1 февруари 2020 г.

Картичкофурийско предизвикателство 406 - "Рецептурник"

Картичкофурии ви кани в своето първо за 2020 година предизвикателство. Както вече обявихме предизвикателството вече ще е само едно на месец. Темата за него ще бъде задавана от победителят в предходното предизвикателство. Ще има и спонсор на предизвикателство - онлайн или реален магазин за крафт материали, на който всички ние сме клиенти. Съответно ще има двама победители. Единият от тях ще се избира от спонсора или от екипът на Картичкофурии и ще получава спонсорската награда. Другият ще бъде избиран от задалият темата участник и ще получи от него награда.
В това наше първо такова предизвикателство спонсор ще бъде Силвия от Пламарт. Силвият е човекът, който беше двигателя и организатора на срещата ни в Казанлък. Тя е собственик на един прекрасен магазин за художнически и крафт материали на центъра на Казалък - Пламарт.

Темата на днешното предизвикателство задава Илияна Мавродиева. Ето и нейното предизвикателство към всички нас:
Здравейте на всички!
Днес имам честта да предизвикам вашите творчески вдъхновения, благодарение на това, че спечелих Картичкофурийско предизвикателство 401 - "Магичното около нас".
Все още съм под въздействието на Коледните и новогодишните празници! За Коледа гостувах на семейството на моята сестра за няколко дена в Англия. Бяха прекрасно прекарани и отпразнувани 10 дена, заедно с моите племенници! Двамата са на възраст на 8 и 13 години и освен, че заедно правихме коледни картички за гостите, за бабите и дядовците, също така и готвихме заедно. Големият ми племенник, има часове по готвене в училище и почти всеки път, когато им отида на гости, готви някоя от рецептите, които е научил в училище. Предният път беше ябълков кръмбъл (изключително вкусен десерт), а сега ни сготви нудъли с пилешко по китайски (забравих да му взема рецептата). Малкият ми племенник е любител на сладките неща. Той си поиска заедно да готвим палачинки – беше голямо вълнение да изберем от интернет рецепта за палачинки, да направим списък с необходимите продукти, да отидем двамата с него до магазина, за да закупим нещата, които са ни необходими. Вечерта, заедно започнахме да бъркаме смесите за палачинките. Накрая разбира се, си похапнахме и установихме, че избраната от нас рецепта не е нашата, тъй като броят палачинки бе крайно недостатъчен за нашия палачинков апетит.
Така де! Покрай нашите коледно-готварски приключения се вдъхнових за днешното предизвикателство, а то е „Рецептурник“. Предизвикайте въображението и практичността си, за това как трябва да изглежда един рецептурник, а още по-добре би било да е предназначен да се ползва от дете!?
Преди няколко години бях обмисляла идея, че трябва да си направя рецептурник, които да е специално предначначен за идеи за менюта и рецепти за големите празници, или пък поне рецептурник, в който има отделения за тях специално. Но така и си беше останало само като идея без реализация до месец декември. Тогава Ем, беше публикувала информация, че ще прави работилница за рецептурник с шити корици, облечени в плат и си казах „Ето сега е моментът за моята идея!“. Естествено, работилничката беше в ден, когато не бях в София и нямаше как да отида, но успях да уговоря Ем да направи втора работилница. Малко натоварен период бе месец декември за мен, но все пак седмица преди коледните празници, успях да отида на работилницата.
Освен, че беше интересна и много забавна работилница, съм щастлива, че имам реализира една дългогодишна идея – коледен рецептурник. В него ще събирам идеи-рецепти, подходящи за коледните празници. Озаглавих рецептурника си „Коледни магии“, защото вярвам, че както Коледа, така и храната са магии, които карат човек да се чувства добре и щастлив.
Албумът има разделения за само три категории ястия, като естествено пърият и най-голям раздел е предназначен за десертите. Всеки, който ме познава, знае че много обичам сладките неща. Колкото по-сладко е, толкова по-вкусно е! Тук вероятно ще записвам и тестени печива, но с времето ще го преценя това. Следващите две категории са за предястия и основни.
Липсва ми категория за примерни/реализирани менюта и малко по-късно (най-вероятно ще е малко преди следващата Коледа), ще добавя такава категория. Може би, ще е под формата на джоб с тагове, в които да описвам менютата!?
Засега съм направила само един джоб с хармоника за снимки – на ястия от рецептите или празничната вечеря. Вече имам няколко хубави снимки от изминалата Коледа, но все още не съм обработила кадрите, за да ги принтирам и да ги сложа. Когато го направя обаче, ще споделя с вас=



Ще очаквам с нетърпение да видя вашите крафт-готварски идеи 
Награда – куфарчето на Hunkydory!

Благодаря на Илияна Мавродиева за интересното предизвикателство.

Своите вдъхновяващи рецептурници ни показват картичкофеите:
"Recipes for love"


Крайният срок за участие е 23,59ч на 29 февруари 2020г., събота.

Моля, да участвате с НОВИ ПРОЕКТИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всеки проект като отделен линк. С проект, участвал в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Вече можете да участвате и като качвате вашите участия в специално създаденият за предизвикателството албум в групата Картичкофурийски игри и размени. Моля качвайте една снимка на проекта си и добавяйте линк към албум, в който са качени останалите снимки и има линк към предизвикателството на Картичкофурии. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.


You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter


Няма коментари: