ТРИНАДЕСЕТА НАЦИОНАЛНА 

КАРТИЧКОФУРИЙСКА СРЕЩА

13-14 април 2019г.

хотел"Кристал"/Регионална библиотека "Любен Каравелов"

гр. Русе

ПРОГРАМАТА

Картичкофурии ви канят да се включите в Тринадесетата Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 13-14 април 2019г. в хотел"Кристал"/Регионална библиотека "Любен Каравелов", гр. Русе.

2 февруари 2018 г.

Как да си направим ... Акварелен фон/Елена Стоянова

Много се чудех какво да ви покажа, като част от създаването на някоя картичка и понеже много обичам акварелните фонове, реших да се спра на това.

Единият бърз и интересен вариант за ефирен акварелен фон е с помощта на сламка, малко веро, предпочитан цвят боя и вода в чашка.
Разбърква се добре и със сламката се правят балончета, върху които минаваме леко с бял картон и след това го оставяме да изсъхне.
За да покажа как изглежда фонът, направих и акварелен отпечатък с ръчно правен печат от фоам, който тампонирах с два цвята дистрес мастило, напръсках с пулвелизатор с вода и отпечатах на листа. Добавих и малко пръски с четката.

По същия начин направих втория вариант с еленчето, само че с помощта на магичните боички на Фабрика Декору, които поръсих върху намокрения с пулвелизатора печат и отпечатах върху листа.
Може да добавите разливащ ефект с помощта на мокра четка и малко от сухите боички.
Добавих надпис за по-завършен вид , малко черни пръски и очертах на места еленчето с черен тънкописец. Можем да ги оставим в този вариант или да добавим акценти, въпрос на усещане.

Елена Стоянова

Няма коментари: