи се изрязват изключително лесно. Нужен ни е само един оборот на завъртане на машината за да изрежем силно детайлни елементи.
Така изглежда вече изрязаната пеперуда с адаптера само на един оборот на завъртане.

При силно наранени подложки като моите металния адаптер го поставям между ТАБ 1 и ТАБ2 за да не сложа погрешно шаблона и да го нарежа.

Метални адаптери има два модела за Sizzix Big Shot I Cuttlebug машини за рязане и релеф.

Пълен размер неръждаема плоча адаптер -голяма.

ИНСТРУКЦИИ:

Внимание има остри ръбове.Препоръчва се изключително внимание при работа с този инструмент.
За безопасността при манипулиране ние препоръчваме тиксо на външните краища на този инструмент.
Този инструмент да не се използва от деца.

2 коментара:

Creations каза...

Това изглежда полезно:) а да питам на вас плексигласа след използване остава ли си прав, защото при мен и двете одложки са дъговидни вече?

kenli каза...

Много съм доволна от адаптера! С него си предпазвам подложките и не се налага да слагам допълнително картонче, за да ми се изрежат по- прицизно елементите!