1 май 2013 г.

Моята любима техника - 3 Ембосинг резист с перфектни перли/ Em

Днес искаме да ви поканим в новата игра от рубриката Моята любима техника.
В нея за своята любима техника ще разказва Ем, която стана победител в първата игра - Моята любима техника 1 Еднослойна кратичка с дистрес мастила в която за смоята любима техника ви разказа Какичка.
Тъй като игрите в тази рубрика са съвместно с Форум Картичкофурии, желаещите да се включат в играта следва да го направят като качат снимка и линк на своята картичка в ТАЗИ ТЕМА във форума.
Ем ще си избере един от всички, които се включат, който ще разкаже за своята любима техника през юли.

А ето и любимата техника на Ем.

Привет!

В момента, в който разбрах, че ще правя това уроче, вече знаех коя техника ще покажа. За мен любима и най-често използвана техника е ембосинг резиста. Но си казах, това е много говорена тема и навярно ще им е скучно да слушат пак познати неща.

За това днес ще ви покажа една модификация на ембосинг резиста използвайки перфектни перли.


Какво ще ви трябва:

-ембосинг пудра

-антистатична гъбичка

-мастило за ембосинг

-дистрес мастила

-печат/и

-перфектни перли

-четка за рисуване

-акварелен картон




С помощта на антистатичната торбичка почистваме повърхността, върху която ще правим ембосинг. Ако нямате такава гъбичка, може да ползвате бебешка пудра или талк и да ги разнесете с четка за руж. Така ще премахнем излишната мазниа и статичното електричество, за да се получи по-добре нашият ембосинг.

Намастилявате печата с безцветното мастило за ембосинг и отпечатвате. След което поръсваме с ембосинг пудра и изтръскваме внимателно излишъка. Аз обикновено слагам едно листче сгънато на две под проекта, за да мога после лесно да я върна в бурканчето.




Загряваме изображението, за да се разтопи пудрата. Внимаваме, да не изгорим пудрата и тя да потъне в листа.




Време е да нанесем мастилата! Любимата ми част! До сега изображението или ви е седяло като бледа водна марка или почти не се е виждало. Но сега, още с първия пласт мастило, който нанесем изведнъж изображението се появява!


За да има повече дълбочина аз винаги слагам поне още един-два цвята по края. Така се създава една тъмна рамка и центърът изпъква.


До тук нищо ново. Това си е класическият ембосинг резист. Сега е момента да извадим перлите. Но първо ще си подготвим повърхност за работа. Може да ползвате акрилното блокче или някаква купичка, каквото ви е удобно. Ще нанесем директно на повърхността от дистрес мастилото.

капваме малко вода, за да се образуват цветни локвички. След което с върха на четката или с малка лъжичка изсипваме в цветната локвичка малко количество от перфектните перли.


Размазваме с четката, за да се получи хомогенна смес.




Сега смело минаваме по целия проект. Ще видите, че частите, които сте ембоснали отново ще останат неоцветени, а фонът ще стане прелестно перлен. Остава само да забършете със суха кърпа, за да премахнете перли, останали върху ембосинга и сте готови!

А ето и моята завършена картичка :)

и от близо, за да видите ефекта на перлите




Тази техника може да направите и по друг начин. След като сте ембоснали своето изображение, не слагате дистрес, а директно правите перлената бойчка, като смесвате с по-голямо количество дистрес мастило, за повече цвят.


Директно започнете да нанасяте приготвената бойчка. Изображението като с магия ще се появи!


Тук съм ви приготвила две картички, за да видите как седи направено по този начин.



Може да пробвате и двата начина. При втория цвета става по-блед и седи по-нежно, а същот така много трудно би се направила сянка, каквато направихме при първия вариант на техниката.


Ще очаквам вашите проекти, било то с обикновен ембосинг резист или пък с модификацията с перфектни перли!

Гуш

Ем

1 коментар:

Rosica Katreva каза...

Ех, Ем.... Ще опитам да се включа, защото все пак ти си ми учителката. Запали ме по мастилата, ембосинга, а сега вкарваш и перлите... Става страшно :)