24 юни 2014 г.

Детска АТС игра - размяна Вълшебство

Мили малки приятели, сигурни сме, че сте потопени във ваканционните игри и забавления и дългите летни дни все не ви стигат да се наиграете.
Днес ние от Картичкофурии искаме да ви поканим  в нашата нова лятна игра за деца от 5 до 16г. Вие сте малки творци, които обичат да правят картички и да майсторят с ръцете си, какво ще кажете да се включите в нашата АТС игра - размяна.
Първо искам да ви разкажа какво е АТС - АТС / Artist Trading Cards възникват през 1997 година и са създадени от швейцарският художник M.Vänçi Stirnemann. По време на своя изложба той изработва малки картини за посетители си. Това са картички с размер 2,5 на 3,5 инча или 64х89см, т.е. с големината на визитка или бейзболна картичка. Те могат да бъдат носени в портфейл или визитник. Могат да бъдат използвани и като визитки. Има много сайтове за размяна на такивя картички. От съществено значение е и гърба на картичката. Всяка от тях трябва да съдържа името на създадеталя си, наименование, дата и номер, а също и някаква друга информация. Съществуват и готови печати, които могат да се използват за гърба на картичките.
Като този например:

Малкият размер позволява за кратко време и с малко материали да направите много картички.

Темата по която трябва да направите своите картички е Вълшебство -  вие всички обичате вълшебните същества в приказките, феите, елфите, русалките и джуджетата, харесвате вълшебните приказки, разкажете ни със своите картичките за своите най-любими  герои и приказки.

Това са правилата за участие в играта:
- направете от 2 до 6 малки картички -  АТС-та с размер 2,5/3,5 инча или 6,5/9см. Молим да спазвате размера на картичките.

- нека вашите картички да са на тема Вълшебство - покажете ни вълшебни герои или вълшебни приказки с тях.
- на гърба на всяка картичка напишете името на автора и, неговата възраст, темата на картичката и нейният номер.

Имате време да правите своите картички до 24 юли.

След тази дата вашите картички трябва да изпратите на Йоана Петкова, която е една малка картичкофурия и ще бъде домакин в нашата игра. За да изпратите своите картички ви е необходим нейният адрес, който ще получите след като пишете на мейла на Картичкофурии. Тя ще събере картичките на всички участници, ще ги размени и ще ви ги изпрати обратно. Освен картичките в писмото ви към нея трябва да сложите 2лв, които тя ще използва, за да ви изпрати картичките.

Малки творци очакваме ви в нашата игра.

Прекрасното АТС със спящата красавица, което съм използвала като илюстрация към играта е дело на Калина/Kalysto


Няма коментари: