20 юни 2015 г.

С помощ от Картичкофея КФП 263 - Лилаво

Днес в С помощ от Картичкофея   Теменужка - nuschinka. ви представя една малко по-различна гледна точка при направата на лилава картичка за Картичкофурийско предизвикателство 263 - Лилаво

Здравейте!
Днешното уроче няма да е както обикновено стъпка по стъпка изработка на картичка. Реших, че няма да Ви е много интересно
да ви показвам как правя картичката, защото като техника на изработка тя не е нищо особено. Тък по полезно според мен би било да
представя няколко интересни цветови комбинации, включващи лилавото в различни нюанси. Тази идея ми хрумна след като миналата седмица се наложи да напарвя мъжка картичка с лилави рози. Избора на останалите елементи и цетовете им много ме затрудни. Като цяло лилавото не е труден цвят за работа но е далеч от мъжките цветове, поне според мен... а лилавито рози да не говорим. Останалите елементи по картичката трябваше така да ги подбера, че хем да допълват нежното лилаво, хем да направят картичката по като за мъж.


Като цяло мога да обобщя... основните цветове с които лилавото добре си кореспондира са почти всикчи нюанси на зелено и жълто, както и синьо. Прасковата и екрюто, го правят нежно, а цикламата и оранжевото го карат да сияе... за по-носталгичен вид на проекта може да се заложи на нюанси на бежаво и сиво в комбинация с лилаво. За мъже може да се комбинира с кафяво.

Най-различни цветови комбинации можете да намерите тук - http://design-seeds.com/

Ууупс.. аз май изброих почти всички цветове.... еми лилавото както казах е лесен за работа цвят... Опитайте! Експериментирайте с цветовете и ще се убедите!

А ето я всъщност и моята картичка: мъжка с лилави рози.


Използвайте някоя от предложените цветови комбинации в лилаво или пък съчетайте своя и се включете в Картичкофурийско предизвикателство 263 - Лилаво.




1 коментар:

Bimba каза...

Браво, Нуше! Лилавото си е лилаво! В моите представи мъжка картичка с рози, още повече пък лилави, звучи като "мисия невъзможна"! Ти си се справила повече от блестящо! Майстор си!