16 август 2017 г.

Картичкофурийско албумено предизвикателство 3 - Консултантските съвети на Ася Великова 2

Как да направите една много оригинална страница - "Хвърчило" в своят албум ви показва Консултантът на Картичкофурийско албумено предизвикателство 3 - "Детство мое" - Ася Великова.

Оформяне на стр. 2 – Хвърчило!
Здравейте, Картичкофурии! Днес ще се опитам да разкажа как е направена страничка 2 от облачното албумче, а именно:

Това е една много красива и забавна страничка, но ще попитате : „С какво да започна и как да преценя позицията?“
Ами, първо решете какъв размер снимка бихте желали да поместите и изрежете картонче с този размер. Това картонче ще се превърне в шаблон за вашето хвърчило. Ето как:

Моята снимка е с размер 10 см/15 см. Начертах кръг на мястото на главичката на детето, за да преценя къде точно ще се падне личицето. Със сигурност всички имат такава снимка, тъй като позицията на лицето е малко над центъра!
И ето как разчертах шаблонът за хвърчилото.
След като вече имах шаблон, разположих го върху дизайнерската хартия и очертах, като разграфих изцяло и вътрешността. С макетно ножче изрязах по пунктирната линия, биговах по синята линия и прегънах наобратно.
Ето как се получи:

От друга дизайнерска хартия изрязах цветни триъгълници и залепих отгоре, за да изпъкне хвърчилото и стане цветно и красиво.
В моят случай всяка дизайнерска хартия е залепена върху друг цвят основа и след това залепена върху страниците на албума. Имайте предвид, че трябва да изрежете изцяло фигурата на хвърчилото с макетен нож, след като залепите двата слоя хартия.
Вие може да решите да не слагате допълнителния лист основа, ако дизайнерската хартия е с добър грамаж. Ако случаят е такъв, то можете да залепите вече върху страничката. Но първо трябва да прецените размерът на вложката, върху която ще се залепи снимката. Моят начин е малко шантав, но върши работа.
Картончето с личицето на детето наложих отзад и отворих крилата на хвърчилото. Позиционирах добре и защипах с кламер. Снимката трябва да е така поставена, че да не се виждат краищата й.
Обърнах отзад и очертах. Така вече може да се измери големината на вложката, която да е по-широка и по-висока от начертаните линии.
При залепянето към страницата на албума не залепяйте плътно около вложката, за да може свободно да влиза и излиза!

След като всичко е залепено към страницата на албума и вложката влиза спокойно е време да залепите опашката на хвърчилото! Начертайте с молив няколко завъртулки, пречертайте завъртулките с тънък накрайник на лепилото. Аз залепих конец за плетене на една кука. Със силикон залепих панделките и ГОТОВО!
Надявам се, че съм успяла да обясня и ще се радвам да помогна, ако имате въпроси! Творете и фантазирайте!

Вижте и клипчето, в което Ася Великова показва как можете да поставите анкери на страниците на вашите албуми - http://cardsaddicted.blogspot.bg/2017/07/3_25.html

Очакваме вашите албуми в Картичкофурийско албумено предизвикателство 3 "Детски албум" до 1 септември. Не пропускайте да се включите, защото спонсорът на предизвикателството магазин Талантино е подготвил награди за трима от вас:
1-во място - 3 албума с размер 30/30 см от дигиталните дизайнери по избор на спечелилия,
2-ро място - 2 албум с размер 30/30 см от дигиталните дизайнери по избор на спечелилия,
3-то място - 1 албум с размер 30/30 см от дигиталните дизайнери по избор на спечелилия.

Няма коментари: