13 февруари 2013 г.

Как да си направим ... 15 Как да използваме по-широка папка за релеф с по-тесен лист хартия/ Валя Калпакова

Това е урокът на Валя Калпакова - Крафтърски мечти как можете да използвате по-голяма папка за релеф, така че да напаснете мотива на по-малък по размер лист хартия.

Тук съм показала каква е разликата между картона и папката. Моята машинка е Cuttlebug,но става и с всяка друга машинка като Big Shot.


Избираме си страната,от която да започнем и слагаме внимателно картончето в папката. Ако имате нужда фиксирайте със стреч лента. На мен не ми беше необходимо,защото съм свикнала с моята машинка


Слагаме една от плочите върху папката с картончето,но не до края , а до средата.При мен даже е преди средата,защото изхабих 2 картончета,докато видя къде ще си пасне релефа в средата.За всеки релеф трябва да направите 1-2 проби,за да уцелите.След това прекарваме папката през машината.За да не се размести папката,слагайте горната плоча, като я прекарате под валяците,за я застъпи.Ако започнете от вас навътре има голяма вероятност да се получи изместване.Дано сте ме разбрали,на снимката си личи,какво имам предвид.


Това е резултата.Там където е имало плоча,има релеф,от другата страна няма.


Сега правим същата процедура,но от противоположната страна на картона,която няма релеф.Внимателно съм гледала вътрешните линии да си паснат.Ако трябва фиксирайте,за по сигурно с тиксо.


Плочата отгоре,пак до средата или до мястото,което сте изчислили,да се засекат релефите.Прекарваме през машината


Това е резултата.Понеже моя релеф е такъв ,че листата на розата няма как идеално да паснат,има малки разминавания в средата.


С шило с топче коригираме неточностите. Това е резултата. По този начин може да си напаснем много папки към даден размер картон.Нужно е само в ширина или височина да са съвместими.А също и мотива да позволява.


Това се получава накрая.


По този начин може също да си направите безкраен релефен картон.Само ширината трябва да пасне на папката и отвора на вашата машина. Също релефната папка,която ползвате да позволява напасването на мотивите.Дано ви бъде полезно урочето.Снимано е на лампа и се извинявам за качеството.

Благодарим на Валя за чудесния и много полезен урок.

3 коментара:

Людмила каза...

Спасибо,очень интересно,надо попробовать.

Te4eto каза...

Супер е идеята! Благодаря че я споделихте! Ама изобщо не ми беше хрумнало...непременно ще пробвам, даже знам точно с коя папка ;-)

Nelly's handmade каза...

Супер полезно уроче! Благодаря ти, Валя, че го сподели с нас! :)))

Поздрави! :)