5 септември 2018 г.

Картичкофурийско предизвикателство 374 - ATC

Месечното предизвикателство през септември отправя към всички нас Картичкофеята Ели - Усмихната Сръчковка.

Наближава поредната традиционна Картичкофурийска среща и започна вълнуващото мислене с какви АТС-та да се представим тази година. Аз съм от щастливките, които вече имат чудесна колекция от подарени ми АТС-та от две поредни срещи и ви уверявам, че да държиш в ръцете си толкова многолика красота, създадена с много любов към картичкоправенето, е наистина безценно вдъхновение. Така че независимо дали вече имате зад гърба си десетки АТС-та или сега ще се престрашите да направите първата си такава картичка, Ви предизвиквам на тема „АТС“.

Всичко, което значи АТС, се съдържа в самата абревиатура – artist traiding card. Или казано на чист български – това е творческа визитка.
Използва се основно за размяна при срещи с други творци или бъдещи търговски партньори, за да представим стила си на работа.
Най-важното за АТС е, че:
- имат строго дефиниран размер 2,5 на 3,5 инча или 6,4 на 8,9 см. Признавам си, че моите ги правя с размер 6,5 на 9 см – просто така ми е по-лесно;
- имат лице и гръб – лицето представлява мини картичка, а на гърба са изписани името на твореца, данни за контакт, може да има дата и име на творбата или серията (ако е част от серия);
- могат да бъдат изпълнени с всякакви техники, използвани в скрапбукинга;
- в тях могат да бъдат вложени всички видове материали, които бихте използвали за направата на картички – дизайнерски хартии, бои, мастила, маркери, вакси, копчета, мъниста, панделки, бинтове, гофриран картон, мидички, стикери, плат и всичко друго, което ви дойде на ум или ви е „под ръка“;
- добре е да имат достатъчно стабилна основа – аз ги правя върху 300 гр. картон, но можете да използвате и мукава или картона от кашон например;
- АТС може да се изработи и в единичен екземпляр, но може да бъде и в серия. Някои творци изработват огромна основа с избраните техники и след това я нарязват в точния размер и доукрасяват, създавайки много на брой АТС-та с общо „звучене“.
Вдъхновението, което съм ви подготвила, е серия „Париж“, която се състои от осем АТС-та. Направих ги на „един дъх“ от два листа дизайнерска хартия с размер 20 на 20 см, печати и ръчно правени цветя.

Очакваме с нетърпение вашите АТС-та! А избраният с рандом генератор победител ще получи чудесно дизайнерско блокче и щанца с цветя от мен, както и едно АТС от серия „Париж“.

Благодаря на Ели - Усмихната Сръчковка за АТС предизвикателството!

АТС вдъхновения създадоха Картичкофеите


Два урока от Маги, от които също може да почерпите вдъхновение. 




Крайният срок за участие е 23,59ч на 5 октомври 2018г., петък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





Няма коментари: