24 май 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 170 - Букви

Честит празник на буквите, мили картичкофурии!
Днес в денят на българската азбука всички вас ще ви предизвиква една дама, която есвен че създава прекрасни картички се е заела с трудната задача да учи и възпитава децата на България.
Вижте какво вдъхновение отправя към вас Деляна - Слънчев лъч.


Знаете ли, че строителите на Вавилонската кула не успели да завършат грандиозното си творение, защото твърде много се възгордяли.
Бог ги наказал, като им разменил езиците така, че да не се разбират помежду си.
Всеки един език се променя през вековете, но моите наблюдения са, като че ли нашия, българския, най- много.
Уникалната ни по своему родна реч, съхранена през векове на падения и възходи и днес ни служи да се изразяваме и да споделяме чувства, стремежи, въжделения. Но все по- малко хора се удивляват на уникалността и благозвучието на езика ни, на мъдростта на народните
ни приказки, легенди, притчи, песни.....
В днешно време с учудваща бързина усилено навлизат чуждиците, в следствие на модерните технологии и глобализацията на света.
Неизброимо количество думи са изчезнали или са забравени закътани в съкровищницата на българския език. Да! Интересно, но жалко!
Жалко за народността ни, жалко за традициите ни, жалко за паметта на Братята – Солунските – Кирила и Методия. Те ни въздигнаха, а ние скоро сами ще способстваме за упадъка на  българщината.
Хора! Това е нашият език! Нашето безценно богатство! Това е езикът на нашите деди, езикът, на който говорите с децата си, езикът, който те ще предадат на поколенията.....
Да го запазим! Да го носим в сърцето си и да почетем днешния Празник – 24 май – единствения по рода си в световен мащаб, с вяра и надежда да оцелее през вековете!


Моята тема на предзвикателството ще бъде свързана с празника 24 май.
Букви
Нека по вашите проекти – картички, кутийки, тагове и др. намерят място буквите от нашата българска азбука. Надписи или само отделни букви, ще са напълно достатъчни да изпълнят условието ми. Сигурна съм, че няма да ви затрудня и ще се радвам заедно да се наслаждаваме на прекрасните ви творения.


Това е картичката вдъхновение на Деляна.
А това е чудесната награда за победителя.

Благодарим на Деляна за буквеното предизвикателство.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 158 в предизвикателството КФП 158 - "Също като ..." на Мила, а за своята Картичка победител тя разказва в тази публикация.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 3 юни, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 16 август 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.






1 коментар:

Kati каза...

Много силни думи, и много красиви. Честит празник на всички Картичкофурии!