Картичкофурии ви канят да се включите в Петнадесетата Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 25 -26 април 2020г. в хотел"Ловеч", гр. Ловеч.
Веднага след Великден и малко преди първи май е време да направим нашата пролетна среща. Време е да се съберем отново, да научим нещо ново, да обменим опит, да пробваме нови неща, да се запознаем и да се забавляваме заедно. Каним всички, които обичат да творят с ръцете си, обичат да радват другите и да създават красота да се присъединят към нас. В ТОЗИ ПОСТ можете да намерите формите за записване и за вечерята.

2 февруари 2018 г.

Как да си направим ... Акварелен фон/Елена Стоянова

Много се чудех какво да ви покажа, като част от създаването на някоя картичка и понеже много обичам акварелните фонове, реших да се спра на това.

Единият бърз и интересен вариант за ефирен акварелен фон е с помощта на сламка, малко веро, предпочитан цвят боя и вода в чашка.
Разбърква се добре и със сламката се правят балончета, върху които минаваме леко с бял картон и след това го оставяме да изсъхне.
За да покажа как изглежда фонът, направих и акварелен отпечатък с ръчно правен печат от фоам, който тампонирах с два цвята дистрес мастило, напръсках с пулвелизатор с вода и отпечатах на листа. Добавих и малко пръски с четката.

По същия начин направих втория вариант с еленчето, само че с помощта на магичните боички на Фабрика Декору, които поръсих върху намокрения с пулвелизатора печат и отпечатах върху листа.
Може да добавите разливащ ефект с помощта на мокра четка и малко от сухите боички.
Добавих надпис за по-завършен вид , малко черни пръски и очертах на места еленчето с черен тънкописец. Можем да ги оставим в този вариант или да добавим акценти, въпрос на усещане.

Елена Стоянова

Няма коментари: