22 ноември 2011 г.

Как да си на правим ... 7. Коледна звезда - KalySto.

Днес искам да ви представя седмата тема от нашата рубрика Как да си направим..., която напълно отговаря на коледната атмосфера, която витае от известно време в картичкофурийското виртуално пространство.
Неин автор е изключително талантливата, креативна и вдъхновяваща KalySto.


Предлагам ви да си направим сами коледни звезди с пънч кленов лист. Много отдавна видях подобно клипче в нета, и сега като свърших купените, по спомен си ги направих. Получават се чудесно и може да използваме всякакви цветове хартии и така да ги съчетаем перфектно с проекта си.

Необходими инструменти и материали:

- Пънч кленов лист (това е единственото наистина задължително нещо).
- Остро нещо и голям уред за ембосинг (аз използвам джаджата за разпорване и за двете, с острото пробивам дупчици всякакви, а върхът на капачката е чудесен заместител на „голям ембосинг уред”).
- Мека подложка (парче от стара подложка за мишка).
- Тичинки, брад, копче или нещо друго за центъра.
- Подходяща за проекта ви хартия.
- Ножичка, лепило и малко търпение.


Правим три листенца и малко кръгче за основа с големина на монета от 2 стотинки.Формата няма чак такова значение, тъй като не се вижда (аз използвам малко цветенце) (1).След това махаме дръжката, разрязваме всяко на три части, и леко ги заобляме. (2)С „големия ембосинг уред” ги оформяме като „лодчици” върху меката подложка (3).

Залепваме първи ред от независимо кои три листенца(4), след това шахматно слагаме втория ред (5) и накрая както ни харесва допълваме с третия (6).Установих, че по-добре се получават ако не спазваме някаква определена подредба на листенцата.

След като изсъхне лепилото пробиваме дупчица за брадса или тичинките и коледната звезда е готова (7)!


Ако сте пропуснали предишните теми на рубриката " Как да си направим...", можете да ги намерите на страницата " Как да си направим..." в дясната лента на блога.

Ако имате желание да споделите и ваши уроци или пък искате да научите как се прави нещо, можете да пишете на мейла на блога.

7 коментара:

Le каза...

Чуден урок, кратък , ясен и с ефектен резултат! Браво!

Esi каза...

Много, много благодаря за урочето! Ще се възползвам.

Ганима каза...

Благодаря са споделения полезен урок. Много ми хареса и смятам да се възползвам в най-скоро време :).

Te4eto каза...

Страхотен урок! Мерси!

перилни препарати каза...

Страхотни звездички! 5 и 6 номер най-много ми харесаха:)

куба екскурзия каза...

Звездички, звездички изпъстрили небето, вий давате светлина в тъмата... Страхотни са! Благодаря ти за показното, смятам и аз да се възползвам от урока :)И чакам с нетърпение някой и друг кратък курс!

туристически агенции каза...

Поздравления за страхотният курс който ни предложихте и аз със сигурност ще го опитам с тези звездички изглежда и звучи страхотно.Хубаво е че в тези блогове,които не спират да се развиват напоследък може да откриеш и подобни теми, продължавайте все така да ни радвате и споделяте своите виждания.Блога е един от малкото които мисля да посещавам по редовно вече и дано често качвате нова информация.Курсът е кратък,което в това забързано ежедневие устройва всички.