7 февруари 2013 г.

Голяма Картичкофурийска среща

Организирането на нашият трети рожден ден ни накара да се върнем малко назад, донесе ни различни чувства – мъничко носталгия, трепети на щастие. Впоследствие всяка ваша картичка, всяко мило послание ни носи много радост и едно нежно чувство, което не би могло да се опише, може само да се усети...Благодарим Ви от сърце!

Четейки вашите трогващи ни думи ни се прииска и да видим и на живо всички вас, нашите приятели. В този ред на мисли ние си позволихме да пуснем на свобода една наша отдавнашна мечта – среща на всички картичкофурии,една истинска национална картичкофурийска среща.
След тези три години си мислим , а и се надяваме, че не грешим, че вече сме готови за това.

Национална среща на картичкофуриите от всички краища на България!



Представяме си го толкова реално, сякаш още утре ще се случи. И искаме да споделим с вас тази мечта, надявайки се тя да е и ваша. Да ви разкажем за нашата мечта, а вие ще споделите вашата.

Първо за датата - искахме да е такава, че да не е станало още много топло, да няма официални празници, да не е през ваканцията на децата, да избегнем ако е възможно всички външни пречки. Разглеждайки календара установихме, че има два уикенда през месец април, които не са натоварени от тези предпоставки, които биха били спънка за всеки. Това са 13-14 април и 20-21 април. Това са дните, които ви предлагаме, като възможни дати за нашата среща.

Второ за мястото - много мислихме къде би било най-удачно. Като начало отпаднаха местата, в които ние живеем, защото са в двата края на страната. Започнахме да мислим за някакво място в средата на България, но се оказахме много затруднени с избора му. Една такава среща би трябвало да се организира на оптимално удобно място за всички, предвид разстоянията в наглед малката ни държава. Затова и решихме в това отношение да потърсим помощ от вас, нашите приятели и съмишленици. Както е казал Диоген - търсим човекът, или пък няколко. Важно е да получим подкрепата на някого, който е в непросредствена близост и би могъл да организира нещата на място. Да предложи хотел, които да е подходящ за такова събитие, да уточни и най-малките подробности, с две думи да се превърне в главен организатор за първата национална среща на картичкофуриите. Това трябва да е някой, който също много да мечтае да успеем да осъществим нашата Картичкофурийска среща.

Трето за тaйната надежда - това е нашата тайна надежда, че Картичкофурийската среща може да се превърне в нещо повече.
За да е пълна мечтата ни, си представихме как картичкоправещите в БГ и крафт магазините, които ни осигуряват всички материали за да творим също споделят нашата мечта и си дават една прекрасна среща. Среща изпълнена с много емоции, нови запознанства и изобилие от хартийки, панделки, машинки, камъчета............... можем да изброяваме още дълго неизброимите богатства, които всички купуваме и употребяваме с огромно удоволствие, често неразбрани от околните...
За това каним всички български магазини за крафт материали да ни подадат ръка и да се опитаме да направим, както колежките ни в чужбина своеобразно българско хоби изложение.

Мили приятели, това е нашата мечта.Надяваме се, но сме и сигурни,че всяка от вас дълбоко в себе си си е мислила за същото.Та нали всички ние сме от една порода...

Сега очакваме да научим какво мислите вие. Споделете вашите виждания, мнения , предложения за местоположение,организация пр. обстоятелства като коментар тук или на имейла. Кажете къде и как според би било най-добре да се подредят нещата, така че да сбъднем нашата обща мечта.
Искате ли вие да сте човекът, който може да се присъедини към нас, за да организираме заедно една такава мечтана среща, направете ни конкретно предложение за местоположение на тази среща и подробности.

Докато подготвяхме този пост силно стискахме палци, дано да стане. Продължаваме да го правим и се надяваме вие също да поискате да се осъществи нашата мечта - една истинска първа голяма Картичкофурийска среща на сладки приказки и обменяне на идеи.

15 коментара:

Hristovica каза...

Момичета, звучи страхотно. Аз бих го нарекла - картичкофурийски пленер мечта :о))) От София съм и много ми се иска срещата да е тук, но географски погледнато, за да е по средата, май е редно да е в Стара Загора. :о)))

КаРи каза...

Здравейте!
Да са честите трите годинки първо! Пожелавам много нови приятели, инициативи и развитие на това вече не толкова малко общество!
Идеята за голяма среща е страхотна, колкото и трудоемко в организационен план да ми звучи.

Географският център на България е Узана, все още не съм имала възможност да отида там, но доколкото знам има и доста хотели, тъй като има и условия за ски и сноуборд там.

Ще следя развитието на темата!

Miss Emerald каза...

Момичета, най-накрая някой гласно да изрази желанието на почти всички ни! Идеята е страхотна и силно се надявам да я осъществим!
Като дати, лично за мен, ще бъдат удобни 20 и 21, а мястото наистина е някъде там - Габрово, Стара Загора, все хубави градове и ще можем да се съберем от всички краища.

Addii каза...

Ох ,това е и моя мечта....ще следя с интерес ...

vilini каза...

Хаха, това с Узана и Габрово звучи чудесно! Все пак и Севлиево е близичко.

Mila каза...

Идеята страхотна! Адмирации, момичета !
А защо не Велико Търново - хотели колкото искате и не е започнал активния туристически сезон. Може да се съчетае и с малко културен туризъм и за семейството :)

Unknown каза...

"Баш" центъра на България е яз.Копринка,който е до Казанлък.Но....Тъй като и съм от Стара Загора /а тя на 30 км. от там/,малко егоистично бих Ви предложила при нас.Ако разбира се везните наклонят за тук се ангажирам и за организацията.Ще бъде удоволствие за мен,надявам се и с помоща на другите феички от Стара Загора да Ви посрещним.

kenli каза...

Нима не знаете, че центъра на Вселената е Стара Загора. Имаме си дори и табела пред " Универсалния" ни магазин, която показва посоките на различните дестинации по света. Ще се уверите, като дойдете и на живо я видите, пък и не само нея. Ще се радвам да бъда съпричастна с организацията, Не сме малко феичките от тук и мисля, че няма да имат нищо против да помагат!

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Звучи толкова примамливо и прекрасно! Страхотна идея, като че ли на място във времето! Стискам палци да се осъществи!

Unknown каза...

Узана си е географкия център (изчислен с интеграли и други такава..) Но ми се струва доста трудно достъпно. Има само няколко автобуса от Габрово не съм сигурна колко, но са малко. Може би Етъра не е лош вариант, има каво да се види, а и има и работилнички там които показват разни занаяти. Но трябва да се видят цените как са... Сега с мъжът правим залагания къде ще изберете Стара Загора или Габрово. На една от датите имаме годишнина от сватбата, а това са родните ни градове, така, че се чувстваме почетени. ;) ;) ;)

krechi каза...

Много добра идея!
Аз съм за Стара Загора. Само датите малко ме притесняват- сина ми има Рожден ден на 13-ти, а следващата седмица е на "горско училище" и се връща на 20-ти и трябва да съм си в къщи. Но ако нещо се промени ще се радвам да се видим.

kami_bonbona каза...

Леле страхотна идея! Много бих се радвала да се осъществи- би било много забавно :) Аз предлагам Троян или Велико търново. Ще следя с интерес и ако мога да помагам с нещо съм насреща!

Картичкофурии каза...

Момичета,
първо за мястото - нашата идея беше че в мястото, където ще се съберем трябва да има някой от вас, който да поеме оргазацията на място. Избор на хотел и уговорки с хотела за подходяща зала и т.н.
второ за датата - вече там както иска мнозинството. Според мен 20-21 е по-добре предвид, че може да е по-топло.
трето за самият хотел - трябва да е достатъчно голям, за да можем всички да сме на едно място и да разполага с конферентна зала за провеждане на общо мероприятие.

Rumilina каза...

Здравейте момичета, идеята е страхотна. Предлагам срещата да е в Стара Загора, защото ще е най-удобно за пътуване. Това е моят град и ще се радвам да се запозная с момичетата, които правят картички и други нещица. Предлагам помощта си за организацията, доколкото мога.

Stefka Pashova каза...

Здравейте, аз съм от Казанлък. Ако се реши да е в нашия район, язовир Копринка е добро решение, но има само един хотел там, който е с много малка леглова база. В казанлък има подходящ хотел с голяма леглова база и зала. Хотелс е " Зорница" . Ако се наложи мога да помогна :)