Картичкофурийско албумено предизвикателство 3 "Детски албум"Очаквайте и съветите на Консултанта на предизвикателството Ася Великова.

7 ноември 2011 г.

Картичкофурии представя...mery_poppins

Този месец на Картичкофурии гостува Христина - mery_poppins. С красивите неща, които тя прави се запознах преди тя да започне да прави картички. Първо видях куклите, които тя изработва и останах просто възхитена от техните сладки личица. След известно време тя показа и картичките, които е започнала да прави и се оказа, че и в правенето на картички е също толкова добра, колкото в изработването на кукли. Картичките и са много красиви, съчетаващи много детайли и техники.
И така казвам Добре дошла в Картичкофурии на Христина и и давам думата сама да разкаже за себе си:


Казвам се Христина и живея в гр. Пазарджик. Завършила съм начална педагогика.Последните 4 години се радвам на моята внучка София и времето си разделям между нея и многобройните си хобита . Вече пораснала и тя участва дейно в осъщестявване на поредните проекти, които съм замислила. Работи много добре с ножицата и вече прави доста сполучливи кукли от вълна и памучни платове. Разбира се, любимата й част от създаването на картички са печатите:)

Моя ник е MERY POPPINS и може би вече се досещате,че той е свързан с педагогическото ми образование,а също така и че взимам дейно участие в отглеждането на Софи.
Имам 3 блога, като създаването им е свързано с различните хобита, които съм имала в различни периоди от живота си.Последният е този за картичките ми ТОТАЛНА ХОБИтомания - MY ART

Картичкоправенето ми е последното хоби /за сега:)))/ и с него се занимавам от около 7-8 месеца. Посещавам редовно темите в раздел ХОБИ на форума и май само на картичкоправенето не бях обърнала сериозно внимание. В един момент се почуствах изморена от задачите, с които бях натоварена и трябваше да намеря така да се каже отдушник на напрежението.Просто ми трябваш нещо ново, отворих темата и започнах да чета подробно и ... нещата тръгнаха.
Когато се занимавам с дадено хоби, обичам и държа да работя със специализирани материали. Обичам естествените материали и държа много на качеството на материалите, с които работя.

Обичам много стила shabby chic, пастелните цветове, които се използват при него, състаряването, изкъсването и въобще харесвам нещата да са по-нестандартни, по-ретро или както аз казвам да не са “напарфюмирани”.
Харесвам картичките с много подробности, също така да съчетавам на пръв поглед несъвместими цветове, стилове или елементи.
Първата ми картичка е тази фея:
На ден отделям около 2-3 часа за да се потопя в света на моите хобита. Понякога тези часове ги отделям за едно хоби, понякога правя няколко различни неща едновременно.
Покрай форума открих и блога на Картичкофурии и разбира се веднага се включих да го следя.
Тук откривам интересни неща свързани с картичкоправенето, харесват ми уроците, харесват ми предизвикателствата.
Бих пожелала на всички картичкофурии на първо място много здраве, непресъхващи , оригинални идеи и не на последно място , добре заплатена работа, за да могат да обогатяват колекцията си от инструменти и материали, с които да правят все по-хубави и хубави картички!!!

4 ноември 2011 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 91 "Моето коледно настроение"

Здравейте от мен Светла Creative.Тази седмица ще имам удоволствието отново да Ви предизвикам в Картичкофурии.
Коледата е емоция.
Коледата е усещане. Магия.
Аромат и настроение.
Уют и топлина.
Любов и надежда.
Копнеж ...
А как ухае твоята Коледа? Моята е с аромат, носещ се от един невероятен чай, с вкус на ябълки и канела. И много топлина.


Покажи ми твоето коледно настроение върху лист хартия.

Наградката, която ще отнесе една от включилите се картички съдържа 36 листчета дизайнерска хартия, 5 бр. панделки и 3 бр. мои фигурки от велпапе.

Благодаря на Светла Creative за прекрасното предизвикателство.
Крайният срок за участие е 23.59 часа, 14 ноември, понеделник.


Моля, да участвате с нови КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.


2 ноември 2011 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 89 Обзор

Благодаря на всички,които взеха участие в моето предизвикателство при Картичкофурии! Поканихте ни на вълнуващи пътешествия, показахте ни забележителни места, сътворихте чудесни картички! Затруднихте ме много, но все пак най-силно ми въздейства прекрасната приключенска картичка на №6 Стефи.


Усмихната и приятна седмица пожелавам на всички Картичкофурии!

Благодарим на Нели за интересното пътешестващо предизвикaтелство.
Стефи освен, че печелиш наградата на Нели, ти си и Картичкофурия на седмицата.
Можеш да използваш нашият банер, като добавиш към него КФП № 89 21-31 октомври 2011г.

За да получиш наградата си, напиши пощенският си адрес на мейла на блога.

В Картичкофурийското трио избрано от Картичкофурии тази седмица се подредиха по ред а на участието си:

3. Veni

11. Maria

12. Марта

Честито момичета, вие също можете да използвате нашият банер, който се намира в дясното поле на блога. Само добавете към него КФП № 89 21-31 октомври 2011г.

Картичкофурии търси желаещи да задават нови предизвикателства в блога. Ако вие искате да дадете предизвикателство или имате някакви други идеи, които да помогнат за подобряване работата на блога, моля да пишете на имейл cardsaddicted@gmail.com. Включете се и помогнете да направим Картичкофурии още по-интересно място за всички нас.
Желаещите да зададат предизвикателство в блога моля да прочетат страницата Как се задава предизвикателство.

1 ноември 2011 г.

На фокус в Картичкофурии - Ultimate pro -Крафтърски куфар - Как се прави плик.

Здравейте Картичкофурии!
Екипът на "Работилница Фантазия" продължава да Ви запознава с разнообразните функции и удобства на
Крафт куфара -Ultimate Pro.


Искаме да Ви представим сега една от многобройните възможности на Ultimate  Pro нагледно.
За целта подготвихме един мини урок в снимки и текст.

"Как се прави плик с помощта на Ultimate  Pro"

Ето и нашата схема за плик. 1.Вземаме  лист с размери 21см на  21см.От този размер ние ще направим плик с размери 11см на 16,5см.
2.За да ни е по-лесно  номерираме всеки един от ъглите  1,2 ,3 4, .
3.Поставяме ъгъл   1 на дъската за биговане  с надпис  C  .Биговаме един път и сваляме листа 5мм по –надолу  за да биговаме втори път . 3.Завъртаме  вече  номерирания лист да дойде на цифрата 3 т.е  срещуположната страна   (или по диагонал )на  цифрата -1. Поставяме ъгъл   3  на дъската за биговане  с надпис  C.Биговаме  един път и сваляме листа 5мм по – надолу за да биговаме втори път.
4 .Поставяме ъгъл 4 на дъската за биговане с надпис Е . Биговаме един път и сваляме листа 5мм по –надолу  за да биговаме втори път . 
5. Завъртаме вече номерирания лист да дойде на цифрата 2  т. Е срещуположната страна на цифрата 4. Поставяме ъгъла на Е и биговаме по вече познатия ни начин.
Важно е когато се бигова плик  да се следва схемата 1- C;3-C;2-E;4-E(цифрите са вече номерираните от нас ъгли. ). Така изглежда бигован плика от всички страни  1,2,3,4 ,всяка една от страните  трябва да се засича със другата.Вече засякъни ъглите ние ги изрязваме под ъгъл от 90 градуса .

Прегъваме на бигованото място  и вече имаме получен готов плик  с размер в който побираме картичка А6.


Това е вече нашия завършен готов плик ,който изработихме от  картон с размери 21см х 21см. Можем да изработим плик и по наши размери само трябва  внимателно да следваме указаната ни схема на куфара .