14 март 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 210 - От нищо нещо

Здравейте отново картичкофурии! Този път реших да ви предизвикам с една много актуална тема не само за пролетта, жената домакиня и пролетното почистване, но и изобщо в световен мащаб - а именно рециклирането на стари материали. Огледайте се и почерпете вдъхновение от всяко едно нещо, което ви заобикаля, стои с дни на бюрото до вас, забравено е отдавна в някой шкаф, а защо не и в препълнения кош с миниатюрни играчки на детето. Може да използвате всичко, за да сътворите нтересен централен елемент или декорация на своята картичка- от стари вестници, списания и платове, всякакви части от метал, пластмаса и стъкло до кулинарни продукти.
Това е моята пролетна картичка с цветя от черупки от шам фъстък:
Авторът с най-оригинална идея ще получи от мен блокче дизайнерски хартии и декоративни елементи, които ще избера специално за него. Очаквам с нетърпение картичките ви!
Софи
Благодарим на Софи за вдъхновяващото предизвикателство!

Тя стана Картичкофурия на седмицата 197 в предизвикателството КФП 197 - "Бяла магия"наBearkis. За своята картичка победител тя разказа в ТАЗИ публикация.

Вижте какво използваха в своите картички нашите Картичкофеи:


" От нищо нещо"-ех, че интересна тема е измислила Софи:)))Е моята картичка не е от съвсем нищо, но все пак реших да заложа на централният елемен-това прекрасно момиченце, което се подвизаваше на раничката на моята дъщеря точно за първият учебен ден.Вярно, че това беше точно преди 10 години, но аз все още си спомням трепета и вълнението, което изпитвахме и двете през онзи ден.Сърце не ми даде да я изхвърля,и така до днес, когато реших да направя картичка с него.Останалото се вижда -няколко малки пърченца панделка( останали от други проекти) пеперудки, перли иии....... готово.Сега е ваш ред!



Букет от букет
Здравейте,новата темата при Картичкофирии е картичка от рециклирани материали .
За направата на моята картичка използвах материали от букети-сухи цветя,листа,бамбук.
Също така имах събрани камъчета и охлювчета от морето,които ми влязоха точно сега в употреба.
С голям интерест ще следя предизвикателството,темата е много интересна.
Поздрави!



Тази тема ми е много любима. Като един виден Плюшкин си събирам всевъзможни "боклучета", които МОЖЕ да ми влязат в употреба! Е, някои от тях наистина влизат :). Едни от тях са прозрачните опаковки от всякакви неща - от шаблони, от детски играчки, от зарядни...Любими мои картички са шейкърите и затова си пазя цяло чекмедже с такива опаковки. В тази картичка използвах именно една такава. Вътре капчиците роса са също рециклирани - събрах си ги от украсата на сватбата на една приятелка преди 3 години!!! И имам още малко :)
А на вас пожелавам да се вдъхновявате и да откривате скрития потенциал във всяко нещо, преди да го запратите към коша за боклук :)



Крайният срок за участие е 23,59ч на 24 март, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през май 2014г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.





1 коментар:

Sophie каза...

Страхотни картички от Картичкофеите. Браво, момичета!